По дрехите посрещат, по ума изпращат, или как да станем тру

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: По дрехите посрещат, по ума изпращат, или как да станем тру

Мнение от MidwinterSun »

Ок, аз съм от хората, които предпочитат скъпи и маркови дрехи. Поради няколко причини (които естествено не се отнасят за всички дизайнерски облекла, но все пак):
- използват се по-качествени и здрави материали
- изпълението на дрехите е по-добро
- в съчетание на предните две: дънките на Мадок и Есприт издържат по 3 години, джинсите на Келвин Клайн ги нося вече четвърта. И дори не си личи, че са толкова стари. Тази издържливост е присъща на почти всяка дреха от гардероба ми с дизайнерски етикет на нея.
- линията на дрехите е по-изчистена, по-добре приляга на фигурата. А при рокли, костюми, панталони тези неща важат. Официалните дрехи трябва да стоят като изляти по тялото.

И понеже вие се хванахте за случая с тениската на Фред Пери. Защо струва толкова пари? Еми защото все пак някой трябва да плати за дизайна, за изработката, за материалите... Все пак всичко това е нечий труд, който заслужава съответното възнаграждение. Ако ще да става дума само за една тениска.
Освен това - за някои хора може и да няма разлика дали ще облекат ФП за 60 паунда или тениска от кварталната сергия за 5лв. Но има хора (като мен), които ще я забележат - в начина, по който изглежда и стои дрехата на тялото, в начина, по който се усеща.
За първият типаж няма особено значение какво носят.
За втория типаж - ами предпочитам от време на време да дам по-голяма сума, ако ще в нечии очи да изглежда глупаво.

Няма смисъл да говорим за позьорство - етикетът на дрехата е от вътрешната й страна, никой няма да седне да ви обръща дрехите, за да види какво носите. Това е въпрос на личен усет.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: ФОРУМНИ СРЕЩИ - 2009г.

Мнение от Бавария »

Искам само да кажа - девойче, за теб не съм говорил нищо, прави каквото си знаеш,
жива и здрава ми бъди и се радвам, че се кефиш на тоя стил, но от мен знай - по-добре спести малко и си земи 1 оригинално, отколкото 2 ментета.
Ще ти покажа тениска дето я имам от 2 години и тениска от 1 месец - няма да има разлика, ако земеш менте - ще ти стане на парцал. Това е...
Не искам се карам с някой за обличане, камо ли у форуму.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

allshallperish написа:Предложението за такава тема е осъщественo. Нека тук обсъдим значението на марковите дрехи с венци, планини, пилета, крокодили и т.н. Общественото значение. Личният кеф от тва, че можеш да си позволиш да цакнеш 100лв за тениска с венец. Тази тениска е 6 лири, къде пише че не е оригинална? Искам също да обсъдим кое ни дава правото да казваме, че тоя и оня си купува дрехите заради венците, но са ментета, защото са 6 пъти по- евтини от оригиналите, които се продават в бутиците. Аз искам горнище на Пери, което е носено, струва 2.5лири, искам го заради модела, щото е много як, мн добре изглежда. В същия момент излизат някви хора, които носят Перита от години и ми разправят, че аз искам да си го купя заради венеца?! Искам да си го купя, щото ме кефи как изглежда, щото изглежда удобно, кво значение има, че не е оригинално? Май вие сте тия, които си купувате дрехите заради емблемите.
Изображение
Първо - тениска перри е 137,
второ - тениска перри си я земаш заради венеца точно, защото
мога да ти покажа същите тениски, само че с др емблема на по-ниска цена.
Т.е. ти ако толкова искаш стила има доста марки, ти не искаш стила, ти искаш венеца. Венеца не е стил, венеца е марка.
И по темата - имам я същата тениска, само че с два бели канта - земи си ментето и ще видим след година как ще стоят.
Иначе със здраве си я носи ;-]
едит - иначе ментето си личи заради копчетата и етикета,
това е на пръв поглед.
едит х2 -
Историята е следната - хората, които не могат да си позволят тениски, които им се иска страдат от някакъв комплекс, който си го изкарват на някой, който примерно може да си позволи. Аз лично не се интересувам кой с какви марки ходи, но е тъпо да се дуеш с перри, което си личи, че е менте. Ще отидеш пред 2-3, ще ти мине номера, но ще отидеш при някой дето ги разбира ще се изфукаш и ще станеш за смях, защото е жалко да се дуеш с перри. Перри не е имитацията за 2 лева, а перри е марка със стил. Носят е хора, които и знаят значението и богаташките деца. Всъщност богаташчетата носят лакост и стон айлънд, те са по-скъпи.
Заяждай се, не си мисли, че тоя спор съм го водил един или два пъти. Просто знай, че като напсуваш тея с дрехите, ти нищо не правиш... само показваш, че за теб марката е по-важна от човека. Темата ти, ако не забелязваш е, защо ти се дуя, че ще носиш менте, а не защо ти се дуя, че носиш евтино. Аз нямам проблем и с двете, смешно е, че ти имаш... води се, че вие сте по извисени духовно и дрехите не са от значение... Ще ти посоча марки на мн достъпни цени, кежуал. Ама ти искаш венец.
allshallperish написа:Якото е, че нито един от хората с оригинални неща не пише в темата. Пишете да стане дебат :D . Да си изложим приоритетите и преценките ни за хората по дрешките. Ще ми се някой да коментира горната блуза :bounce:
Смешното в случая е, че ти се опитваш да защитиш тезата, че е тъпо се праим на пичове със скъпите дрехи,
а ти се опитваш, чрез имитация да се правиш на пич със скъпи дрехи.
Защо за 100 лв не си земеш две кежуал тениски? ИЛИ 10... има и за по 10 лв съм виждал. И пак са хубави, верно без венци, компаси и крокодили.
Но нали за теб това не е най-важното...
Изображение
Of Mice and Men
Аватар
humanityisthedevil
Постоянно присъствие
Специалност: китаистика
Курс: втори

