[КСК 2012] Логопедия

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

candle
В началото бе словото
Специалност: Логопедия
Курс: първи

Re: [КСК2012 Логопедия ]

Мнение от candle »

HiluxBG написа:Днес потвърдих логопедията във факултета по педагогика, ако не нещо друго - логопедия ще да е :cheers: :)
Я, по-запознатите с района да кажат там някакви лафки, барчета, кафета, столове, закусвални и др в близост и/или във факултета има ли, че днес бързах да си дам заявката и не видях нищо наоколо какво има :scratch:
И аз бях там днес, доколкото успях да обиколя и да видя точно пред факултета има едно кафенце, иначе надолу имаше едни магазинчета и кафенета още, закусвални.. Абе като цяло и аз не обикалях много, иначе от интернет знам, че отзад някъде трябва да има Мол, но днес не успях да го видя! Иначе Здравей колега! О, наблизо надоло мярнах и сладкарница " Неделя " за почитателите на сладкото.. :lol:
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

В самия факултет има кафе, което е доста приятно. И готвят добре доколкото знам.
До факултета, отстрани до кафето, има стол, където може да обядвате доста евтино.
Пред факултета има и една количка за хот-дог, който е сууууууупер вкусен :)

Във факултета също така има фитнес, сауна. Университетска книжарница и ксерокс.

Отстрани, като тръгнете по посока ул. Гео Милев (тоест обратно на посоката, където са трамвайните линии) в блока отляво на улицата има две кафета - Папагал и другото не го знам как се казва. А отзад, на гърба на този блок, има ксерокс. Честно казано никога не съм го харесвала, защото не е от най-евтините, ама е удобен...тва е най-близкият (освен ако няма някакъв друг наоколо и аз да не знам).
На кръстовището има пазар - там има пици, сандвичи, едно кафе, сумати магазини за какво ли не. Срещу пазара също има друго пазарче - магазини и т.н. Има в близост до пазарите и една кръчма, ама не я знам как е. На това кръстовище има и сладкарница Неделя.

МОЛ-ът се казва Sky City - на гърба на факултета е горе-долу, минава се през разни улички през блокчетата. Кафето там на партера е гадно, поне аз не го харесвам. Има пицария УГО, на последния етаж има билярд и боулинг и разни други игрушки.
На кафе спокойно може да отидете и да седнете и отвън на масите на бензиностанцията (ЕКО ли беше, кво беше, на бул. Шипченски проход).

Та, не сте на никак лошо място.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
candle
В началото бе словото

Мнение от candle »

Дано, ще се разбере, когато започнем дали има за всеки по нещо, според вкуса.. :P

Някак кофти е обаче с транспорта, че от Студентски до там трябва да сменяш... или да вървиш... :/
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Е... според мен изобщо не е кофти. Откъм транспорт отново е удобно. А от Студентски какво сменяш, за да стигнеш директно? Защото аз не се сещам къде може да се прикачиш от 280 или 94 на транспорт, който да спира пред факултета (освен да хванеш тролей, но отново има да ходиш пеша)....

Автобуси и тролеи:
Имате 9-ка, която се движи до Ректората директно и спира на кръстовището, където е сладкарница Неделя.
Срещу факултета е колелото на автобусите 11, който стига до Подуене (с него може да ходите до ИСУЛ), както и на 1, 6 и 75.
Тролеи 4 и 11 спират на 10-ина минутки (по-малко) от факултета.
Автобус 72 спира на ул.Гео Милев или на Николай Коперник и Шипченски също може да се слезе - на 10 минути пеша.

Наблизо, пак са 10-ина минути, спира и 404.

Също така на хотел Плиска може да се слезе и да се ходи пеша - отново 10 минути до Факултета. Може да се слезе и на спирката СЛЕД колелото с 280 - пак са 10 минутки пеша, но се минава повече през квартала. А на Плиска спира какво ли не.

Трамваи:
Има спирка на трамвай 23 и 20 на 2 минутки от факултета.

----
Изобщо - 10 минути ходене нищо не е, а до факултета се стига лесно и то има богат избор на транспорт. Ако 10 минути ходене е много, направо не ви виждам как изобщо излизате в София където и да е било...
Изображение
candle
В началото бе словото

Мнение от candle »

Pisobella написа:Е... според мен изобщо не е кофти. Откъм транспорт отново е удобно. А от Студентски какво сменяш, за да стигнеш директно? Защото аз не се сещам къде може да се прикачиш от 280 или 94 на транспорт, който да спира пред факултета (освен да хванеш тролей, но отново има да ходиш пеша)....

