Размисли и страсти: Норвегиън

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Re: Размисли и страсти: Норвегиън

Мнение от Norwegian Wood »

pink floyd написа:Здравей, Норвежец! :D
Здравей, пинкфлойдец! ;р

1. Кажи ми рима на "цилиндър" - асонансът е вид рима, при която ударената гласна и някои от съгласните (или всички съгласни) съвпадат. Разбира се, думата "асонанс" има и друго значение, което го знаем всички ("Настане вечер, месец изгрее" и идват матурите).
Така че ти казвам... Суиндън!
2. Якият норвежки блекметъл много хора ли е завлякъл в специалността ти? - Не. Пък и като цяло тези, при които той е играел важна роля, не са традиционно от най-прилежните студенти.
3. Какво е първото, което ти привлича погледа в красива жена? - Ъъъъъ... лицето. И фигурата после.
4. Какво мислиш за Бай Тошо? - Чудя се как може толкова прост човек да е бил такъв оправен тарикат. Иначе е един от най-големите помияри в нашата история.
Наскоро пък излезе книга на Христо Христов за него. :D
5. Тия финландци са егати шофьорите, как става тая работа? - изобщо не знам за какво ми говориш. Ние с Финландия много не се занимаваме. Аз лятото щях да чета един роман на норвежки за някакъв пич, който обикаля из Финландия, но така и не го почнах, понеже предпочетох друга книга. :P
6. Ама ти си бил turtleFLOYD!! Разкажи :P - Ми кефя се на Пинк Флойд, лошо ли е? :P "Стената" е филмът, който гледах няколко пъти тази година. А по принцип не обичам да гледам игрални филми, скучни са ми.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Jamesmagno написа:1. Разкажи за CUR, COLLEGA? и кажи какво мислиш по този въпрос. - Еха! "Cur, collega?" е псевдолитературно-философски кръг. Името му значи "Защо, колега?" на латински. Има една легендарна история в класическата филология – в годините на зрелия социализъм пристига някакъв чуждестранен професор у нас да изнася лекция и млада асистентка ще го развежда из Ректората. Добре де, ама единственият общ език, който ползват, е латинският. И почват да си общуват на латински. Общуват си, общуват си и обикалят. И точно когато обиколката им е приключила и те са се качили в асансьора, и слизат на първия етаж, асистентката отваря вратата, отпред чакат разни хора да се качат, и тя изключително възбудено извиква в лицето на професора „CUR, COLLEGA?”.
2. Разкажи за "Cur, collega?" и кажи какво мислиш да правиш с него? - "Cur, collega?" - да не се бърка с "Cur, collega?" ! - е прозаическо произведение в 52 уърдовски страници, което изпратих за конкурса "Новелови награди' 09". Не храня абсолютно никакви надежди относно това, но обмислям скоро да го пипна малко, евентуално да добавя още нещо и след като излязат наградените, в които аз няма да фигурирам, да го пратя цялото (или част от него) на "Капитал Лайт". Кой знае, може там да се излъжат да ми го пуснат. Ако някой мнооооого иска да го прочете, мога да му го пратя. :P
3. Спомни си бълвоча, който излезе от мен във вид на неколкочасово слюнчесто слово тази вечер. Помисли и кажи какво мислиш като цяло. За всичко. Въпросът е тъп и абстрактен, ако искаш можеш и така да отговориш, но бих предпочел разбираема, нормална и подредена реч. :P - Светът е шибан и човек следва да го прави маааалко по-малко шибан, като се развива. Като чете и упражнява заложбите си, гледа да не си губи времето и работи в сферата, в която е най-силен, като същевременно работата в тази сфера не трябва да му тежи на съвестта, нали. Паралелно с това той ще може да се включва и в най-различни прояви, включително и такива извън въпросната негова сфера, прояви, които са ръководени от компетентни хора. Ако обществото, в което живеем, е в криза, можем да правим каквото е по силите ни, да не се надценяваме и от време на време на драго сърце да псуваме лакейската интелигенция и скатаващата се "средна класа".
4. Cur, collega? :cat: - Cause...
people are strange (пидираси!) when you're a stranger
faces look ugly when you're alone
women seem wicked (ку.ви са всичките!) when you're unwanted
streets are uneven when you're down
.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Много ми харесва стихотворението, ама не го гроквам съвсем.
В тоя ред на мисли, чел ли си "Странник в странна страна" и ако да какво ти е менеието за него, а ако не - да ти го дам ли?
Наскоро излезе едно нещичко, наречено "Писател под наем", би ли се съгласил с подобна роля, т.е. да правиш читаеми словесните бълвочи на ужасно пишещи, но добре продаващи се автори и срещу каква сума?
Авторите много ли мразят издателите и защо?
Трета творческа задача. Превъплати се във всеки от членовете на Cur collega и от името на всеки един от тях се представи. Примерно "Аз съм Иво и съм..."
Какъв цвят са жмудите?
Какво харесваш в София?
Умирам от скука, препоръчай ми нещо за четене.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Мила написа:Какъв цвят са жмудите?
Всички жмуди са в цвета "жмудено". Що за въпрос?
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

