А пък за четенето мисля, че е 70х, защото казват `около трех десетилетий назад` /нещо такова/.
А на нас ни диктува един мнооого печен преподовател... определено не беше българин... то сигурно за това...
Модератор: Boromir
Nusha написа:......и увидел високого мужчинУ
специално за превода на това изречение се използва едно изключение в руската граматика, защото всеки знае, че "видеть" изисква родителен падеш (кого?/чего?), който за м.р. е окончание а/я за съществителните... трудно могат да се помнят всички изключения, ето защо смятам, че не трябваше да дават такава задача!d1nk0 написа:Я вьiшел на улицу и увидел високого мужчина.
не съм сигурен за отговора на този въпрос, възможно е да съм го объркал...Nusha написа:А пък за четенето мисля, че е 70х, защото казват `около трех десетилетий назад` /нещо такова/.
Бе недей така!!! Вярно че като фен на Добруджане обичам Калиакра,ама не им е малък стадиона...(там ще е концерта).Е още утре вечер ще питам за билети пак значи...maria_diulgerova написа:аз слушам руска музика.ама няма да ходя на този концерт...чух,че билетите са ограничена бройка,така че побарзай:)
Ми аз съм нов във форумаinaccessibility написа:за Любэ вече говорихме в друга тема, как да не слушаме! и не само тази група
Другаря Сталин е с рожденно име Джугашвили,роден е в градчето Гори,Тифлиска област,бе въобще не е руснакinaccessibility написа:а за Сталин, едва ли защото е руснак ме кефи -
да, знам че по произход Сталин не е руснак, но то много управници в Русия са били от друг произход...GroysmaN написа:Другаря Сталин е с рожденно име Джугашвили,роден е в градчето Гори,Тифлиска област,бе въобще не е руснакТо ако Ленин,Троцки(тия другарчета са евреи...не ме обвинявайте в антисемитизъм и аз съм такъв на половина
) Сталин бяха руснаци и руски патриоти...ехеее
Аляска пак щеше да е руска и не само тя !!!
о, да имат една песен Любэ, но не си спомням точното й имеGroysmaN написа:Не валяй дуракаinaccessibility написа:а за Аляска ми е болната тема! просто не ми се говори..........
Америка
Не обидим кому говорят
Отдавай-ка землицу
Алясочку
Отдавай-ка родимую взад Сигурно знаеш кой го пее