[КСК 2013] Връзки с обществеността vol.2

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Re: [КСК 2013] Връзки с обществеността vol.2

Мнение от Надежден Случай »

Няма начин.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Christine_Di
Пишете, о, братя

Мнение от Christine_Di »

Няма как - защото бала се образува - писмен*2+устен+БЕЛ (матура) + История(матура или диплома). Ако си без оценка от устен ( а 2ката не е оценка реално погледнато, която може да участва в класиране....демек трябва ти 3) няма как да участваш. :)))
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков

Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Трябва ти минимум 3.00 на всеки един изпит, за да участваш в класирането. Даже за писмения очевидно трябва 3.50, за да отидеш на устен. (Преди години е трябвало 3.50 на изпит по БЕЛ, за да отидеш на писмен Ж и 3.50 на писмен Ж за устен)

Тогава, ако имаш 6.00 на всички останали балообразуващи (въпрки че е мноого слабо вероятно човек, изкарал 6.00 на писмен и на матура да има 3 на устен), пак си влизаш от първо класиране още:
2х6.00 п Ж + 6.00 БЕЛ + 6.00 ист + 3.00= 27
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
pifiella
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент

Мнение от pifiella »

Момичета,благодаря за подробните обяснения! :wink:
Значи на устния се борим за минимум тройка :mrgreen:
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Без да ви обезкуражавам, но трябва да ви кажа, че на устни изпити (особено като този), 6.00 се изкарва по-лесно от 3.00.
Знам, че звучи парадоксално, но е точно така - затова отивайте с нагласата за много по-висока оценка.
Тройката означава, че хем нищо не знаеш, хем си пуснат по милост и косъмът, който те дели от двойка, е мноооооого тънък. За някои преподаватели - несъществуващ. Сложно е за обяснение, но мисля, че е извод, до който всеки студент стига по някое време - ще видите сами. Поне конкуренцията ви е снижена до възможния минимум, така като гледам бройката.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
tamarsaaD
В началото бе словото

Мнение от tamarsaaD »

А кога научаваме оценката си от устния изпит ?? ДОкато сме при комисията ли ?
Аватар
Geri.A
Форумозавър Рекс
Специалност: ВО
Курс: първи

Мнение от Geri.A »

Не. Но миналата година още същия ден (ако не се лъжа :?.. може и в следващия да е било) резултатите бяха качени в нета.
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
Аватар
pifiella
Пишете, о, братя

Мнение от pifiella »

tamarsaaD написа:А кога научаваме оценката си от устния изпит ?? ДОкато сме при комисията ли ?
Нали записванията започват от 24,тоест най-късно на 23 трябва да си знаем оценките.Поне по моята логика.
Търговец на кристал,изобщо не ми действаш обезкуражаващо,напротив :mrgreen:
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

На същата вечер излизат оценките, ако не- най-вероятно на следващата сутрин още, така че поне няма да го има онова ужасно чакане :D
И наистина, не се шашкайте за този изпит. Да, идеята за него е доста стресираща, чакането в залата си е гадничко изживяване, но приемете нещата като възможност да си вдигнете бала още.
Мен миналата година много ме беше яд, че випускът преди мен си влизаха само с писмен. Но в крайна сметка- добре, че има и устен. То си е важно, особено за бъдещи pr-и и журналисти. А и задоволството след изпита е чудничко преживяване :mrgreen:
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
pollyyyy
В началото бе словото

Мнение от pollyyyy »

А какви може да са евентуалните причини да си скъсан на устния? Предполагам- лаконичност или просто си глътнеш граматиката... други?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Помислете малко. Това е изпит като изпит.
Имаш 2 или 3 въпроса на него - каква може да бъде причината да те скъсат? Ако не им отговориш, естествено.

Т.е. или ако мълчиш, или ако не знаеш нищо по темата, или ако им наговориш тотално грешни неща (факти, събития), или ако пробваш да се измъкнеш с някакви общи приказки, с които им губиш времето (но явно не знаеш).

Примерно миналата година питаха нещо за екология, струва ми се. Моментално си скъсан, ако стигнеш до обяснението как е много важно да опазваме природата и да се грижим за нея, защото тя е нашият дом и бъдещето на децата ни (и някакви такива "купешки" фрази, които не казват почти нищо). С такова бръщолевене не извеждаш социален проблем, не споменаваш актуално събитие (т.е. не показваш, че си запознат със случващото се около теб), просто... бълваш някакви думи.

За такива неща късат и е редно да можете да си го представите и сами на този етап. Вярвам, че повечето комисии биха скъсали кандидат и заради hate speech.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
moniiiii
От дъжд на вятър
Специалност: ВО

Мнение от moniiiii »

Ооооооо Търговец.. поредното обезкуражаване, аз точно се надявах, че с общи приказки ще мина....
А вие, квесторите, няма ли да знаете темите и да има някаква помощ от ваша страна, хмм :?
Така следват два тъпи въпроса:
Като влезем при комисията, не си казваме името, нали? Поне по логиката, че всички други изпити са анонимни.. Или този не е?
И другия ми въпрос. Разбрах вече за облеклото, аз мисля да съм с черен панталон и червена ризка ( и двете звучат официално, но са по скоро спортни) и сега с какви обувки трябва да съм? Високи, сандали или пантофки ? Защото като се замислиш, че облеклото трябва да е официално, веднага следва, че обувките са високи, ама мен ми звучи малко надуто да отида на токчета, та затова питам :) :) :) :)
Колкото повече отговори на тъпите ми въпроси, толкова повече шанс да не търся сметка за шоколадите :)
trichkova
От дъжд на вятър
Специалност: журналистика

Мнение от trichkova »

Мони, мен миналата година ме питаха за името и си го записаха в тетрадчицата, която седеше пред едон от квесторите. А до името записаха и оценката ми, както и номера.