Би ли пил боза с майонеза, само за да се направиш на интересен?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Norwegian Wood написа: 5. Тия финландци са егати шофьорите, как става тая работа? - изобщо не знам за какво ми говориш. Ние с Финландия много не се занимаваме. Аз лятото щях да чета един роман на норвежки за някакъв пич, който обикаля из Финландия, но така и не го почнах, понеже предпочетох друга книга. :P
Съвсем буквално питах. Скандинавците са една шепа хора, а имат три пъти повече световни шампиони по автомобилизъм от целия останал свят взет заедно. Това им е национален спорт, доминират като негрите в спринта; известни са с него, колкото и с водката. И понеже ми е слабост, пускам ти списъка със скандинавците -световни шампиони от последните години:
2003 Petter Solberg
2002 Marcus Grönholm
2000 Marcus Grönholm
1999 Tommi Mäkinen
1998 Tommi Mäkinen
1997 Tommi Mäkinen
1996 Tommi Mäkinen
1993 Juha Kankkunen
1991 Juha Kankkunen
1987 Juha Kankkunen
1986 Juha Kankkunen
1985 Timo Salonen
1984 Stig Blomqvist
1983 Hannu Mikkola
1981 Ari Vatanen
1979 Björn Waldegård
1978 Markku Alén
Само информативно казвам, че са пълни машини в тази област :roll:
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Нпиши един Шекспиров сонет и един италиански сонет на сериозна тема, без да е гавра, сатира или нещо от сорта.
Кой ти е любимият цвят след жмуденото?
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

Да отворя ли тема "Защо няма радост за теб и за мен" и в нея дружно да се оплакваме от тежкото състояние на нещата?
Сподели поне една причина да няма радост за теб и за мен.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

Здравей! :D
Ще си позволя и аз да ти задам някой въпрос...

Споменаваш, че си предпочел литературата пред лингвистиката. Защо?
Какво е според теб литературната теория? А теорията на фикцията? Изобщо възможно ли е фикцията да се теоретизира, как мислиш?
Защо ФКНФ в СУ?
Как виждаш себе си след 10 години?
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

харесваш ли ми емоушънката - :JC_boogie: ?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (kaжи си пред всички)

Имаш ли си приятелка?
защо?
а влюбен ли си ?
пак защо?

брат, сестра, куче?

