Колкото и претенциозно да звучи избраният цитат - харесвам те.FightForFreedom написа:Много по-лесно е вечно да обичаш един човек, отколкото вечно да си мислиш, че го обичаш...
Вечно-то е под въпрос поради аргументите, които Катрин изложи (ей, Кат, тебе имам да те питам нещо, което много ме тормози, ама ще е после). Но смятам, че човек има еднаква представа за вечността и на 20, и на 70. Просто на нас така или иначе не ни е дадено да я разберем - все ще сме в грешка и това е единственото сигурно нещо. Значи, както и да си я тълкуваме, вероятно все ще сме еднакво далеч от истината - така че можем да си я въобразим достатъчно добре и да се питаме дали има "вечна любов" в нашата си "вечност". Оф, не ме разбрахте - ама аз си се разбирам и твърдя, че в моята си "вечност" (в разбирането ми за такава, защото, съгласете се - човек борави с крайни понятия и, поради това, наистина не е призван да осмисли напълно безкрайността/вечността) има възможност за такава любов.
Но! Все пак много харесвам онова, което FFF каза (макар и при него нещата да са малко по-странно артикулирани).