Аз лично съм ЗА пантофки. И миналата година, и тази мисия да ходя с такъв тип обувки.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

moniiiii написа:Колкото повече отговори на тъпите ми въпроси, толкова повече шанс да не търся сметка за шоколадите :)
Знаеш как да подходиш, знаеееееш... Ама с това трябваше да почнеш. :mrgreen:

С общи приказки може и да минеш при някоя комисия, но за целта трябва общото ниво на кандидатите преди теб да е било повече от отчайващо и на въпросната комисия просто да им писне и да те пусне. Но и в такъв случай не се надявай на повече от 3, защото би било точно по милост - имайте предвид, че целта на този изпит е да проверят комуникативните ви способности и - основно - да видят, че сте способни да набележите определени проблеми и тенденции в съвремието ни, за проявите способност за рефлексия.
Това съвсем не е толкова трудно, колкото звучи, ами сега се опитвам да измисля някакъв адекватен пример от минали години... Примерно, мен ме бяха питали за влизането ни в ЕС (да, древна съм, отдавна се случи и говоря за този момент в минало бешело време) - лошият вариант би бил ако се втурна да обяснявам колко прекрасно е това, как сега ще почнат да текат субсидии като река и как животът ще стане прекрасен и най-сетне всичко ще си дойде по местата, защото това показва изключително плоско и едностранчиво разбиране на процесите (да не кажа и неразбиране). Трябва да имате възможността да коментирате нещата от максимално много и различни гледни точки (ОК, хубаво, ЕС ще дава - но какво ще иска насреща и готови ли сме да посрещнем изискванията им; готови ли са различните власти (законодателна, съдебна, изпълнителна) да работят според предписанията и къде би могъл да възникне проблем; хората наясно ли са, че може би гледат към ЕС с розови очила и имат прекалено високи очаквания за членството ни). Някакви такива неща като пример, плюс 1-2 вметнати дати (например когато България все пак влиза в ЕС) и готово.

Така. За обувките не го мисли - обуй нещо, което да ти е удобно и да ти отива на тоалета. Ако щеш, може да са и 13-сантиметрови токчета, никой нищо няма да ти каже (просто се съмнявам да ти е удобно). Облеклото ти, както си го замислила, ми звучи съвсем адекватно, но мисля, че маратонки няма да му отиват. :mrgreen: Това (плюс удобството) биха били единствените ми съображения.
Аз на моя устен изпит чаках до около 16:00 и трябва да ти кажа, че накрая бях вече рошава, уморена и потна, понеже беше адска жега. Повярвай ми, грам не ми пукаше как изглеждах (иначе бях с един костюм, който не беше спортен, но не можеше да мине и за официален и с който бях някъде в дните около изпращането).

И не, квесторите няма да знаем въпросите - ние няма да влизаме изобщо при комисиите, а те май не се обявяват публично. А и да ги чуем по някое време, категорично нямаме право да ви казваме каквото и да било по тях и не вярвам някой да си рискува работата или докторантурата по толкова глупав начин. Можем да ви кажем обаче да спрете да треперите, да си поемете въздух и да се успокоите, защото досега няма изядени кандидати. А, и да ви обещаем да ви пазим шоколадите. :mrgreen:

Последно - изпитът НЕ е анонимен. Влизате, поздравявате, сядате, после вероятно те ще ви питат как се казвате и т.н.т. Определено не е анонимен, възможно е в края да ви питат и за оценката от писмения.

И съвсем последно - облеклото НЕ е задължително да бъде официално, просто е по-добре, ако не изглеждате така, сякаш са ви хванали, докато отивате до кварталния магазин, и са ви пуснали на изпит в СУ. Това за дънките беше моя интерпретация - ще видите, че ще има много кандидати по дънки и тениска и ви уверявам, че няма да ги изпокъсат масово. Облеклото няма да ви пише оценката, разберете ме правилно - но спомага за общото впечатление, а при условие, че тези хора ще ви преподават и по-нататък, бихте искали то да е добро, предполагам. Между другото, както се оказа по-късно по време на следването, има членове на комисии, които помнят някои от кандидатите - гледайте ако сте от тях, да са ви запомнили с добро. :salute:
В края на ноември
Аватар
mborova
В началото бе словото
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от mborova »

Търговец, четох ти поста за устния изпит от миналата година, а след като прочетох и този, мога само да кажа едно искрено благодаря, че се занимаваш с нас и, че ни помагаш за всяка глупост, която ни тревожи :bow:s
“Не ми казвай, че луната свети; покажи ми блясъка на счупено стъкло!”
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”