Как учехте темите за изпита ?

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

аз съм на Априлско въстание, сега започвам да го уча всъсхтност, а по литература - Талев, и вече незнам къде се намирам...:(
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
ThuG`GirL
В началото бе словото

Мнение от ThuG`GirL »

Аз съм на борбата за независима църква...
Аватар
TeDuS
В началото бе словото

Мнение от TeDuS »

Здр на всички !! Честно да си кажа - прочретеното във форума определено ми хареса и реших да се възползвам от възможността да сподяля това онова.Вие, студенитте, вече сте минали по дългия път на подготовката на теми по история и литература, затова ми се иска да споделя начина, по койно аз се "мъча" да уча.Най-напред - определено съм съгласна , че ученето на изуст може да те побърка. АЗ лично мисля, че това не е начинът - мен направо си ме обърка. Още в начатоло на 11 клас започнах с уроци по история. Ходих при една учителка, която ме караше да уча темите на изуст - дума по дума. Не стига, че ми се скъсаха нервите, защото това си е истински Ад, но на всичкото отгоре всеки път ми тя обясняваше как няма "да излезе нищо" от мен и т.н. Така загубих страшно много време. Отказах се, което беше и нормално. Реших да не ходя при други учители, все пак имам горчивия опит с "тази". Намерих си теми от курсовете в СУ, естествено от КСК 2005 и започнах да си чета с интерес и да се интересувам изкренно от описаните събития. Сега ми е много по-лесно. Да, правя си планчета - така нещата се научават много по-добре. Лошото е, че това се случва от съвсвм скоро (няколко седмици) и се притеснявам за оставащото време. Как мислите - дали времето ще е достатъчно да се подготвя по История, като се има впредвид, че с литературата нещата стоят доста по-благоприятно. Другото, което ме притеснява е, че няма кой да ми проверява пробните изпити и да преценява как всъщност върви подготовкатами. И за да е пълна картинката - нямам представа откъде да си намеря новите теми, които въведоха тази година. Та това са скромните проблеми пред които съм изправена. Надявам се да получа някакво мнение - било то окуражаващо или не.
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

според мен просто си попаднала на доста кофти даскал и това съответно те е накрало да не потърсиш друг. евала, че успяваш сама да си учиш темите (в смисъл без учителски контрол), но идва моментът, за който ти спомена - проверката на знанията ти. а според личното ми мнение една от основните роли на учителя в подобна подготовка е да те ограничава в някакво време (в смисъл например 1 тема - 1 седмица) и да проверява какво напрактика си научил...а относно проблема ти с новите теми не мога да ти помогна :oops:
Аватар
TeDuS
В началото бе словото

Мнение от TeDuS »

е ..все пак благодаря за рабирането everyday..ясно е, че няма човек, който да ми даде конкретните теми..но при това положение имам дуга молба - ако някой е посещавал куровете в СУ тазои година, ще може ли да напише заглавията на темите дадени там, защото не мога да разбера коя точно да махна от списъка....говори се, че темата за Първата Светова, макар че не присъства като заглавие в конспекта, все пак се запазва или поне част от нея. А за заглавията на темите моля, защото разполагам с теми от миналогодишния курс в СУ....иска ми се да се ориентирам по-добре. Надявам се, че молбата ми не е прекалено налудничева ....предварително благодаря!!
Теодорчо
В началото бе словото

Мнение от Теодорчо »

Оф не знам аз съм на Възраждането!Уча и все си мисля,че нищо няма да направя!!!!! :( :( :(
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

TeDuS, под заглавия на теми имаш впредвид заглавията на темите както се дават обикновено на изпита или както са по справочници, сайтове и т.н.?(питам че нещо не те разбрах :oops: )
stelii
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от stelii »

:) DKNY,на коя тема си по география? а как учиш и по колко време?? :)
Вярно ли е,че ще отпадат теми за някои от регионите,а ще се включат повече природни?
Аватар
dkny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от dkny »

stelii написа::) DKNY,на коя тема си по география? а как учиш и по колко време?? :)
Вярно ли е,че ще отпадат теми за някои от регионите,а ще се включат повече природни?
В момента уча Металургия ... Как уча ... опитвам се всеки ден да чета по някои друг час и ... пиша от време на време ...
Иначе тва за регионите е вярно отпадат 5 региона (което според мен хич не е добре но кво да се прави ... А за да включат от природната география не съм чул пък и смятам че е абсурдно То няма кво да включат освен природна област.
Ти до коя тема си а-у :)
© 2006 The Donna Karan Company. DKNY ®
Аватар
TeDuS
В началото бе словото

Мнение от TeDuS »

става реч за темите от СУ..защото както вече обясних разполагам с такива от КСК 2005...предполагам тази година ще дават същите теми + нововъведените..просто ме интересуват заглавията, за да ставня за себе си с какво в крайна сметка разполагам....това е, а принципно съм наяно какво се иска като материал са СУ по история. А за темите се инресесувам защото чесно казано не виждам смисъл да дам 300 лв на вятъра за неща, които вече имам..малко е безсмислено :lol: Но ако си говорим за изпита....ще се радвам на всякаква допълнителна информация...било то теми..било някакъв съвет за самия изпит..било информация как върви подготовката и т.н
gabrielle
В началото бе словото

Мнение от gabrielle »

Що се отнася до изпита по история...аз подходих малко рисковано. В смисъл, че научих 17 от 29 теми и се явих на 3 изпита в различни университети. За моя огромна изненада и на трите изпита се паднаха теми, които знаех перфектно. Накрая трябваше да си избера къде да уча...е, резултатът е СУ.
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

как 29 :( не са ли мъничко по-малко, аз знам за 26 в СУ и УНСС или нещо такова
Аватар
TeDuS
В началото бе словото

Мнение от TeDuS »

не мисля че има значение какъв е броя на темите..важна е информацията, която съдържат....а между другото това да научиш половината теми и да си приет навсякъде, където си кандидатствал- това си е истински късмет...браво!! Свялям шапка!!! :shock:
Аватар
TeDuS
В началото бе словото

Мнение от TeDuS »

не мисля че НЯМА ( извинявам се )значение какъв е броя на темите..важна е информацията, която съдържат....а между другото това да научиш половината теми и да си приет навсякъде, където си кандидатствал- това си е истински късмет...браво!! Свялям шапка!!! :shock:
Аватар
TeDuS
В началото бе словото

Мнение от TeDuS »

вече взех да пиша глупости :oops:
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”