Автобуси:
Имате 9-ка, която се движи до Ректората директно и спира на кръстовището, където е сладкарница Неделя.
Срещу факултета е колелото на автобусите 11, който стига до Подуене (с него може да ходите до ИСУЛ), както и на 1, 6 и 75.
Тролеи 4 и 11 спират на 10-ина минутки (по-малко) от факултета.
Автобус 72 спира на ул.Гео Милев или на Николай Коперник и Шипченски също може да се слезе - на 10 минути пеша.

Наблизо, пак са 10-ина минути, спира и 404.

Също така на хотел Плиска може да се слезе и да се ходи пеша - отново 10 минути до Факултета. Може да се слезе и на спирката СЛЕД колелото с 280 - пак са 10 минутки пеша, но се минава повече през квартала. А на Плиска спира какво ли не.

Трамваи:
Има спирка на трамвай 23 и 20 на 2 минутки от факултета.

----
Изобщо - 10 минути ходене нищо не е, а до факултета се стига лесно и то има богат избор на транспорт. Ако 10 минути ходене е много, направо не ви виждам как изобщо излизате в София където и да е било...
Така е, благодаря за разяснението. Аз някои от маршрутите ги гледах. Иначе смяната с 280 до Колелото на Авиацията и от там 1ца или 6ца до Автостанция Гео Милев пред факултета? Така ми го изписва. (:
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

А, да. Не знаех, че 1 и 6 спират на колелото. Така става - директно спират пред факултета :) Ама най-добре, ако ще ги чакате, да им знаете разписанието. Защото се водят селски рейсове и са през 30 минути. Та по-добре да ходите пеша 10 минути вместо да чакате рейс 30... така си мисля :)
Изображение
candle
В началото бе словото

Мнение от candle »

Pisobella написа:А, да. Не знаех, че 1 и 6 спират на колелото. Така става - директно спират пред факултета :) Ама най-добре, ако ще ги чакате, да им знаете разписанието. Защото се водят селски рейсове и са през 30 минути. Та по-добре да ходите пеша 10 минути вместо да чакате рейс 30... така си мисля :)
Да, права си, видях, че са крайградски, но докато бях пред факултета и чаках 75 за ректората се оказа, че много начесто тръгват точно те... (: Ще се види.. а иначе има ли wi-fi във факултета?
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Ами има, ама мисля, че не се лови в целия факултет. По принцип има в кафето във факултета. И ако си наоколо можеш да си хванеш от нета. Не знам дали не се е подобрило нещо в тая посока последната година..
Изображение
HiluxBG
В началото бе словото

Мнение от HiluxBG »

Pisobella :cheers: страхотна е информацията, която даваш!
Въобще не подозирах за всичките тези 'екстри' ако мога така да ги нарека във въпросния факултет и около него.. направо идеално, още повече ми се иска да започвам да уча там :) :lol:
Без друго да е, wifi щом има - значи всичко е точно :lol: :lol:
п.с ти логопедия ли учиш, предполагам си 2-ри курс ?
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Аз ли?
Аз вече не уча във ФНПП. :)
Изображение
Аватар
CrystalsnowflakE
В началото бе словото

Мнение от CrystalsnowflakE »

:flower:

А дали програмата за 1 курс е същата, както миналата година, понеже сега са я скрили от погледите, а преди съм я мяркала и не беше зле ?

И 1 курс записват ли Избираеми дисциплини, защото както разбирам от Учебния план, май вече във втори курс.. ?
Аватар
Potato
От дъжд на вятър
Специалност: Логопедия & Potato

Мнение от Potato »

С второто класиране вече си имате нова колежка в мое лице ^^ Не вярвах, ама ей ме на!
Аватар
CrystalsnowflakE
В началото бе словото

Potato написа:С второто класиране вече си имате нова колежка в мое лице ^^ Не вярвах, ама ей ме на!

Хехе, Здравей и на теб ! :cat:
Аватар
lusiborisova
В началото бе словото

Мнение от lusiborisova »

Някой може ли да ми каже как да стигна до Факултета по начална и предучилищна педагогика от централна жп гара?
П.П. Благодаря предварително!
Аватар
CrystalsnowflakE
В началото бе словото

lusiborisova написа:Някой може ли да ми каже как да стигна до Факултета по начална и предучилищна педагогика от централна жп гара?
П.П. Благодаря предварително!
От Централна ЖП гара не знам, аз слезнах на гара Подуяне и хванах трамвай 20 или 23.
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”