[КСК 2011] Културология

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
eggplant
В началото бе словото
Специалност: ddfdfdfd

Re: [КСК 2011] Културология

Мнение от eggplant »

На мен ми се струвава, че е доста популярна специалност (уви :mrgreen: ). Дебна класиранията от доста време - баловете високи, местата запълнени. Миналата година беше някакво чудо направо, даже ректорът беше озадачен. :D
А това с матурите е малоумно просто. Ясно е, че изпитът по език в СУ, е много по-труден. Дано не се напълни с разни идиоти, които просто искат вишу...
Тhe solitude of space my uncaring mother...
... my father salt of the sea...
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

За момичета минималният бал няма да бъде под 27.

Аз имам имам 25.8 ( момче ) и не мисля, че ще бъде съвсем достатъчен. Може би на второ класиране. Но ако не бъда приет на първо, сигурно ще запиша в УНСС, защото ще си депозирам оригиналната диплома там, а взема ли си я, трябва със сигурност да ми приемат в СУ, за да не изгоря за една година ...
Аватар
yolinaA
Пишете, о, братя
Специалност: Културология

Мнение от yolinaA »

Силно се надявам това да са ти прогнозите само за 1 класиране.
Philip
Пишете, о, братя
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи

Мнение от Philip »

Всяка специалност става по-известна,когато започва прием и с матури. Доста хора ще я запишат " за всеки случай" ако не влезнат журналистика,право и т.н. А да влезнеш с матура не мисля,че е малоумно,защото за да успееш ти трябва отлична оценка от тази матура. Друг е въпроса кой е преписвал и т.н.
Аватар
yolinaA
Пишете, о, братя
Специалност: Културология

Мнение от yolinaA »

Още 11 дни и сабята ще покаже :P
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

като имате предвид, че има 12 500 оценки над 5.50 на матурата ... правете си сметка. Това е нереално много, като се има предвид нивото на интелект на повечето зрелостници. Ако не се преписваше така, нямаше да има такива оценки. Вие не чухте ли, че в Румъния половината зрелостници са ги скъсали ...
eggplant
В началото бе словото

Мнение от eggplant »

Университетът е университет и трябва да се влиза само с оценката от изпита за въпросния ВУЗ. Дори оценките от дипломата не трябва да важат, защото и там е ясно за какво става въпрос в много случаи.
Отделно да не разправям как разни колеги ми се хвалят, че са преписали на матурата, един вид: "какъв съм пич". И някак ти става криво, че ти си учил като идиот, а някакъв тип влиза с теб, защото е преписал. Точно каквото каза Judas.

Да не говорим за абсурдите на СУ от класиранията миналото лято... щом такива неща се допускат по "високите етажи", какво ли остава за училищата.
Philip
Пишете, о, братя

Мнение от Philip »

Това не се случва навсякъде. Има ученици,които не преписват и изкарват 6ци на матурите. Според мен те заслужават да влезнат в университет. Какъв им е смисъла на матурите иначе? Аз примерно съм ходил на уроци,давал съм пари и съм изкарал 5.78 по БЕЛ на матурата. Не заслужавам ли да влезна в СУ?
Philip
Пишете, о, братя

Мнение от Philip »

И все пак говорим за "Културология" не за "Право".
eggplant
В началото бе словото

Мнение от eggplant »

Има такива, да. :) Далеч съм от мисълта, че не заслужаваш. Въпросът е, че така може да намазват разни от кол и въже, просто не е честно спрямо тези с реални знания. Но несправедлив е животът. :lol: А матурите и аз не знам за какво са... да се отчита някаква дейност просто. Ако не се лъжа, на ВУЗ-овете, които приемат с матури, им се отпускат допълнителни доходи. Всичко е за пари, а образованието кучета го яли.
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

с 2 думи-образованието, което е било няма нищо общо със сегашното.
аз като цяло съм против да се приема само с матура, без положен изпит по каквото и да е в су. никой не може да ме убеди, че изпитите са толкова трудни, ако не си силен в езиците, ще си силен в математиката или нещо друго примерно, но да влизаш в софийския, подчертавам в софийския само с матура на мен ми звучи смешно... ениуей няма значение какво мисля, така или иначе нещата ще си останат и най-вероятно ще се затвърдят по този начин...
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Обратна връзка:

Мнение от Never »

Ако матурита бяха това, което трябва да са, а именно критериите да не са занижени така, че масата да хване 3-ка без да знае български език като хората, ако имаха нормална скала (под 50% - скъсан) и така нататъка, то тотава биха могли евентуално да послужат като вход за университет. (иначе в сегашната си форма са напълно безсмислени)

Но за момента ми се струва невъзможно това да се случи. Все пак упражнението с коефициента е някакъв приемлив компромисен вариант, но пък 2,5 ми се струва височко, може би 2 би било по-подходящо.

И всичко това само ако хипотетично игнорираме различните условия за провеждане на изпита дори в две съседни стаи. (при нас беше така - тези в стаята от ляво "гък" не можеха да кажат, нас ни оставяха да пуснем някой майтап от време на време, като ни усетеха, че се изнервяме, а от дясно са провиквали отговори от единия ъгъл на стаята към другия)
It's never too late
for a twist of
fate.
Philip
Пишете, о, братя

Мнение от Philip »

В университетите в Западна Европа приемът е по диплома от средното образование. Какво си говорим за матурите сега? Смешно ви било да се влиза само с матури... Много го прехвалиха този СУ,извинявай!
Philip
Пишете, о, братя

Мнение от Philip »

Според мен няма нищо нередно да се влиза и само с матури. Принципа е,че дори и да е по-лесно влизането в дадена специалност дадения кандидат-студент ще отпадне по-нататъка.
Philip
Пишете, о, братя

Мнение от Philip »

Така правят на запад,към това трябва и да се стремим и ние. Защо да оставаме на стари методи за кандидатстване...
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”