Кой ще се явява на руски - 26 юли?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Знаете ли руски език?

да
20
31%
не
31
48%
малко/разбирам го
13
20%

Общо гласове: 64

Аватар
Nusha
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Nusha »

......и увидел високого мужчинУ
А пък за четенето мисля, че е 70х, защото казват `около трех десетилетий назад` /нещо такова/. :roll:

А на нас ни диктува един мнооого печен преподовател... определено не беше българин... то сигурно за това... :lol: /да не се засегне някой сега :? /
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

Nusha написа:......и увидел високого мужчинУ
d1nk0 написа:Я вьiшел на улицу и увидел високого мужчина. :P
специално за превода на това изречение се използва едно изключение в руската граматика, защото всеки знае, че "видеть" изисква родителен падеш (кого?/чего?), който за м.р. е окончание а/я за съществителните... трудно могат да се помнят всички изключения, ето защо смятам, че не трябваше да дават такава задача!
Nusha написа:А пък за четенето мисля, че е 70х, защото казват `около трех десетилетий назад` /нещо такова/. :roll:
не съм сигурен за отговора на този въпрос, възможно е да съм го объркал...
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

кажете сега колко ви е балът и да видим кой ще има шанс! :wink:

малко съм разочарован от оценката си, но така или иначе балът ми е 22.42

миналата година минималният бал мъже за Руска филология беше - 21.11, за жени - 21.75, така че имам шанс...

айде, ваш ред е! :wink:
Аватар
maria_diulgerova
В началото бе словото

Мнение от maria_diulgerova »

хораа:)как беше изпита?на мен ми се стори много труден...поне в сравнение с Търново и Свищов..имам 4,75.А вие ? :D
I`m tired of being what you want me to be
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

Е добре,бе...тука се правите на многознайковци с руския език! Я кажете слуша ли някой руска музика и ще идва ли на Любе в Каварна :lol:
Аватар
maria_diulgerova
В началото бе словото

Мнение от maria_diulgerova »

аз слушам руска музика.ама няма да ходя на този концерт...чух,че билетите са ограничена бройка,така че побарзай:)
I`m tired of being what you want me to be
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

maria_diulgerova написа:аз слушам руска музика.ама няма да ходя на този концерт...чух,че билетите са ограничена бройка,така че побарзай:)
Бе недей така!!! Вярно че като фен на Добруджане обичам Калиакра,ама не им е малък стадиона...(там ще е концерта).Е още утре вечер ще питам за билети пак значи...
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

за Любэ вече говорихме в друга тема, как да не слушаме! и не само тази група :wink:
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

inaccessibility написа:за Любэ вече говорихме в друга тема, как да не слушаме! и не само тази група :wink:
Ми аз съм нов във форума :( .Преди малко четох едно твое мнение,че те кефи Сталин...ама всяко странно впечатление за тебе се махна след като се кефиш на Любе(мързи ме да си вадя от руската е-оборотное).Аз слушам всякаква руска музика...всякаква.И извинете,знам че не е много за тая тема,ама то да знаеш руски и да не си открил тая музика-За какво си го учил въобще ??? :wink:
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

абсолютно си прав - то да учиш руски, трябва особена любов към този език, а следователно и към музиката му...

а за Сталин, едва ли защото е руснак ме кефи - просто е наистина някаква странна симпатия, може би ми се е предала от баба ми, която и хабер си няма от всички зверства и боготвори онова старо и щастливо време :lol: :lol: :lol:
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

inaccessibility написа:а за Сталин, едва ли защото е руснак ме кефи -
Другаря Сталин е с рожденно име Джугашвили,роден е в градчето Гори,Тифлиска област,бе въобще не е руснак :wink: То ако Ленин,Троцки(тия другарчета са евреи...не ме обвинявайте в антисемитизъм и аз съм такъв на половина :lol: ) Сталин бяха руснаци и руски патриоти...ехеее :) Аляска пак щеше да е руска и не само тя !!!
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

GroysmaN написа:Другаря Сталин е с рожденно име Джугашвили,роден е в градчето Гори,Тифлиска област,бе въобще не е руснак :wink: То ако Ленин,Троцки(тия другарчета са евреи...не ме обвинявайте в антисемитизъм и аз съм такъв на половина :lol: ) Сталин бяха руснаци и руски патриоти...ехеее :) Аляска пак щеше да е руска и не само тя !!!
да, знам че по произход Сталин не е руснак, но то много управници в Русия са били от друг произход...

а за Аляска ми е болната тема! просто не ми се говори.......... :?
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

inaccessibility написа:а за Аляска ми е болната тема! просто не ми се говори.......... :?
Не валяй дурака
Америка
Не обидим кому говорят
Отдавай-ка землицу
Алясочку
Отдавай-ка родимую взад Сигурно знаеш кой го пее :)
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

GroysmaN написа:
inaccessibility написа:а за Аляска ми е болната тема! просто не ми се говори.......... :?
Не валяй дурака
Америка
Не обидим кому говорят
Отдавай-ка землицу
Алясочку
Отдавай-ка родимую взад Сигурно знаеш кой го пее :)
о, да имат една песен Любэ, но не си спомням точното й име :wink:

макар че продаденото си е продадено :?
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

Не Валяй Дурака, Америка :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”