[КСК 2011-2012] Славянски филологии

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Re: [КСК 2011-2012] Славянски филологии

Мнение от allshallperish »

laydi_Kroft написа:Здравейте, колеги! Малко късно, но и аз се включвам... :) :cheers:
Аз имам въпрос относно спорта (въпреки че най-вероятно ще го уточнят на 29, но аз искам да съм подготвена). В програмата пише, че спорта е в четвъртък от 8-12ч. Това значи ли, че само тогава можем да ходим на спорт? В програмата със спортовете не видях нито един, който да е от 8ч... Аз иначе исках карате-до, обаче мисля, че няма вариант да го хвана... Ще се ориентирвам към самоотбрана най-вероятно.
Да. ИЛИ, когато сте свободни в друг ден. По принцип има спортове, които искаш, но са в друг ден или по друго време.... така че на първи етаж в ректората в дъното като се влезе през дворчето в дясно има информация за всички спортове.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Balance&Harmony
В началото бе словото
Специалност: Славянска филология
Курс: трети

Мнение от Balance&Harmony »

Сигурно ще прозвучи странно на повечето от вас, но нямам търпение най - после да почнем. Не съм свикнала да стоя без работа и студенския живот ми е интересен. Относно него съм чувала две коренно различни мнения(особено за първата година)- повечето ми приятели студенти казват, че е купон и въобще не се учи и ще си отживеем. Другият полюс казват, че това е една от най - важните години, защото се полагат основите(аз лично подкрепям това мнение). Вие как мислите? До 29 септември.
Поздрав за всички колеги с тази песен - зарежда много позитивно.
Славянска филология, ІІІ курс
Аватар
lindorcheto
От дъжд на вятър
Специалност: Славянски филологии
Курс: първи

Мнение от lindorcheto »

Еми,зависи какви са ти приоритетите.На някой,който не му е толкова важно и иска да избута годините само с 3-ки ще си направи е*ати купонджийския студентски живот.Е,не е казано,че не може да купонясваш и да си сериозен студент.Но например в нашата специалност ще трябва доста да поорежем купонджийския си социален живот ако искаме да изкласим.Пак може да се забавляваме,но не и да се разкатаваме от купони.
Аз миналата година също бях студентка 1 курс и..еми учеше си се. :wink: Не съм си лежала по цял ден в нас и да съм се чудела какво да правя.
Тъ,мисля тази година също сериозно да подходя към задълженията си на студентка,да си уча съвестно,защото особено в специалност,в която се изучават нови езици-много е важно как ще подходим към този изцяло нов за нас материал. :flower:

ПП:Благодаря за поздрава.Песента е една от любимите ми.
Славянски филологии - І курс
^ http://www.facebook.com/#!/groups/235119629870389/ ^
Аватар
Rosenrot
В началото бе словото

Мнение от Rosenrot »

Аз съм на мнение, че трябва да има баланс и ясни приоритети. На един съвестен човек, който може да си подреди ангажиментите и без много увъртания да си свърши задачите, нищо не му пречи да купонясва и да не изостава със социалния си живот. Лично аз смятам, че тази година е много важна и е от огромно значение да се подходи сериозно най-вече към езиците, защото всеки един от тези езици е сложен и различен и не се доближава до нищо изучавано досега. Самата аз смятам да внимавам в лекции, да не пропускам упражнения, за да мога вкъщи с минимални усилия да се справям с взетия материал и да го затвърждавам - така и така имаме целодневно лекции и сме в този университет, най-добре да използваме това време по предназначение ;) Така мисля, че ще имам достатъчно време да се виждам и с гаджето, и с приятели, и да излизам вечер да се наслаждавам на студентския живот! : )) И все пак.. на теория всичко звучи много хубаво и подредено, въпроса е как ще се развият нещата на практика, но аз възнамерявам да дам най-доброто от себе си да успея, защото съм щастливка, че съм получила този шанс - за по-светло бъдеще и по-добър живот : )
You should be a comedian, god damn!
Unfortunately
I am, I just hide behind the tears of a clown..
Аватар
lindorcheto
От дъжд на вятър