Що не ми отговори на последното ЛС :connie_skilletgirl:
la douleur exquise
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Защо реши да действаш по въпроса с орязването на стипендиите?
Какъв резултат очакваш?
А по въпроса с видеонаблюдението?
Какво мислиш за доц. д-р Райчо Пожарлиев? :mrgreen:
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мила написа: В тоя ред на мисли, чел ли си "Странник в странна страна" и ако да какво ти е менеието за него, а ако не - да ти го дам ли? - Да, чел съм я. Хареса ми. Подходих с някакви определени научно-фантастични очаквания (ех, "Звездните рейнджъри"...), но не се оправдаха. Подозирам, че суперславата й се дължи на това, че излиза през хипарските години. Но е яка, де.
Наскоро излезе едно нещичко, наречено "Писател под наем", би ли се съгласил с подобна роля, т.е. да правиш читаеми словесните бълвочи на ужасно пишещи, но добре продаващи се автори и срещу каква сума? - О, йе. Те са добре продаващи се, значи и аз ще вземам много. Под 1000 кинта на месец няма да падна. :P
Авторите много ли мразят издателите и защо? - О, зависи от авторите. Има много, които искрено се радват, че има кой да ги издаде. При голяма част от останалите чувствата може би са по-скоро смесени. :mrgreen:
Трета творческа задача. Превъплати се във всеки от членовете на Cur collega и от името на всеки един от тях се представи. Примерно "Аз съм Иво и съм..."
- Здрасти, искаш ли да те изнасиля? Аз съм Пора впрочем.
- Димитър. Димитър! ДИМИТЪР! Добре де, не говоря толкова тихо!
- Искрено удоволствие е за мен да приветствам паството. Негово императорско височество Йордан Корновски.
- Не, не съм от цирка, бях на ЛАРП. Киро, приятно ми е. Не, не е едно и също.
- Ми... Любо. Любо бе. Ми кво още да ти кажа? Любо се казвам.
- Ти не ме ли познаваш? егаси, брато, колко яко, още има мацки в София, които не познавам. Иво, приятно ми е.
- Митьо. Да, същият. Имаш ли да ми дадеш пари назаем? (тфа съм аз)
Какъв цвят са жмудите? - Иво имаше право, но трябва да вметна, че когато жмудите придобиват две от най-често придобиваните до този момент от тях външности (разбира се, те придобиват каквато си искат външност, но досега често са се явявали на простия народ по този начин), те нерядко...
- ако са под формата на кръгло плодче с косми по него, са жълти, със зелено листенце
- ако са под формата на голяма скарида, която се клатушка (куфее) под съпровода на "Жмудас Прийст", са кремави

Какво харесваш в София? - Хората. Еректората. Културният живот, поне го има. Сергиите за стари книги. "Български книжици" и останалите книжарници.

онези момичета които кръстосват между мензата и гълъбарника и са толкова-
хубави-че-ми-иде-да-се-гръмна
и онези които бързат по жълтите павета и говорят по телефона с гаджетата си
и онези които четат как да рисуват птици в рейса
и онези които пишат докторантура в българия понеже са психично увредени
... копеле

Умирам от скука, препоръчай ми нещо за четене. - Хвани някоя турбокласика от книжарницата си. ФМД, примерно.
Или пък се зачети в Джеймс Фрейзър или Джоузеф Кембъл.
:D
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

FightForFreedom написа:Би ли пил боза с майонеза, само за да се направиш на интересен?
Да, Императоре!
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Lord написа:Нпиши един Шекспиров сонет и един италиански сонет на сериозна тема, без да е гавра, сатира или нещо от сорта.
Кой ти е любимият цвят след жмуденото?
Абе аз домашните ли да си пиша, или сонети? :(
Ето ти Шекспировия, италианския - утре. Айде, че после с тебе сме на литфлашмоб. ;р
А любимият ми цвят след жмуденото е нажмуденото!

Шекспир пие в Борисовата

Кой ги знае от коя народна приказка са тия -
горски караконджули ли са, или планински тролове.
Двамата с колегата разбрахме - няма да убием
ни един от тях - твърде са чепати тия стволове.

Тия тролове са силни през деня. А пък нашата защита
е да пием. Само тъй удържаме луните.
Ако рухнем, стволовете няма да ни питат,
а ще връхлетят над нас. И ще ни строшат главите.

Въздухът се изстудява. Всепоглъщащ е асфалта.
Клоните ни чакат, ние се държим,
бирата обаче плаши. Тя е все по-малко.
И колегата ме плаши. Той отдавна е незрим.

Но ако преплуваме нощта алкохолизирани,
няма да загинем. Не и детронирани.
Последно промяна от Norwegian Wood на 21 Ное 2009, 14:20, променено общо 2 пъти.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

FightForFreedom написа: Сподели поне една причина да няма радост за теб и за мен.
Цецка Цачева. :roll:
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”