А за телефона- ми в същото време и Ирен ми звънеше да ме пита що Милкова не си е при нас, та не можах да огрея навсякъде
1 курс Право ('09-'10)
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: 1 курс Право ('09-'10)
да м/у другото- и на мен ми се стори много странно, че нито един от двамата преподаватели не се представи с титлата си.. досега всички гледаха да си я кажат цялата, по възможност с всички докторантури и специализации, дето ги имат
А за телефона- ми в същото време и Ирен ми звънеше да ме пита що Милкова не си е при нас, та не можах да огрея навсякъде
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Щото ако беше професор щеша вече да е написала нов учебник, а не да ни насочва към 279-ото издание на Михаил Андреев 
- iodine
- Драскач
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: iodine
Помня на първото упражнение по МО, Рабохчийска се престави с "... аз съм ст. ас. М. Рабохчийска", като старшина в казармата
Новкиришка мисля, че е доцент, Пиперков - гл. ас. без да съм напълно сигурен.
-----------
Па, вие не можахте ли да и кажете на Милкова, че сте пъври поток, както ние ви препратихме Кьосев на бърза ръка
И ви благодарим, че си ни върнахте 224, която е изконно наша територия
Само се чудя чия беше брилянтната идея за преселението и всичкото блъскане през почивката 
Новкиришка мисля, че е доцент, Пиперков - гл. ас. без да съм напълно сигурен.
-----------
Па, вие не можахте ли да и кажете на Милкова, че сте пъври поток, както ние ви препратихме Кьосев на бърза ръка
Последно промяна от iodine на 02 Мар 2010, 23:04, променено общо 3 пъти.
В името на потока! Втория!
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Проф. Новкиришка
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- _sonrisa_
- Флъдзила
Ми брилянтната идея за преселението на народите, както може да се предполага, принадлежи на проф. Милкова - просто жената си обича да си преподава в нейната си аудитория и това, че някой не я е сложил по програма там, нея не я интересува
Само ми е интересно другата седмица пред коя аудитория да се редем, да не се налага пак да мигрираме по никое време на долния етаж 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Най-добре я чакайте пред няйния си феодален домейн (224) 
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Новкиришка си взе професурата миналата година. Даже помня как всички я поздравяваха по едно време.svetlio.varna написа:Щото ако беше професор щеша вече да е написала нов учебник, а не да ни насочва към 279-ото издание на Михаил Андреев
А учебникът на Андреев ще си остане актуален още мноооого години напред. Той не е бил пипван от 75-а година насам, съмнява ме и да бъде пипнат. Плюс това, преподавателите по Римско право се броят на пръстите на едната ви ръка. Вие искате учебници да ви пишат
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Scorpion
- Легендарен флуудър
"Записки по римско право" на Петко Венедиков е незаменимо средство за усвояване основите на римското право, имайте го предвид.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- Advocate
- Драскач
А който желае да има и различна гледна точка и да има какво да пита Пиперков наистина аз препоръчвам двата кейсбука + учебника на Чолов.
Salus populi suprema lex
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
btw в дъното на Паричния салон има някаква голяма зала с поне 5 големи врати
, но е запечатана от лятото на 2007, дали някой може да ми каже каква е тая аудитория? 
- iodine
- Драскач
Хахаха! Това е тайна, никой не може да влиза. Преди 3 години в нея изнесли експериментална лекция по химично право, поканен бил някакъв професор по химия, който трябвало да направи интересен експеримент за привличане вниманието на аудиторията... но объркал реактивите...svetlio.varna написа:btw в дъното на Паричния салон има някаква голяма зала с поне 5 големи врати![]()
![]()
, но е запечатана от лятото на 2007, дали някой може да ми каже каква е тая аудитория?
... а всъщност е задният вход на 272, който е запечатан.
Какви са тия кейсбукове?Advocate написа:А който желае да има и различна гледна точка и да има какво да пита Пиперков наистина аз препоръчвам двата кейсбука + учебника на Чолов.
Всичко, което споменаха на първата лекция ли трябва да четем?
Последно промяна от iodine на 03 Мар 2010, 14:08, променено общо 1 път.
- _sonrisa_
- Флъдзила
Ми аз вчера ги разнасях двата кейсбука и мислех, че всички са ги видели ама.. Това са двете книги, който Пиперков размахваше на лекцията ( и не благоволи да каже какво представляват
) - единият е по римско вещно право, другият по облигационно и вътре има казусите, които ще решаваме на упражнения. Коричната им цена общо е 36 лв, така че ако някой от горните курсове си ги продава, по-добре си ги вземете от тях, защото, лично на мен, не ми се струват евтини 
П.П. Учебникът на Чолов ли беше този, който ни казаха, че е максимално ситезиран или..
П.П. Учебникът на Чолов ли беше този, който ни казаха, че е максимално ситезиран или..
- iodine
- Драскач
Чоловия съм записал, че съдържа две части, не бил достатъчен за изпит, втората част била полезен справочник. Тоя мисля да го прегледам в библиотеката
Сега разбирам кои са кейсбуковете, за тях ще изчакам първото упражнение да видя какво ще ги правим... 40 кинта...
А дали ще се справим без речник по латински? С ровене в интернет, например.
P.S. Абе, колеги, честит национален празник!
Сега разбирам кои са кейсбуковете, за тях ще изчакам първото упражнение да видя какво ще ги правим... 40 кинта...
А дали ще се справим без речник по латински? С ровене в интернет, например.
P.S. Абе, колеги, честит национален празник!
- _sonrisa_
- Флъдзила
Да, вярно- Честит 3-ти март!
А без речника сигурно ще се справиш- аз поне досега не съм открила някоя латинска дума/фраза, която да я няма преведана в интернет. Но пък аз ще си го купя- обичам книжки просто
Пък и смятам, че в някои случаи е далеч по-удобно 
А без речника сигурно ще се справиш- аз поне досега не съм открила някоя латинска дума/фраза, която да я няма преведана в интернет. Но пък аз ще си го купя- обичам книжки просто
- Advocate
- Драскач
За синтезацията по скоро са ви казали за П.Венедиков.Чолов го препоръчвам на хората имащи особен интерес към РЧП , но трябва да внимават тъй като Чолов има неща които Новкиришка и Пиперков не мислят че са така.Макар че особено Пиперков е достатъчно толерантен - справка Чолов - римско банково право и по специално той например пише за джирото в Рим с което Пиперков например не е съгласен и доста обосновано говори за него , макар че може да ви каже подробности за теорията на Чолов.
Иначе Честит празник!
Иначе Честит празник!
Salus populi suprema lex