Re: ФОРУМНИ СРЕЩИ - 2009г.

Мнение от humanityisthedevil »

Кур за форумните кежуали. Секи си носи тва дето иска. Аз често излизам със черно пери и слип-онове на ванс. Кво тва трябва да е гадно ли?
Not because the fox barks...
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Аз пък нося трета година едни дънки, дето си ги взех за 5 лева от втора употреба...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
humanityisthedevil
Постоянно присъствие
Специалност: китаистика
Курс: втори

Мнение от humanityisthedevil »

Вие усещате ли изобщо каква глупава тема подхванахте?
allshallperish, разгледай още малко в ибей, особено английския - ebay.co.uk. Лесно можеш да попаднеш на оригинални перита за около 30-40 паунда. Пак не е евтино, но е по-приемливо от надутите цени в нашите магазини в София.

Изображение
Ей тая е оригинална.
Not because the fox barks...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Абе, май само аз си имам собствени стил, граничещ с този на Сет Коен - демек някакви скучни дрехи, но съчетани така с аксесоари и личен чар, че изглеждам фешън. И да не забравяме шапките - без шапка, душата отлита през главата, както казват индииците...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Бе някой може ли да ми каже какво значи "кежуал", леля му! Имам чувството, че изпускам половината разговор.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

allshallperish ся си видях тениската - абсолютно същата е...
като си земеш твоята ще ги сравми, просто за да видиш разликите
мисля, че ще ти е интересно
Изображение
Of Mice and Men
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Пешо, само не разбрах кой ти купува тея Фред Перита
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Не можахте ли да измислите да се дрънкате за нещо по-смислено? :shock:
Он: Все ми е тая ква марка са ми дрехите! Баси :mrgreen:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

MERCES_LETIFER написа:Пешо, само не разбрах кой ти купува тея Фред Перита
Ам, да, вярно, че тоя въпрос трябваше да бъде зададен. Щото поне аз, докато харча парички от заплатата на татито (която, впрочем, е равна на цената на единия чифт обувки, които си харесах + една тениска на Фред Пери (не знам даже дали има и толкова - ама явно така се оценяват труда и знанията на лекар с 2 специалности у нас), няма да се зазяпвам твърде по етикетите и още по-малко ще се впечатлявам от тях или ще драматизирам, че в рамките на 2 часа някой си е купил пуловер, риза и дънки, струващи колкото съвсем прилична холова гарнитура (това последното не е бъзик и сравнението не е произволно, щото се случи тази зима и още се разказва като виц).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Абе вии ако слушате Пешо за дрехи и мода, то все едно да слушате Азис за метъляги да приказва...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
sandinmyshoes
В началото бе словото

Мнение от sandinmyshoes »

Не мога да повярвам, че има хора, които съдят за себе си по дрехите, които могат да си позволят. Това са просто пари, както дошли, така си и отишли. Като си изкараш сам парите да си купиш Zegna, Ferragamo, Scervino или дори Sinequanone, тогава заповядай да си правиш устата. Дотогава си просто един цървуланко в маркови парцалки (маркови е силно казано с оглед на темата, тук май и TerraNova се брои за марка, с която гордо да дефилираш по ларгото). Нямам нищо против никой конкретен в темата, да сте живи и здрави всичките.
Между другото, на запад, където хората рядко се заглеждат по бренда, дори Долче и Габана се считат за марка нисък клас. Просто защото 100 лева са много само в България.
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Сериозно ли продължавате да дрънкате за кежуал-межуал БУЛШИТ....
Аааай по-сериозно...
:alien: :alien: :alien:
Толкова познати носят Фред Перник...че направо ми писна...ако е гъзария да се обличаш като всички други...твоя грижа...
...да се карате за дрешки е....
...третокласнишко!!!
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”