[КСК 2013] Японистика, Китаистика и Кореистика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Beatle
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2013] Японистика и Китаистика
avengedhwa, можеш да пишеш и в тази тема ако ти е кеф. Аз нямам нищо на против.
- Johoho
- В началото бе словото
Здравейте!
Аз съм с първо желание кореистика ( ако мине) и второ- журналистика.. Оказва се, че сме малко повече! 
„Пустинята е хубава - каза малкият принц, защото крие някъде кладенец...“
- purplechan
- В началото бе словото
Я прибавете и "Кореистика" към заглавието на темата!
Разкажете как се подготвяте и какво очаквате от изпита? Имате ли някакви затруднения?
Разкажете как се подготвяте и какво очаквате от изпита? Имате ли някакви затруднения?
Японистика, I курс
- avengedhwa
- В началото бе словото
Beatle, благодаря ти!Страхотен аватар между другото!
Аз тази неделя съм на изпит-немски.
Подготвяла съм се за немска диплома ДСД, сега се подготвям за матура, а към тези двете добавям и две помагала, специални за Софийски.Това ми е подготовката.
Аз тази неделя съм на изпит-немски.
Подготвяла съм се за немска диплома ДСД, сега се подготвям за матура, а към тези двете добавям и две помагала, специални за Софийски.Това ми е подготовката.
Don’t stop the game, Don’t stop me now
Don’t stop the music, Don’t turn your mic
Turn on your mic...
Turn on your mic...
- Beatle
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Мерси за комплимента
А относно заглавието аз ли трябва да го сменя или някой от модераторите, защото нямам представа как се прави?
- purplechan
- В началото бе словото
Beatle, опитай да промениш първия си пост с бутона за това, и по-точно заглавието на темата в поста
Обикновено така става. Ако не - дано някой модератор види темата.
Що се отнася до мен, правя различни тестове по английски, диктовки, превеждам понякога за развлечение текстове... Нямам търпение вече да дойде изпитът, но същевременно се чувствам спокойна... Странно чувство е.
Няма да правя матура по език, винаги сигурната шестица е по-добре според мен от вероятната.
Що се отнася до мен, правя различни тестове по английски, диктовки, превеждам понякога за развлечение текстове... Нямам търпение вече да дойде изпитът, но същевременно се чувствам спокойна... Странно чувство е.
Няма да правя матура по език, винаги сигурната шестица е по-добре според мен от вероятната.
Японистика, I курс
Здравейте...аз искам само и единствено китаистика,но изпитът по немски много ме притеснява....
така че...второто ми желание ще е немска филология ..и ако тази година не ме приемат..то дано следващата.. 
- Beatle
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2013] Японистика, Китаистика и Кореистика
Някой записа ли се вече за изпита по английски? И нали със сигурност няма предварителен, че това вече ще е голямо прецакване от моя старата...
- purplechan
- В началото бе словото
Няма предварителен по английски, аз се записах вече за редовния XD
Японистика, I курс
- Beatle
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аз се записах също и жалко, че няма предварителни. Бих се пробвала.
- commedesf-ckdown
- В началото бе словото
Здравейтеее, бъдещи колеги (да се надяваме) ! Моето първо желание е Кореистика, като още се чудя дали на второ да пиша Японистика или Южна, източна и югоизточна Азия. Напоследък нещо са ме хванали лудите и започнах да се притеснявам за изпита.
Reading-ите нещо не ми се получават и изкарвам нещо като 42/50 на тестовете от книжките, което нямам идея на какво се равнява като оценка. Някой да има идея?
Някой с някакъв сертификат по английски/немски? И, на каква втора матура ще се явявате, само аз ли се прекарах с тази по английски?
Някой с някакъв сертификат по английски/немски? И, на каква втора матура ще се явявате, само аз ли се прекарах с тази по английски?
- avengedhwa
- В началото бе словото
Аз съм със сертификат по немски- ДСД диплома, ниво Ц1 -най-високото възможно, което може да се вземе-
Ще съм на матура немски.
Между другото тази неделя, дето мина, бях на изпит по немски в университета.Не беше лесен...бяхме 160 и няколко човека...
Ще съм на матура немски.
Между другото тази неделя, дето мина, бях на изпит по немски в университета.Не беше лесен...бяхме 160 и няколко човека...
Turn on your mic...
Turn on your mic...
- commedesf-ckdown
- В началото бе словото
Ох, да, съвсем бях забравила, че изпитът по немски тази година беше толкова рано. Как се представи, колко очакваш? Само 160 и няколко човека?! Очаквах доста по-голям наплив. Ти към коя специалност си се насочила?avengedhwa написа:Аз съм със сертификат по немски- ДСД диплома, ниво Ц1 -най-високото възможно, което може да се вземе-
Ще съм на матура немски.
Много се прекарах с тая матура по английски, можех да си използвам сигурната шестица от дипломата, но загубената ми глава...
Аз съм с IELTS - 8.0, само че е абсолютно несъпоставим с изпита на Софийски, в IELTS изобщо няма граматика.
- avengedhwa
- В началото бе словото
Тестът не беше нито труден, нито лесен.Всъщност текст Б от първата задача се оказа лесен, както и съчинението, чиято тема бяхме взимали в 10 клас в немската, преводът бе кажи-речи поносим, четенето с разбиране на моменти забъркваше, а текст А от първата задача бе най-гаден.С половината ми гимназия бяхме в една стая...та те бяха две стаи за нас деcommedesf-ckdown написа:Ох, да, съвсем бях забравила, че изпитът по немски тази година беше толкова рано. Как се представи, колко очакваш? Само 160 и няколко човека?! Очаквах доста по-голям наплив. Ти към коя специалност си се насочила?avengedhwa написа:Аз съм със сертификат по немски- ДСД диплома, ниво Ц1 -най-високото възможно, което може да се вземе-
Ще съм на матура немски.
Много се прекарах с тая матура по английски, можех да си използвам сигурната шестица от дипломата, но загубената ми глава...
Аз съм с IELTS - 8.0, само че е абсолютно несъпоставим с изпита на Софийски, в IELTS изобщо няма граматика.
Иначе кореистика съм си избрала.Според съученичка ще имаме поне 4, но мен това не ме устройва хД
Turn on your mic...
Turn on your mic...
- Munetsuki
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
- Курс: първи
Здравейте! Аз ще се явявам на изпит по английски защото искам да кандидатствам Японистика. Честно казано, много се притеснявам. Искат много висок бал >.< Надявам се да се справя, но ще видим.