Филологии - коя да изберем?
Модератор: Boromir
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Как мислите, за 55 места Славянска филология ще стигне ли бал 22.50 ? Май не, нали.
От филологиите тя най ме влече, както и румънската, унгарската не, защото езикът е прекалено сложен (не, че румънският е лесен). А българската филология хич не искам да я уча, ама хич, хич. Безперспективно и поробващо.
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Мернах тук-таме да се споменава румъснка филология и искам да кажа на потенциалните си колеги - ако ви приемат това, не съжалявайте. Специалността е много хубава и преподавателите са страхотни. Заслужава си.
Дано да се намери някой колега, може да обменим опит.
Ако ви интересува нещо по румънския въпрос - аз съм насреща. 
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

Аз определено няма да съжалявам ако ме приемат румънска филология(даже много ще се радвам). Май месец,след бала,с част от класа ми бяхме на еднодневна екскурзия в Румъния и ми направи впечатление,че е доста чисто и хубаво.Цените бяха почти двойни в сравнение с нашите,но там заплатите са доста прилични.Тук хем поскъпват нещата,хем заплатите са същите...
Баща ми знае говоремо румънски(няма филология) и вече на няколко пъти се случва да го взимат за преводач,устно. 
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Хора... вярно ли е, че в Славянска филология са сложени всички предмети от Българска филология + славянските? Ако е така, това ще е... нечовешко... 
~ Кътчето ~
- `SerPenTiNe`
- В началото бе словото
Аз също искам да уча филология и най-много ми харесват Португалската и Френската. Писала съм Унгарска и Славянски филологии, но по назад. Незнам обаче дали ще ми стигне бала ...както и да е, к'вото било било, сега само трябва да гледаме напред и да се надяваме на най-доброто!
P.S. Аз като гледам във филологиите колко малко места за момчета има си представям к'ва девическа гимназия ще се получи
P.S. Аз като гледам във филологиите колко малко места за момчета има си представям к'ва девическа гимназия ще се получи
-
bahama`mama
- В началото бе словото
:)
mm daa.i ruminskata e mn dobre,pone taka mi se struva de,nqmam nabludeniq..gadnoto e obache,che tova chakane e ujasno,ostana spr malko,a imam chuvstvoto,che minava vse po-bavno i po-bavno....nqkoi moje li da mi kaje dali s bal 23.58 imam nqkakvi shansove za nemska filologiq,na vtoro mqsto sym q pisala i dali ima nqkakva statistika kato v unss za spec. pisani na pyrvo jelanie