Има ли "вечна любов"?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Заключено
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Има ли "вечна любов"?

Мнение от Търговецът на кристал »

FightForFreedom написа:Много по-лесно е вечно да обичаш един човек, отколкото вечно да си мислиш, че го обичаш...
Колкото и претенциозно да звучи избраният цитат - харесвам те.
Вечно-то е под въпрос поради аргументите, които Катрин изложи (ей, Кат, тебе имам да те питам нещо, което много ме тормози, ама ще е после). Но смятам, че човек има еднаква представа за вечността и на 20, и на 70. Просто на нас така или иначе не ни е дадено да я разберем - все ще сме в грешка и това е единственото сигурно нещо. Значи, както и да си я тълкуваме, вероятно все ще сме еднакво далеч от истината - така че можем да си я въобразим достатъчно добре и да се питаме дали има "вечна любов" в нашата си "вечност". Оф, не ме разбрахте - ама аз си се разбирам и твърдя, че в моята си "вечност" (в разбирането ми за такава, защото, съгласете се - човек борави с крайни понятия и, поради това, наистина не е призван да осмисли напълно безкрайността/вечността) има възможност за такава любов.

Но! Все пак много харесвам онова, което FFF каза (макар и при него нещата да са малко по-странно артикулирани).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Щом Миро е казал -
Любовта е вечна,
Зтачи има!
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

На разположение съм, когато искаш - питай. :)

А Миро е мъдър човек, не виждам причина да не му вярваме. :mrgreen:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Питах те. :joker: :clown:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

Когато аз казвам "вечно" искам да кажа "когато времето и събитията не играят роля". Естествено е други хора по друг начин да разбират понятието.
А вечната любов трябва да бъде такава, че колкото и време да минава, каквото и да се случва, тя да устоява.
Предния пост написах на базата на личен опит. Аз съм искрен пред себе си що се отнася до това какво изпитвам към хората. Никога не съм изпитвал трудност при съхраняването на положителни чувства. В съхраняването на положителните мисли обаче хич не ме бива. Та дори не си го поставям и за цел... нали човек не трябва да е "прекалено добър"...
Аватар
kristina_fan
Пишете, о, братя

Мнение от kristina_fan »

FightForFreedom написа:Когато аз казвам "вечно" искам да кажа "когато времето и събитията не играят роля". Естествено е други хора по друг начин да разбират понятието.
А вечната любов трябва да бъде такава, че колкото и време да минава, каквото и да се случва, тя да устоява.
В съхраняването на положителните мисли обаче хич не ме бива. Та дори не си го поставям и за цел... нали човек не трябва да е "прекалено добър"...
:cheers:
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Абе, вечна любов... Който очаква любовта му да е вечна, е обречен на много разводи. Любовта се мени с времето като в един момент в дадена връзка има и много други неща освен абстрактното любов, които правят и мъжа и жената щастливи.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

ники написа:Абе, вечна любов... Който очаква любовта му да е вечна, е обречен на много разводи. Любовта се мени с времето като в един момент в дадена връзка има и много други неща освен абстрактното любов, които правят и мъжа и жената щастливи.
Дай примери!? :roll:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Ами, взаимна подкрепа, доверие, съвместно съжителство, отглеждане на деца... Ако щеш и секс даже.
Аватар
Green`L.K.
Форумозавър Рекс
Курс: кандидат-студент

Мнение от Green`L.K. »

:girl_in_love: :JC_cupidgirl: :JC_clapgirl: :JC_goody:
Non scholae sed vitae discimus!
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

ники написа:Ами, взаимна подкрепа, доверие, съвместно съжителство, отглеждане на деца... Ако щеш и секс даже.
Взаимна подкрепа - хората я получават от приятелите си
Доверие - с Бог си вярваме взаимно един в друг... ама и приятелите пак са примера
Съвместно съжителство - мама, тате, съквартирантите ми, едно време живеех при баба и дядо...
Отглеждане на деца - че то мога и сам да си осиновя дете
Секс - кеф ти за 1 нощ, кеф ти с приятелче за секс, кеф ти с непознат, кеф ти да си имаш връзка само за секс, без чувства....

Други?
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Кристо, идеята е ти да можеш да получаваш всички от гореизброените неща от един човек, на когото също си готов да ги дадеш. Разбира се, че има и приятели, но специалното на партньора е факта, че винаги можеш да разчиташ на него както, а също така и че си готов да направиш и ти различни неща за него. Това е смисъла на връзката.

Искаш други - имаш ги. Има сигурност на отношенията, има подкрепа и в най-битовите дейности, има кой да откликне на твоите морални проблеми, да знаеш, че не ти е самотно, дори и когато си сам...

Ти разбира се ще кажеш, че това могат да го направят и приятели, ама то народа го е казал и няма нужда аз да се аргументирам. Приятелство, приятелство, ама сиренето с пари.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Добре де- ако няма любов, за каква връзка говорим. То е яко, да ги има всички тези неща, дето ги каза, ама без любов за какво са ми?

Не мисля, че е яка връзка, в която жена ми ми пере чорапите, а пък аз и купувам кожено палто за Коледа. И си имаме и общи деца. Без любов това е просто съвместно съжителството, но не и връзка. И после що ставали изневерите.

И казваш, че трябва да ти ги дава 1 единствен човек тези неща... а ако не го обичаш така, както трябва за да го наречем ЛЮБОВ? Възможно е напълно, да има вечни връзки, но не и вечна любов.
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Моето мнение е, че в един момент любовта се превръща просто в едно битово усещане. Вече не е толкова страстна, но затова пък на нейно място идват друго по-трайни и стойностни неща. Наречи го просто обич. Пак спред мен любовта е оправдание за хората, които все още не са направили прехода към здрава и трайна връзка.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

не съм съгласен, че идват "по-стойностни неща" - примерно децата мене не ме кефят толкова, колкото любовта. Или пък общите спомени...

Т.е. любовта за мене е най-важното, всичко останало е притоплена гарнитура за вегетарианци
Заключено

Обратно към “Любов, романтика...”