Практически семинар 'Йога и мъдрост'
Модератори: ники, Methuselah
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Re: Практически семинар 'Йога и мъдрост'
Имам чувството, че в тия 30 лева са ви включили стабилно количество опиати 
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Чак за опиати... Щеше да е повече. Тя тревицата поскъпна
В сектите със сигурност се прилага този метод.
По йога школите дори и да не се прилага, то виждам последствията върхи индивидите - ТРАГИЧНИ СА!!!!!!!!!
В сектите със сигурност се прилага този метод.
По йога школите дори и да не се прилага, то виждам последствията върхи индивидите - ТРАГИЧНИ СА!!!!!!!!!

- Дичоу
- Легендарен флуудър
Аз предпочитам само опиати...така сам съм си гуру...не ми е нужен Шри Шри Далай Ганди...
Със сигурност има опиати, но не в смисъл на наркотици
На мен знанието ми действа опияняващо, вдъхновява ме, разтърсва ме, събужда ме! На курсовете има интензивна дихателна техника. Някой беше подхвърлил преди време "тези се надишват с въздух яко и после им става хубаво"
Не, дишайки интензивно и в различни ритми изхвърляш доста токсини на физическо ниво, и също много напрежение, стрес и негативности на ментално и емоционално, които неизбежно всички трупаме в ежедневието. Та ето затова ни просветва, и олеква. Такъв е механизмът-чистиш прозорците, чистиш този слой от прах чрез дишане, чиста храна и т.н. докато откриеш колко прекрасен си отвътре, колко тих и спокоен можеш да бъдеш, колко любящ. Това е велика идея и си струва наистина човек да открие, че онова което търси е изначално в него. Никой не е по природа лош или престъпник. Ако някой е такъв, то е защото е затлачен отвътре поради фрустрации, тежко детство, аргесивна обкръжаваща среда или някаква болка. Но когато релаксираш, когато почиваш, когато отвътре си мирен, тогава не си враждебен, тогава не си аргесивен, тогава си състрадателен, тогава не правиш зло. Мирът е в теб, той е твой, ти си мир, колкото и да го търсиш отвън, там го няма, там има съревнование, съперничество, конфликти. Бъдейки мир, разнасяй този красив аромат и на хората около теб, грижи се за качеството на твоето присъствие. Ти си отговорен. Това е, което Шри Шри Рави Шанкар иска да ни каже.
Аха, ясно, добре! Значи вече може да не ходим... 
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Пич, кефиш.
Обаче ако Гранична полиция чете постовете, ще си помисли, че Тре Ски Кербала Мартирусян е прекарал евтини наркотици през Капитан Андреево.
Обаче ако Гранична полиция чете постовете, ще си помисли, че Тре Ски Кербала Мартирусян е прекарал евтини наркотици през Капитан Андреево.

Може, всичко може, щом не щеш не ходи. Моето желание беше да предам максимално ясна информация за учителя и школата, а оттам нататък всеки си решава по свобода.Joker написа:Аха, ясно, добре! Значи вече може да не ходим...
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Стига зарибявали хората по тая секта. Стрес, фрустрации, тежко детство.... Абе, моля ти се.
Никой не е лош по рождение. Лош ставаш при липса на правилно възпитание, среда, стрес, подтискане... Това е факт, всеки психолог ще ти го потвърди. Сектите са на религиозна основа, тук това знание и практики нямат нищо общо с религия, резултатът не зависи от това дали вярваш в нещо, а от това колко редовно практикуваш асани, пранаями, медитация и затова няма как да е секта. А иначе всеки може да говори каквото си иска, наляво и надясно... 
- Дичоу
- Легендарен флуудър
Той и след рождението си не е бил лош...но това е друга темаШепот написа:И Хитлер ли не е бил лош по рождение?
Ако поставиш един добър човек под напрежение, стрес, недоспиване, глад, и той ще се изнерви, ще направи някоя глупост. Не защото е лош по природа, а защото се е разпаднала хармонията в него поради посочените външни влияния. Т.е. злото е в периферията, а в сърцевината е доброто. Ето защо трябва да създаваме най-добри условия за себе си и за околните, за да може това добро да тече.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Добре, а при Хитлер кое е оказало влияние? Твърдо съм на мнение, че е лош. Има престъпления извършвани с цел дадена кауза, които след тълкуване биват отхвърлени. Но убийството на хора определено не е от тези престъпления при каквато и да е кауза.

При Хитлер: тежко детство в еврейско семейство; Разгромът и следвоенната криза във Виена и в Германия, неуспехът му в бирения пуч и оскърбителния затвор след него, предателството на един от близките му съмишленици и после на други такива, наглостта на победителите от Антантата, импотентността....
Трябва ли да пълня страницата?
Трябва ли да пълня страницата?