Мнение от lindorcheto »

Ето,вече си имаме група във ФБ :

http://www.facebook.com/#!/groups/235119629870389/
elinkabs
В началото бе словото

Мнение от elinkabs »

Здравейте, някой може ли да каже задължително ли е присъствието на 29 от 13:00?Тогава ли ще ни бъде разпределението за езиците?
Аватар
Balance&Harmony
В началото бе словото

elinkabs написа:Здравейте, някой може ли да каже задължително ли е присъствието на 29 от 13:00?Тогава ли ще ни бъде разпределението за езиците?
Тогава ще се раздават студенските книжките, така че може би е препоръчително да се отиде. После не знам къде ще си я търсиш. Ако искаш се обади на телефон: 987 10 68 ; 9308 389 и попитай за възможностите.
bonbolinka
В началото бе словото

Мнение от bonbolinka »

Здравейтеее колегиии,толкова много време се опитвам да открия някакви хора в моята специалност и без успех,най-после обаче успях и ви казвам едно голямо ЗДРАВЕЙТЕЕЕЕЕ :))))))))))))
Аватар
Balance&Harmony
В началото бе словото

bonbolinka написа:Здравейтеее колегиии,толкова много време се опитвам да открия някакви хора в моята специалност и без успех,най-после обаче успях и ви казвам едно голямо ЗДРАВЕЙТЕЕЕЕЕ :))))))))))))
Едно огромно добре дошла(дошъл) към заешкия колектив на първокурсниците в Славянска филология. Има страхотен положителен заряд в думите ти - радвам се, че ще имам хора като теб за състуденти.
Аватар
lindorcheto
От дъжд на вятър

Мнение от lindorcheto »

elinkabs написа:Здравейте, някой може ли да каже задължително ли е присъствието на 29 от 13:00?Тогава ли ще ни бъде разпределението за езиците?
Ако имаш предпочитания кой език да си -да,задължително е.Ако не ти пука-може да не идваш. :lol: Препоръчително е да дойдеш. :wink: А и книжките тогава ще ни дават(после трябва да се разкарваш по администрацията,за да ти я дадат,което си е излишна занимавка).
Аватар
Rosenrot
В началото бе словото

Мнение от Rosenrot »

Събрахмеее се! И в групата вече сме доста момичета - при това все готини :D Ще бъде интересно :P
Unfortunately
Аватар
Balance&Harmony
В началото бе словото

Rosenrot написа:Събрахмеее се! И в групата вече сме доста момичета - при това все готини :D Ще бъде интересно :P
На първо класиране бяха приети 19 момчета(доколкото си спомням от "стената на плача"), но не знам колко от тях са се записали. Със сигурност знам, че си имаме поне едно момче - записа се точно преди мен. :)
Аватар
lindorcheto
От дъжд на вятър

Мнение от lindorcheto »

На второ класиране бяха приети само 2 момчета..За трето не знам.Абе,имам чувството,че ще трябва като писани яйца да си ги гледаме :D Че са някакъв дефицит в тая специалност. :lol:
Аватар
Balance&Harmony
В началото бе словото

lindorcheto написа:На второ класиране бяха приети само 2 момчета..За трето не знам.Абе,имам чувството,че ще трябва като писани яйца да си ги гледаме :D Че са някакъв дефицит в тая специалност. :lol:
И предишни години се оплакват от това явление. :)
Аватар
Rosenrot
В началото бе словото

Мнение от Rosenrot »

Хайде сега, момчета има навсякъде, тъкмо няма да ви разсейват ^^ Не, добре ще е да си имаме, но мен лично ми е важно да се съберем готини хора, без значение от пол (sun)
Unfortunately
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”