Знам, че би трябвало да ми е жал за него, защото същинското му пропадане започна със здравословните проблеми на жена му. Но споменът за онзи финал, дето Ебдън може и да го преживее, но аз - никога, ме лиши от способността да го съжалявам кой знае колко. Да го побият още мъничко, пък после вече дано се закрепи, щото не е лош играч.
Колкото до Али - да, от една страна си носи безспорна вина за загубата на първите 3 от 4-те изгубени фрейма. Но помисли си - не е ли просто намеса на съдбата? Да водиш 3 пъти с над 60 точки, да пропуснеш 3 пъти фреймбол и 3 пъти съперникът ти да успее да разчисти масата и да ти измъкне фрейма под носа?
Ти казваш, че няма да е проблем да навакса изоставането... обективно погледнато, ако зависи само от способностите му, това е съвсем така. Но като се има предвид, че вместо да започне сесията с 5 (или дори 6) фрейма преднина, започва с 2 фрейма пасив и със съзнанието, че съдбата/късметът/каквото е там явно му е обърнал/а гръб. Просто всичко ще е въпрос на психика и много се надявам да не се е пречупил.
Честно - има 2 мача, след които съм била като болна: финалът Ебдън - Дот и онзи мач на световното по-миналата година... сещаш се - ШМ - Матю Стивънс. Тогава ми идеше да се разрева от яд, сериозно. Ако Робърсън бие Картър, ще е третата ми подобна мъка.
А за Коуп... нарочно не пиша много. Само стискам палци особено сериозно, макар да ми се струва, че накрая ще имаме логичен завършек, което би било жалко. Момчето (точно 15 дни по-голям от мене, впрочем