За предварителния по история 2006 ...

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Доволни ли сте от темата?

Да
28
48%
Не
30
52%

Общо гласове: 58

Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

elf4e написа:оф, ужас
много съм зле, как можах да я прочета само един път тая тема...
Да ви питам, хора, намалява ли се много оценката ако не си писал историография (не знам дали така се казва, но става дума за това кои учени са писали на тази тематика и да цитираш имена и техните трудове)
не е фатално, ако всичко друго ти е на 6, това ще ти намали максимум половин единица, поне така си спомням, че ни учеха...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
Lyvcheto
В началото бе словото
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Lyvcheto »

Аз пък знам, че историографията не е задължителна, но е желателна и е нещо като бонус. И аз забравих да я напиша, т.е не се сетих за нито един, въпреки че чудесно видях какво е написал по въпроса колегата мъченик няколко реда по-напред ...
Аватар
Kristinche
В началото бе словото

Мнение от Kristinche »

Айде и аз да се включа :D Преди да си кажа мнението ще спомена само че 20 срещу 21. май ми беше бала и направо от ресторанта тръгнах за изпита, честно хора по едно време не помнех даже коя дата сме :? Но както и да е, това не ме оправдава! Понаучила съм до Стамболов темите и ги преговорих миналата седмица, без три - едната от които "Църковно-национално движение през епохата на Възраждането" :cry: В крайна сметка писах, но съм объркала доста неща :cry: Така че в крайна сметка мога да кажа, че темата беше много неочаквана за мен, а и по принцип си ми е трудна :roll:
Браво на тези, които са се справили, а на другите - споко през юли пак и дано имаме повече късмет и знания :D
Но щом простре ръка душата ти да вземе,
тя в миг ще се смути:
Всевластникът Живот преварил я навреме –
и ти... отдавна без душа си ти!
Хр.Смирненски
Аватар
Akaga
В началото бе словото

Мнение от Akaga »

Мнението ми по темата се изгради още когато я учих за първи път. Този изпит доказа, че темите не се за подценяване. Тази специално не е от най-трудните, но на мен лично ми е антипатична и затова реших да не я преговарям. А то какво излезе :cry:

Неведоми са пътищата Господни
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Много странно колко много недоволни и колко излезли веднага след обявяването на темата ( сведения от един познат квестор и доста познати кандидат-студенти) :? На мен тая тема лично ми беше една от любимите, интересна, не много дълга и не много трудна за запомняне, без мн дати и т.н...... :roll: Но явно наистина доста хора просто не са успели да стигнат до нея....Желая ви много повече успех на редовния, там е истината! :wink:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
SpyBaby
В началото бе словото

Мнение от SpyBaby »

:) Вижте искам да кажа не6то на всички които по някакъв на4ин не са се справили....Сега е май ...време за балове и веселба...Преди да се депресирате и дасведете глава преди баловете се замислете....
1 во Този бал никога няма да се повтори ...оставете на страна грижите и се повеселете...
2 ро Замислете се дали рпеди са имали пробен изпит (предварителен). Предварителния изпит по принцип е 1 шанс пове4е ... не гледайте на него като задължение да се успее или като минус...:) той за вас трябва да е една мотивация за юли а не тотално да ви срине... Не трябва да го позволявате защото по добре е да запазите настроение:) А специално за Йоана това което каза за гажето и за майка си ще и кажа не6то. Сигурна съм 4е не са се разо4аровали от теб ...напротив... Според мен майка ти е притеснена не толкова от това 4е си излязла а по скоро заради теб .... в смисъл се 4е сега ти изжъвяваш това прекалено много...а трябжа по спокойно все пак не е края на света и не си разо4аровала никого...Още пове4е 4е не дължиш обесниение на никого ... Вси4ко това го правиш най-ве4е заради теб..Просто седни с нея и си поговори....ше ти улекне:) И не се притеснявай за нищо :) Така 4е не се от4айвай....Направи така 4е бала ти утре да бъде незарбавимо преживаване а дойде ли Юни сядаш на дупето у4и6 темите и изкарваш най малко 6 :) хихи :lol: :lol: :lol:
Един съвет от мен... след този изпит си починете поне преди края на май, защото сега сте в едно много специално състояние:І) оставете вълнението (без зна4ение дали негативно или позитивно) да отмнине и след 1 седмица 6те ви е по лесно да запо4енте наново с преговора:)
Никога няма незаплатен труд и услия...Ако сега сте нямали късмет винаги има 2ри път...Сигурна съм 4е който е бил отговорен и сериозен към тези теми ...рано или късно ще успее:) за някои е било рано(21 май) за други ще е малко по късно...Юли...просто не се отчайвайте и вси4ко 6те е наред ..:) Успех през юли :)
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

