Кой уби Кенеди?

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Кой уби Кенеди?

Мнение от camel »

Имаше в началото на 90-те още някаква постановка, където някакъв стрелял и куршумът излязъл почти невредим като магическия куршум,....не помня точно през какво стреля и кой...напиши в гугъл, трябва да излезе. Другото нещо, обаче е фактът (тук и аз не споря, въпреки че смятам, че е имало втори стрелец), че при даден ъгъл, в който е влязъл куршумът (сега не ми се търси точният ъгъл според комисията Уорън), ама мисля, че беше около 20 градуса, и вземайки предвид ситуацията на Кенеди и Конали (тук не трябва да се подминава факта, че те не са били точно ЕДИН ЗАД ДРУГ, а Конали е седял малко в ляво от президента и седалката му е била мааалко по-ниска). При това положение един възможен изстрел от депоситорито е напълно възможно да порази и двамата по този начин, особено ако това е станало в момента, когато е станало според повечето поддръжници на теорията на куршума (кадър 223 или 224). Това дава някаква почва на тоя куршум, ама не дава НИКАКВО обяснение на държанието на губернатора мигове преди третия изстрел и прословутата му реплика "Боже, ще ни убият всички".
Плюс това мисля, че на всеки поддръжник на магичесия куршум и за всеки, който вярва, че Осуалд и единствено Осуалд е убил Кенеди трябва да се съгласи, че ако Осуалд наистина се е намирал на шестия етаж на хранилището, то е имал МНОГО ПО-УДОБНА възможност да застреля фронтално президента, още преди лимузината да завие. Вместо това той изчаква и решава да го стреля в гръб при освен всичко и наличие на закриващи гледката дървета (някои смятат, че единият изстрел е пропуснат именно заради короната на едното от дърветата). :roll:

Митко, защитниците на вълшебния куршум защитават тезата за здравината му с хипотезата, че по време на полета си той почти не е срещнал кости по пътя си. Честно казано, не знам доколко това е вярно... :roll:

Абе след всичко казано пак съм си на тезата - много неща са ВЪЗМОЖНИ, но колко от тях са ВЕРОЯТНИ. :D
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Вземете превдид факта, че той сериозно е настъпил интересите на магнатите в оръжейната индустрия. С апелите си за мир и провеждане на мирна политика, оставен жив, той би им причинил най-малкото сериозна финансова загуба, защото това са хора, които изкарват пари от войни и колкото по-голям е въоръженият сблъсък, толкова по-печеливша инвестиция за тях. Това е доста разпространена версия, а на мен не ми изглежда нелогична.
Knights of the Cross
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Tommy написа:Вземете превдид факта, че той сериозно е настъпил интересите на магнатите в оръжейната индустрия. С апелите си за мир и провеждане на мирна политика, оставен жив, той би им причинил най-малкото сериозна финансова загуба, защото това са хора, които изкарват пари от войни и колкото по-голям е въоръженият сблъсък, толкова по-печеливша инвестиция за тях. Това е доста разпространена версия, а на мен не ми изглежда нелогична.
Това е и тезата, развита във филма на Оливър Стоун. В него, обаче, има няколко неточности, въпреки очевидните му достойнства.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...

- Of course not!
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Явор (Томов) има интересно мнение по въпроса. Ако ви интересува, пишете му вие, да се изкаже. Аз си лягам. ;)
Аватар
javortomov
Драскач
Специалност: МО, ЮФ
Курс: втори

Мнение от javortomov »

Поласкан съм от интереса към моето мнение...

Предупреждавам, че стана доста дълго, който не му се занимава да не го чете.

Щом като си говорим за убийството на Кенеди, първо трябва да си поговорим за причините. Най-важния въпрос е не кой го уби, а защо. Ако си спомним международната обстановка по негово време, най-много се набива на очи Кубинската Ракетна криза. Много интересно събитие, представено като победа на Кенеди над Хрусчов. Истината е малко по различна. Опитът за американска инвазия в залива на прасетата осъществен от кубински емигранти тренирани от ЦРУ, въоръжени с остаряла американска техника (с цел да се прикрие връзката с САЩ, очевидна за целия свят) претърпява пълен провал. В последвалата я ракетна криза Кенеди показва слабост според част от висшите воени, според които той е трябвало да нападне Куба със всички средства след свалянето на американския разузнавателен самолет Ю2. За всеобща радост Кенеди успява да се разбере с Хрусчов, на не съвсем изгодни, но тайни условия (изнасянето на ракетите Юпитер от Италия и Турция). Според някой много от висшите ешелони на властта никога не му прощават. Изобщо тук може стабилно да си говорим за връзка между убийството на Кенеди и Кубинския проблем.
Всички добре знаем за стотиците опити за убийство на Кастро. Тук идва и другата връзка - мафията и ЦРУ. Първо мафията - Кастро конфускува всичките й имоти в Куба, (както и на Бакарди между другото, който се прави в Пуерто Рико) и ЦРУ се свързва с част от мафията с договор за убийството на Кастро. Между другото има и сериозни връзки между мафията и другия брат - Боби, който, е главен прокурор.
Нещо, което не е много добре известно е това, че Кенеди е страдал от множество сериозни болести. Кенеди страда от колит, простатит, и заболяване, наречено Адисонова болест, която засяга способността на тялото да регулира кръвната захар и сол. Освен това е имал и остеопороза на долната част на гърба, поради което му се е налагало да носи медицински корсет. Всичко това му е причинявало невероятни болки, поради което е вземал голямо количество лекарства - всеки ден е взимал не по-малко от 12 медикамента включително стероиди, антибиотици и болкоуспокояващи. Имало е моменти в които е имал 8 лекуващи го лекаря, който не винаги са знаели какво е предписал другия. В тази ситуация не е било сигурно до кога може да издържи.

