Кога е време за деца? (отново)

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Re: Какво ви изненада/шашардиса днес? v.4

Мнение от The_Viper »

Вай - не се карайте, бийте се! :D :)
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Boleyn написа:
phoebe написа:Еманципирани феминистки такива :D
Ами явно не разбираш, защото аз се опитвам да обясня, че приемам и двете гледни точки, просто някои аспекти ме смущават и изумяват малко, но това не означава, че съм против хората да правят, каквото си искат. Всъщност винаги съм била именно за това :D

+ това, че нашите родители са ставали такива млади, в повечето случаи е било, защото темата секс е била табу и доста неща не са били ясни. Освен това на пазара е имало един вид презарвативи, които пак е било трудно да си набавиш, а противозачатъчните са били просто абсурдни и така или иначе и с тях се е забременявало лесно :wink:
:roll:

The Stig, бате. Честно. ли.

Аз се опитвам да кажа, че възрастта/местоживеенето/доходите нямат общо с раждането на дете и какъв човек ще стане то след това. Има 18-19 годишни, които са родени от млади родители и са далеч по адекватни от 25-26-30, които са родени от по-възрастни, финансово задоволени и т.н. хора.

А в крайна сметка целта на едно дете не е ли да радва родителите си и стане пълноценен член на обществото?

+ засягането ви толкова много от различното ми мнение говори повече от опитите ми да разнобразя дискурса :)
Последно промяна от phoebe на 31 Юли 2013, 14:14, променено общо 1 път.
medicate, medicate
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология

Мнение от Boleyn »

И на това му викаш обвинение, дето си го болднал? Беше ми приписал изводи, които не съм казвала, затова казах, че не разбираш и после поясних.
Човек, за толкова години познанство как пък веднъж никой не разбра какво иска да каже другия :lol:
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Личната нападка е сигналът ми за изход :)

Не си го позволявам и не смятам, че искам да продължавам разговора повече от това.
medicate, medicate
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

phoebe написа: The Stig, бате. Честно. ли.

Аз се опитвам да кажа, че възрастта/местоживеенето/доходите нямат общо с раждането на дете и какъв човек ще стане то след това. Има 18-19 годишни, които са родени от млади родители и са далеч по адекватни от 25-26-30, които са родени от по-възрастни, финансово задоволени и т.н. хора.

А в крайна сметка целта на едно дете не е ли да радва родителите си и стане пълноценен член на обществото?
Бате. Честно.
Изображение

Средата, в която едно дете израства няма нищо общо с това какъв човек ще стане това дете... много рядко ми се случва да остана безмълвен, но такова изказване наистина ме оставя без дар слово
Последно промяна от Bragi на 31 Юли 2013, 18:36, променено общо 1 път.
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър

Мнение от Boleyn »

phoebe написа:Личната нападка е сигналът ми за изход :)

Не си го позволявам и не смятам, че искам да продължавам разговора повече от това.
Нищо не разбрах от този коментар :scratch: По-добре си смени сигналите за изход. И аз спирам дотук, че само си изгубих времето да се обяснявам.
Изображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Кога е време за деца? (отново)

Мнение от Мила »

Отделих разговора в нова тема и преместих в по-подходящ раздел. Все пак правенето на деца определено е забавно, но отглеждането им никак не ми се връзва с идеята за хоби.

Дискутирайте в рамките на добрия тон и не правете нищо, нарушаващо правилата на форума.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Виж ся - както казва Стоичков - всичко е до конкретния човек. Ако някоя женка си хване богат чичко, който минава 40те и иска да го задържи, детето е единствения начин. После ще се осигурена и стабилна, значи сметката излиза. Вярно няма да остане много любов между тях, но човек винаги трябва да избира по-малкото зло. Нали тъй?

Нашите са били на 28 и 33 съответно, когато съм се родил, а на 32 и 37 когато се е родила сестра ми. Затова и ми става смешно, когато някоя женка я заплодят преди тези години. Вие се шокирате от циганите, че раждат на 13-14, но тва е същото когато българка роди на 19-20. Хора на по 30-35 нямат акъл да гледат дете, а вие искате някаква на 20? Същото важи и за няква на 15. Тия 5 години разлика защо ги правим голямата разлика.

Винаги имам 1 на ум, че ако жена забременее преди времето и, значи нещо в личния и живот куца. Освен от това "нека родя, да го задържа" или "нека родя, да ме позлати" сигурно има други 99 проблема, които карат една жена да се реши на подобна отчаяна стъпка. Никоя жена с ясно съзнание, не би избрала да се лиши от младостта/детството си и шанса да направи кариера и да добие образование, в замяна на дете и "брак". Поставям кавички, защото това за мен е онази детска игра тип "семейство" или "къща". Години по-късно виждаме майката самотна с дете 1-2 клас и се чуди, що бащата ги напуска? Аджеба, що за въпрос.

От мъжка гледна точка, не е редно да имаш дете ако изпълняваш някое от следните условия:
1/ не си работил на едно и също място за повече от 6години, 7 ако си от провинцията.
2/ още играеш видео-игри
3/ редовен си у форома, фейсбук, туитър, замунда, инстаграм, ютюб или 9гаг.
4/ не си навършил 35години
5/ нямаш самостоятелно жилище, което да притежаваш лично.
6/ никога не си се грижил за поне 5 домашни любимеца, между които трябва да има куче/котка (поне 1 от тях)
7/ да не си искал пари на заем в рамките на последните 2год, защото успяваш да балансираш бюджет
8/ нямаш изградена позиция за възпитанието на детето
9/ все още одобряваш настоящата образователна система в този и вид
10/ имаш предразсъдъци, които волю-неволю биха се предали на детето
11/ имаш генетични заболявания (да, това го има в законя)
12/ не си имал връзка по-дълга от 7години (това е от "7 години в Тибет" с Брат Пит)
13/ вярваш параноично в разни теории като кемтрейлс, илюминатите, световния заговор срещу България и т.н.