SpyBaby написа:А специално за Йоана това което каза за гажето и за майка си ще и кажа не6то. Сигурна съм 4е не са се разо4аровали от теб ...напротив... Според мен майка ти е притеснена не толкова от това 4е си излязла а по скоро заради теб .... в смисъл се 4е сега ти изжъвяваш това прекалено много...а трябжа по спокойно все пак не е края на света и не си разо4аровала никого...Още пове4е 4е не дължиш обесниение на никого ... Вси4ко това го правиш най-ве4е заради теб..Просто седни с нея и си поговори....ше ти улекне:) И не се притеснявай за нищо :) Така 4е не се от4айвай....Направи така 4е бала ти утре да бъде незарбавимо преживаване а дойде ли Юни сядаш на дупето у4и6 темите и изкарваш най малко 6 :) хихи :lol: :lol: :lol:
Абе аз с гаджето вече съм ОК. В смисъл, че той е страхотен и ме подкрепя, ама мама още е под влияние на тоя изпит. Нищо, утре заминавам на бал и дано в четвъртък вс да е ОК. :wink:
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

аз написах 8 листа...ама не искам да се радвам предварително, ще чакам резултатите :D
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Johanke, не се коси! Майка ти се държи много незряло според мен. Я се стегни, горе нослето :P
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Да споделя и аз моя проблем с темата... Изключвайке интересните събития около нейното научаване...

Та след като написах за фермана за екзархията нямаше време и написах само 1 изречение за антим І и абзац от половин страница за формирането на нацията - свободно съчинение (по пренцеп това са 4 стр. в моята тема :cry: - ако всичко друго ми е наред колко ли фатално ще е това?), като не съм писал за политическите течения (1 страница са при мен), а също съм ги споменал с 1 изречение.

Дали имам шанс за 5 (не съм споменавал много имена, объркал съм само 1 година - 43 и 44, а не 44 и 45 за исканията)Обемът е 18стр с малко по-големи букви.
Аватар
miti_nz
В началото бе словото

“Църовно-национално движение през епохата на Възраждането&qu

Мнение от miti_nz »

Не знам как ви се е сторила темата но за мен, който няма да кандидатства с История ми е адски непонятна въпреки че сигурно е доста интересна за наизустяване...

На успелите честито!!! А на другите предлагам да хванат по една четеризначна таблица и им гарантирам че ако си седнат на д-ъто то със сигурност на редовните изпити ще имат двойно и тройно повече!!! В МАТЕМАТИКАТА е истината!!! Всичко друго е просто губене на време и заличаване на безброй много мозъчни клетки докато бъдат наизустени всичките тези май бяха повече от 23 теми!!!! И най вече на кого му е притрябвало да знае кога е бил убит Василий II Българоубиец??? Да де, може и да е важно но само до толкова за да можеш да направиш връзката с някакъв данък, който бил въведен след неговата смърт :)))
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Re: “Църовно-национално движение през епохата на Възражданет

Мнение от явор »

miti_nz написа:Не знам как ви се е сторила темата но за мен, който няма да кандидатства с История ми е адски непонятна въпреки че сигурно е доста интересна за наизустяване...

На успелите честито!!! А на другите предлагам да хванат по една четеризначна таблица и им гарантирам че ако си седнат на д-ъто то със сигурност на редовните изпити ще имат двойно и тройно повече!!! В МАТЕМАТИКАТА е истината!!! Всичко друго е просто губене на време и заличаване на безброй много мозъчни клетки докато бъдат наизустени всичките тези май бяха повече от 23 теми!!!! И най вече на кого му е притрябвало да знае кога е бил убит Василий II Българоубиец??? Да де, може и да е важно но само до толкова за да можеш да направиш връзката с някакъв данък, който бил въведен след неговата смърт :)))
Значи виж, аз съм математик, човек с логично мислене. И въпреки, че то е необходимо за редица специалности още никой не иска да промени формата на изпитите, с които се кандидатства. На мен историята и литературата въобще не ми се отдават, но като искам да уча право - друг избор нямам. Ако направят право да се кандидатства с математика - идеално... Не случайно в Америка има САТ!
Аватар
Sally
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Sally »

Какво да се прави, в България просто са прекалено големи интересите на някои хора, за да има промяна в системата....за съжаление това не е само в образованието :evil: Ще се оправим, ама след 100 години :twisted:
Rodd1ck
Да живей словото

Re: “Църовно-национално движение през епохата на Възражданет

Мнение от Rodd1ck »

явор написа:
miti_nz написа:Не знам как ви се е сторила темата но за мен, който няма да кандидатства с История ми е адски непонятна въпреки че сигурно е доста интересна за наизустяване...

Значи виж, аз съм математик, човек с логично мислене. И въпреки, че то е необходимо за редица специалности още никой не иска да промени формата на изпитите, с които се кандидатства. На мен историята и литературата въобще не ми се отдават, но като искам да уча право - друг избор нямам. Ако направят право да се кандидатства с математика - идеално... Не случайно в Америка има САТ!
И твойта не е лесна! ;)
Все пак не мога да разбера, всеки втори иска да учи право..
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

написах 8 листа... пълни глупости при това
чела съм темата за последно в края на март
но не посмях да си изляза просто...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Заключено