А така! Трябва борба да има, спортна злоба...Insane написа:А на всички конкуренти пожелавам късмет и стискам палци,ама не много;]
Журналисти 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Re: Журналисти 2010
Компютърни науки 1 курс
-
Жорката
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
направо ми е мъчно за хората, които са от другия край на България, които ще идват в София по няколко пъти за изпити, класирания, записвания и т.н., когато осъзнаят за какво са се блъскали цяла година и какво ще получат 
- frankq
- В началото бе словото
- Специалност: ФЖМК
- Курс: кандидат-студент
Жорката, ти сигурно си от богословския?! Само от там ще да е това състрадание.
А по темата искам да отбележа,че от всички прочетени постове до тук на кандидат-студенти (като мен), не видях нито една адекватна подготовка за изпит журналистика.
К'во значи: "Чета "Капитал", нюз.бг и гледам новини,сутрешния блог..."? Това е доста несериозно според мен. То, по тази логика, всеки, който се излъже да си купи вестник се готви за Журналистика
Та,моите предложения към бъдещите журналисти и ПР-и са да започнат да четат по-сериозна публицистика (Ботев,Славейков) или по-съвременна,но не по-малко стойностна (Кеворкян,Красимир Едрев,Михаела Петрова). Също така не е лошо да се попрочете малко за българската журналистика през годините (напр: "История на българската журналистика" от Георги Бошнаков). За тези от вас,които имат проблем с писането, журналистическите лидове биха свършили работа (не толкова за есето,колкото за структурирането на изреченията и смисловата последователност).

А по темата искам да отбележа,че от всички прочетени постове до тук на кандидат-студенти (като мен), не видях нито една адекватна подготовка за изпит журналистика.
Има само две срички на тоя свят,които имат значение - "пут" и "ка".
- d_a_h_l_i_a
- В началото бе словото
Може би въпросът ми ще се стори глупав на някого, но от позицията на кандидат-студент съм длъжна да го задам. Та..какво са "журналистическите лидове"? :]
..."Страданието и болката винаги са задължителни за високото съзнание и за дълбоко чувстващото сърце.."
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
Вярвай ми нямам идея
Иначе може да минеш и без всичко описано от frankq 
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
-
Жорката
- В началото бе словото
хехехе, не се затормозявай с тия глупости...няма да ти потрябва..гледай си живота, изчакай да видиш какво ще направиш на предварителния и ако оценката ти е ужасна, пали една свещичка преди редовнияfrankq написа:Жорката, ти сигурно си от богословския?! Само от там ще да е това състрадание.![]()
А по темата искам да отбележа,че от всички прочетени постове до тук на кандидат-студенти (като мен), не видях нито една адекватна подготовка за изпит журналистика.К'во значи: "Чета "Капитал", нюз.бг и гледам новини,сутрешния блог..."? Това е доста несериозно според мен. То, по тази логика, всеки, който се излъже да си купи вестник се готви за Журналистика
Та,моите предложения към бъдещите журналисти и ПР-и са да започнат да четат по-сериозна публицистика (Ботев,Славейков) или по-съвременна,но не по-малко стойностна (Кеворкян,Красимир Едрев,Михаела Петрова). Също така не е лошо да се попрочете малко за българската журналистика през годините (напр: "История на българската журналистика" от Георги Бошнаков). За тези от вас,които имат проблем с писането, журналистическите лидове биха свършили работа (не толкова за есето,колкото за структурирането на изреченията и смисловата последователност).
![]()
![]()
![]()
- frankq
- В началото бе словото
Може и да си прав.Жорката написа:хехехе, не се затормозявай с тия глупости...няма да ти потрябва..гледай си живота, изчакай да видиш какво ще направиш на предварителния и ако оценката ти е ужасна, пали една свещичка преди редовнияfrankq написа:Жорката, ти сигурно си от богословския?! Само от там ще да е това състрадание.![]()
А по темата искам да отбележа,че от всички прочетени постове до тук на кандидат-студенти (като мен), не видях нито една адекватна подготовка за изпит журналистика.К'во значи: "Чета "Капитал", нюз.бг и гледам новини,сутрешния блог..."? Това е доста несериозно според мен. То, по тази логика, всеки, който се излъже да си купи вестник се готви за Журналистика
![]()
![]()
![]()
Има само две срички на тоя свят,които имат значение - "пут" и "ка".
Не знам, хора...аз също много исках да уча журналистика, но говорих с български и немски журналисти и всички ми казват, че е по-добре да се учи нещо друго....дори в Германия го казват, въпреки че там сигурно специалност "Журналистика" е на по-високо ниво от колкото в България. Препоръчаха ми да уча или Политология или Европеистика...
- ssk
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Пиша блог от около 2 години. След "политическата ситуация в страната" от около 3 години. Реших да кандидатствам с журналистика преди 2-3 месеца...
Отделно, ходя на частни уроци, за да се подготвя за писмения, от който ме е страх повече.
Отделно, ходя на частни уроци, за да се подготвя за писмения, от който ме е страх повече.
http:\\bsskg.wordpress.com
- d_a_h_l_i_a
- В началото бе словото
Мен пък устният изпит ме плаши повече...Явно "всеки със страховете си" или по-точно "всеки със силните си страни". И все пак, защо писменият..?:)
..."Страданието и болката винаги са задължителни за високото съзнание и за дълбоко чувстващото сърце.."
- peykoff
- В началото бе словото
Интересно ми е, какви теми се обсъждат на Устния?
„О, слабост, твойто име е жена!“ Шекспир
- ssk
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Пиша объркано и понякога малко странно, често вън от всякакъв жанр. Освен това свикнах на компютър и сега правя повече грешки, тъй като не мога да се самопроверявам, а на компютъра си има програмки.d_a_h_l_i_a написа:Мен пък устният изпит ме плаши повече...Явно "всеки със страховете си" или по-точно "всеки със силните си страни". И все пак, защо писменият..?:)
А за устния просто си имам вътрешна увереност, която предполагам ще изчезне седмица по -рано...
http:\\bsskg.wordpress.com
-
vik
- В началото бе словото
Някой има ли идея дали ще има предварителен писмен през февруари-март тази година?
- d_a_h_l_i_a
- В началото бе словото
Пиша объркано и понякога малко странно, често вън от всякакъв жанр. Освен това свикнах на компютър и сега правя повече грешки, тъй като не мога да се самопроверявам, а на компютъра си има програмки.
А за устния просто си имам вътрешна увереност, която предполагам ще изчезне седмица по -рано...
:) Разбирам. Що се отнася до писмения, както казва моята учителка, колкото по-объркано, толкова по-добре. Естествено, няма предвид хаотичност на мислите, а по-скоро нестандартното в една идея, затова си мисля, че си на прав път без все още да го осъзнаваш.:) Моля те, кажи ми откъде трупаш увереност за устния, за да разбера дали е и по моите сили или трябва да оставя този страх да живее в мен, слагайки му етикета "нещо нормално". :)