Подготовката по история за 19 юли

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
raduslaf
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от raduslaf »

Не може никой да се изгаври.Просто не слагат темите от предварителния в пликовете за редовния.В техен интерес е
justice [ftbc]
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

raduslaf написа: Не е верно това.Темата за Църквата отпада.Няма да се падне на редовния 100%, просто защото няма да бъде сложена в пликовете
Глупости. Пълни.
Подобни "чудеса" са се случвали дори в ЮЗУ в Благоевград - една и съща тема се пада два пъти. Не я махат Църквата.
Темите, които няма да са в жребия са Първа и Втора Световна война със сигурност. За останалите нямам идея.
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
Аватар
raduslaf
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от raduslaf »

FeverNew написа:
raduslaf написа: Не е верно това.Темата за Църквата отпада.Няма да се падне на редовния 100%, просто защото няма да бъде сложена в пликовете
Глупости. Пълни.
Подобни "чудеса" са се случвали дори в ЮЗУ в Благоевград - една и съща тема се пада два пъти. Не я махат Църквата.
Темите, които няма да са в жребия са Първа и Втора Световна война със сигурност. За останалите нямам идея.
Да точно така...случвали са се в Благоевград, но не и в Сф...какво сравнение правиш ти.Освен това инфото ми е от човек, който определя кои теми да са в пликовете
justice [ftbc]
Аватар
MIND FIELD
От дъжд на вятър

Мнение от MIND FIELD »

FeverNew
ти пък от къде реши,че Първа и Втора няма да ги има на изпита ?
ако не е тайна !?!?
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

в СУ всичко е възможно мен ако питате
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

MIND FIELD написа:FeverNew
ако не е тайна !?!?
Както каза raduslaf - "инфото ми е от човек, който определя кои теми да са в пликовете". Обаче само това е твърдо. Друго не каза.
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

FeverNew написа:
ако не е тайна !?!?
Както каза raduslaf - "инфото ми е от човек, който определя кои теми да са в пликовете". Обаче само това е твърдо. Друго не каза.
Аз пък смятам че има голяма вероятност да се падне управлението на БЗНС- 1918-1923г.
На курса професора който изнесе лекцията, Любомир Огнянов(който беше в комисията сега на предварителния, и ще е и на редовния), ни издиктува един въпрос на който обърна особено внимание, и каза че никъде няма да го намериме в учебниците, тъй като е бил взет направо от една дипломна работа няколко дни преди това. А именно въпроса за следвоенната окупация на БГ от Съглашенските войски. Направи ми впечатление че това го издиктува много бавно и внимателно и обърна особено внимание и ни каза добре да го научиме.
Затова...всичко е възможно.
Аватар
Nazi
В началото бе словото

Мнение от Nazi »

flyhouse написа:
FeverNew написа:
ако не е тайна !?!?
Аз пък смятам че има голяма вероятност да се падне управлението на БЗНС- 1918-1923г.
На курса професора който изнесе лекцията, Любомир Огнянов(който беше в комисията сега на предварителния, и ще е и на редовния), ни издиктува един въпрос на който обърна особено внимание, и каза че никъде няма да го намериме в учебниците, тъй като е бил взет направо от една дипломна работа няколко дни преди това. А именно въпроса за следвоенната окупация на БГ от Съглашенските войски. Направи ми впечатление че това го издиктува много бавно и внимателно и обърна особено внимание и ни каза добре да го научиме.
Затова...всичко е възможно.
Аз пък не смятам,че това е критерий. На тях това им е работата-да предадат всичко по най-добрия начин. А що се отнася до това,че е продиктувал нещо,което на друго място го няма-нормално е! Този човек сам каза,че е отделил доста време да се занимава със всичко свързано с БЗНС,така че това да сподели нещо изучавано от него му прави чест,но далеч не означава,че ще се падне тази тема. Неслучайно в моята книжка срещу името Любомир Огнянов пише "БЗНС-то" и то с най-добри чувства,без капка ирония.
Разбира се,всичко това не означава,че тази тема няма да се падне:) Просто тя продължава да бъде едната от всички възможни,поне според мен :wink:
Аватар
Kristinche
В началото бе словото

Мнение от Kristinche »

[quote="flyhouse"]
А именно въпроса за следвоенната окупация на БГ от Съглашенските войски.

А пък аз се чудя, защо това не мога да го намеря?! :D
А ако не е тайна каза ли ви колко ще санкционират ако го няма разгледан този въпрос в темата?
Но щом простре ръка душата ти да вземе,
тя в миг ще се смути:
Всевластникът Живот преварил я навреме –
и ти... отдавна без душа си ти!
Хр.Смирненски
Аватар
fforza
В началото бе словото

Мнение от fforza »

Аве кога е битката при село Ключ при Самуил?на 14 или 29 юли? :shock:
Ще влеем квото и да става,щото нямам избор
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

katiunki написа:Добре, ама ако тези от СУ решат да се изгаврят...Всеки сам си преценява, аз рискове повече не поемам.
О, и аз така. След издънката на 21 вече знам, че всичко трябва да се знае. Излъгах се аз, че 5 години подред се е падало Възраждане, не го научих, преговорих другите два периода и какво - 2. А по-тъпото е, че си излязох, предадох се и сега мн ме е яд. Все щях да скалъпя нещо за четворка. Ама то си е за мен. Яд не яд, това е положението. Браво на всички, които са успяли, а не са си излязли като мен! :wink:
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Johana Jotkova написа:
katiunki написа:Добре, ама ако тези от СУ решат да се изгаврят...Всеки сам си преценява, аз рискове повече не поемам.
О, и аз така. След издънката на 21 вече знам, че всичко трябва да се знае. Излъгах се аз, че 5 години подред се е падало Възраждане, не го научих, преговорих другите два периода и какво - 2. А по-тъпото е, че си излязох, предадох се и сега мн ме е яд. Все щях да скалъпя нещо за четворка. Ама то си е за мен. Яд не яд, това е положението. Браво на всички, които са успяли, а не са си излязли като мен! :wink:
Мдааа...всичко това ми звучи познато. :) И аз съм по същия начин, абсолютно по същия начин.
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

Ясно ми е това за четворката, ама нали се сещаш, че все нещо знам от тая тема, ама сметнах, че 4 няма да ми е достатъчно за нищо и се отказах. Ама сега ме е яд. Абе кат и да е... 19 ме зове. :roll:
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Nazi- исках да кажа същото, че на изпита е възможно да се падне всяка една от 24-25те теми.
Kristinche- това са води основен въпрос, и е първия, демек до 1 единица ще махнат ако изобщо не е споменато.
Аватар
Funi
В началото бе словото

Мнение от Funi »

Подготовката ще е тежка...за нас с тройките де :roll: Утре ще мина през Ректората да видя защо толкоз са ме резнали.
Българио, за тебе те умряха,
една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха
И твойто име само кат мълвяха,
умираха без страх.
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”