Ето, питайте някой млад баща как се справя на тя тест. Ако има 0 от 13, тогава е готов.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Libra
Гутенберг
Курс: първи

Мнение от Libra »

Kristo написа:Никоя жена с ясно съзнание, не би избрала да се лиши от младостта/детството си и шанса да направи кариера и да добие образование, в замяна на дете и "брак".
За някои неща имаш право, но конкретно тук грешиш много.
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Libra написа:
Kristo написа:Никоя жена с ясно съзнание, не би избрала да се лиши от младостта/детството си и шанса да направи кариера и да добие образование, в замяна на дете и "брак".
За някои неща имаш право, но конкретно тук грешиш много.
Кристо, колкото и да се мислиш за експерт в тези работи тук грешиш. Определено повечето момичета на млада възраст не гледат да се надпреварват да раждат, но има и такива, които определено са на обратното мнение. Примери около мен - достатъчно. :D
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Влизам в темата с уточнението,че мнението на Кристо не го четох. :mrgreen:

И аз ще подходя като Диана и ще говоря само за личните си наблюдения. Много от децата,родени преди 90-а година са раждани от майки на 16-22 години. Е да ви кажа,като сравня въпросните набори с тези след 90-а,които са предимно сами деца (най-много двама),раждани около и след 25-та година на майката,практиката показва,че тинейджърите са по-кадърни родители от "зрелите" хора. :mrgreen:

Иначе сириъсли,макар и в днешно време да са доста малко на брой в сравнение с преди,все още се намират луди,които искат да посветят живота си на съпруг/съпруга и децата си и да им се радват максимално дълго време,вместо да "градят кариера" до 40,тогава да се сетят,че искат да си продължат семката и да се чудят защо,аджеба,не могат да се разберат с 15-годишното си дете,с което на практика живеят в различни ери. :D
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър

Мнение от Boleyn »

Мисля, че затова има толкова нещастни семейства и провалени бракове - защото хората твърде млади и неопитни се хвърлят да се женят и да се плодят, докато ако това се случи на малко по-късен етап (демек 29-30-31-32 и нагоре), вече отношенията са много по-осъзнати, хората се познават по-добре и шансът да не са сгрешили с избор на партньор, е по-голям, оттук и една травма по-малко за детето.
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

По темата за провалените семейства - http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/07/ ... pazardjik/

Честито на печелившите...
medicate, medicate
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Вижте. Има хора, които много държат да са финансово стабилни, ала-бала, преди да имат дете. Само че:
а/ човешкото око често е ненаситно и същите искат още и още, мислейки, че никога не е достатъчно (имам пример в това отношение, но не ми се разказва конкретната история)
б/ за всеки човек това "достатъчно" е различно
в/ в България финансовата стабилност е доста проблематична, защото дори и да имаш добра работа днес, трябва да получаваш егаси лудите пари, за да можеш да спестяваш достатъчно, така че да си финансово стабиУен и ако те съкратят от работа

Ами, честно да ви кажа, не ги разбирам тия с финансовата стабилност. Повечето просто още не са се наживели, обаче им се вижда кофти да го признаят открито, формулирано така. А и горните фактори някак не мога да ги пренебрегна, именно познавайки конкретни истории около себе си.

Има и хора, които вярват, че е достатъчно да са емоционално стабилни и да са срещнали "своята" половинка, за да имат дете. Тях ги разбирам отлично, защото хармонични отношения в семейството са предпоставка за по-спокойно и... "правилно" (като моля да не се хващате за думата) развитие на чавенцето. Но! Едно голямо "но". В този вариант не включвам схемата, в която младият горд татко тупва неориентираната още мама+детето на своите родители и двамата дружно вдигат крака на масата, докато бабата и дядото (които вероятно още работят), изкарват пари за петима, щото са длъжни на децата.

Просто съм твърдо и категорично убедена, че едно дете може да стане читав човек и без супер луксозни пюрета, и без раница от 200 лв. за първи клас, и без футболна топка от мола. Ако родителите работят (имат спестени пари) и връзката им е стабилна, детето може да расте здраво, спокойно и щастливо и с раница от 20 лв., и с топка за 10. Проблемът идва, ако действително нямат пари не само за капризи, прищявки и т.н.т., но дори и за хляб, дето се казва: защото тогава почват грозните кавги и...отиде и любов, и отношения.

А по въпроса със сватбите - ми не, не се изненадвам, като видя такава новина. По-скоро си давам сметка, че вече не сме малки и се чудя аз ли си останах келеш, на когото това грам не му е в приоритетите, другите ли се оказаха акселератчета... Но като им гледам възрастта, заключенията са ясни.

И последно - аз бях готова (психически и емоционално) за брак на 19. И вероятно за дете много скоро след това, защото бях повече от луда по тоя мъж. Сега се замислям, че финансово щеше да ни бъде трудно (със сигурност), но точно това евентуално дете щеше да расте в среда, изпълнена с много обич и в много стабилни отношения от почти всички страни. Едновременно с това, сега съм на 27 и съм толкова далеч от идеята за брак и деца, колкото някога съм била въобще.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Болейн,съгласен съм. Но там някъде,нейде из света,има и хора,които са извадили късмета да намерят Човека млади и са готови за дълбоките води с градежа на семейство от по-рано. :D
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”