От тук имаме няколко заподозрени - Обичайните - КГБ, Кастро; Вътрешните - ЦРУ, ФБР включително и недволните военни; както и по-скоро случайните - Л.Х.О и мафията.
КГБ - без съмнение има възможност да организира такова покушение, обаче това е и очевидния сценарий - ЛХО е бил в съветския съюз и т.н. Въпроса е доколко има интерес от едно убийство на президент. Реално по време на кубинската криза, Кенеди взима решение по-скоро в съветска полза, въпреки че в публичното пространство излиза по различен начин. Според мен практически няма логика да търсим КГБ връзка.
Кастро - естествено заповедите за убийството му идват директно от администрацията на президента, според мен, Кастро няма нито връзките, нито възможностите за да организира толкова сложно убийство.
ЛХО - официалната версия - горкия нещастник сам е организирал атентата и сам го е изпълнил, предварително обучен от най-добрите съветски снайперисти за да направи егати хедшота на мишена движеща се в кола, на значително разстояние от него. Едва ли!
Мафията - въпреки че има интерес от убийството му и може би има и средствата да организира убийството му, начина по който се случва стечението на събитията е прекалено съмнително. А и убиеца е разкрит за минути. Изглежда полицията е доста ефективна.
Вътрешните - ЦРУ,ФБР, сикрет сървис, бог знае още кой. Определено не всички в Америка са харесвали президента. Според мен най-вероятния сценарий - самия факт, че убиеца е открит толкова бързо и никога не остава никакво съмнение дали той е реалния убиец, както и факта, че е убит съвсем скоро след атентата, предполагат че има сериозен заговор. Самия факт че се предполага този човек да застреля движеща се мишена от голямо разстояние със стара пушка, при това няколко пъти ми се вижда крайно невероятен. Отностно дали е имало втори стрелец, ами най-вероятно е имало или ЛХО изобщо не е стрелял. Съмненията ми се допълват от факта, че по време на убийството Кенеди е носил корсет, който му попречва да падне напред и да се скрие след първия изтрел. Ако си стигнал до тук, значи си изключително търпелив и лубознателен човек, или просто найстина си нямаш друга работа! уф писна ми да пиша, ако се сетя нещо друго може да го напиша по късно. A да, теорията за която говореше Иво е че е убит от Сикрет сървис, защото и без това не се е знаело колко още ще живее преди да умре от всичките лекарства които е взимал!
Варваринът тук съм аз, защото никой не ме разбира. (Овидий)
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Що се отнася до ЛХО, то той със сигурност е бил в състояние да произведе тези три изстрела. Чел съм мнения на хора, качвали се на въпросния шести етаж и целили мишени от същия етаж със същата пушка. Дефакто имаме 2 презареждания и три изстрела за около 7 секунди, единият от които пропуска...не се изисква да си страхотен снайперист, а и Осуалд определено не е бил отличен стрелец...по-скоро decent. :D Това обаче не обяснява защо той не е стрелял, когато е имал 10 пъти по-добра възможност да го направи, а именно, преди лимузината да завие.

Иначе за убийството, и аз съм твърдо за конспирация, ама от кого... :roll:

- Of course not!
Аватар
javortomov
Драскач
Специалност: МО, ЮФ
Курс: втори

Мнение от javortomov »

Не казвам, че не е имал възможмост да стреля, мисля че изобщо не е бил там и изобщо не е стрелял по президента. Защо му е изобщо да стреля по президента?

между другото ти стрелял ли си с огнестрелно оръжие на стрелбище?
Варваринът тук съм аз, защото никой не ме разбира. (Овидий)
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

А КОЙ УБИ ЛОРА ПАУМЪР???
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Не съм стрелял, но бих искал.

Бавария, ако имаш нещо да кажеш по темата - кажи го. Ако не - има хиляди теми за спам.

- Of course not!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Аз пък избрах да изтрия точно това спам-мнение. Честито! :mrgreen:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Кое точно, май всичките седят.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Упс! Ами то не става ясно, щото го изтрих :mrgreen:

Бавария беше написал: "И аз избрах точно тази... Честито!"

Няма значение, давайте по темата :flower:
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Аве юнак ти от кога си станал модератор...
---
определено вече ще е скандално и ако аз не стана...
:-]]]
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Да не оставяме форумното общество без скандали! Те са солта на форумното общуване :mrgreen:

Така! Айде вече стига офтопик! Та кой уби Кенеди?
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”