Баскетбол

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
Аватар
iCaK
В началото бе словото

Мнение от iCaK »

iliyan написа:
iCaK написа:ебал съм ви и "баскетбола" - имам достатъчно познания по този спорт, за да съм наясно, че не е за мен. Стрийтбола и игрите на един кош ме влекат бая повече
Защото е за мързели. На два коша си е яко. Има такова бягане, където на един кош не можеш да го навъртиш.
верно е, прав си. Обаче пък на един кош е важна техниката, играят решаваща роля подавания, можеш да си позволиш импровизации. Честно казано, колкото повече баскет гледам, толкова повече ми става ясно, че нещата, които ме влекат, са почти изцяло в стрийтбола. Баскета (5 на 5) е яко тичане, стрелба, заслони, контра-заслони и много малко място за импровизации. Неслучайно в НБА, когато играч/ите направят нещо супер качествено, но не отбележат точки, треньорите им побесняват. Въпрос на приоритети и интереси :) Повечето тренирали промити мозъци (или поне с тия, с които съм играл) играят стрийт по същия начин като нормалния баскет и е безинтересно (хващат топката, стрелят 70-80% от средно и ако не сполучи - борба и пак същото). Тва на мен кеф не ми носи, но както казах - въпрос на схващания :)
Get High or Fly Tryin`
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

Точно тези неща, които ги изтъкна като "недостатъци", мен ме кефят. За какво ти са някакви чупки в кръста :lol: и около таза :lol: , като можеш да си я надъниш отдалече. Пак две точки. Да не говорим, че отзаде дъгата и 3! Сигурните кошове са преди всичко, а не такива които ще се получат или няма. Друго - игра с фалове. Доста ме кефи, защото може да стане нервно и то доста инфарктно по някое време :D
И Евролигата ме кефи супер яко :P
Аватар
iCaK
В началото бе словото

Мнение от iCaK »

iliyan написа:Точно тези неща, които ги изтъкна като "недостатъци", мен ме кефят. За какво ти са някакви чупки в кръста :lol: и около таза :lol: , като можеш да си я надъниш отдалече. Пак две точки. Да не говорим, че отзаде дъгата и 3! Сигурните кошове са преди всичко, а не такива които ще се получат или няма. Друго - игра с фалове. Доста ме кефи, защото може да стане нервно и то доста инфарктно по някое време :D
И Евролигата ме кефи супер яко :P
Аз пък съм фен на Анд1 и подобните им групи технични негра. Знам, че повечето баскетболисти считат тва за циркаджийски номера, но аз съм аматьорче, така че ми е през кура - играя за идеята и за кефа. В Евролигата има прекалено много бели за моя вкус. Нещо последния сезон и в нба не ме грабна, дано следващия да е по-атрактивен. Играта с фалове и готина, когато залога е голям. В редовния сезон на НБА като играят по 82 мача, чак накрая, когато са ясни отборите за плейофите можеш да видиш луди работи и игрички за кеф. Иначе в средата на сезона гледаш едно и също - пасове, тактика, много "Д-фенс", надлъгване с фалове. Абе не знам по тая тема няма как да има консенсус - всеки, който обича баскета има право да си се радва на определени неща - дали ще са 3-ки, забивки, подавания, дрибъл, физика - за всеки има по нещо :)
Get High or Fly Tryin`
iLLuSiOn
В началото бе словото

Мнение от iLLuSiOn »

Аз - Волейбол...Разпределителка съм...тренирах допреди 3 месеца... почти 10 години... Има ли някакво значение дали си редовно или задочно, за да можеш да играеш?!
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Такааам. Влезнах пустия туризъм и се чудя сега какво да запиша, има голяма вероятност едното да е баскет, страст ми е (мисля 2 спорта). Нещо да каже някой за тренера? За отбора на университета? Къде се провеждат тренировките? Наистина ли УНСС са ни омазали с 60 точки!?
Аватар
TheElemental
В началото бе словото

Мнение от TheElemental »

Аз ще скачам на волейбола. Дано само отбора не е твърде силен. Ще се намери място за стар разпределител, надявам се:)
Изображение
Аватар
ballsmile
В началото бе словото

Мнение от ballsmile »

castelo написа:Такааам. Влезнах пустия туризъм и се чудя сега какво да запиша, има голяма вероятност едното да е баскет, страст ми е (мисля 2 спорта). Нещо да каже някой за тренера? За отбора на университета? Къде се провеждат тренировките? Наистина ли УНСС са ни омазали с 60 точки!?
Такаам за втори спорт мога да ти препоръчам баскетбол :) щом ти е страст. За тренера ...зависи от тренера. Аз лично знам за 3 преподаватели. И тримата са много точни. Отбора на СУ е много добър, а отбора на УНСС ни скапа с 60 разлика :? Тренировките ще разбереш къде се провеждат като се запишеш в катедра спрт в ректората ако не се лъжа беше стая 120 или 121 на първия етаж. Успех!!!
Walk on through the wind,
Walk on through the rain,
Tho' your dreams be tossed and blown.
Аватар
APOLO™
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от APOLO™ »

Aз мисля да запиша баскетбол не мога да забивам оба4е имам голям процент от тройката и от средно разтояние,вкаравам и наказателни. Мисля 4е ставам за гард - крило. Имам голямо желание да се раздавам за СУ. Ме4тата ми е да сма4каме УНСС може да са ни били с незнам си колко то4ки оба4е мисля 4е тая година няма да я бъде тая работа Както се казва ИМПЕРИЯТА ОТВРЪЩА НА УДАРА. В слу4ая империята е СУ . СУ RULZZZZZZZ :D :D :D
### SPECIAL WEAPONS AND TACTICS ### ®
Аватар
ballsmile
В началото бе словото

Мнение от ballsmile »

[quote="APOLO" Имам голямо желание да се раздавам за СУ. Ме4тата ми е да сма4каме УНСС може да са ни били с незнам си колко то4ки оба4е мисля 4е тая година няма да я бъде тая работа Както се казва ИМПЕРИЯТА ОТВРЪЩА НА УДАРА. В слу4ая империята е СУ . СУ RULZZZZZZZ :D :D :D[/quote]

Респект колега!!! Дано се засечем някъде по тренировките :)
Аватар
APOLO™
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от APOLO™ »

Респект колега!!! Дано се засечем някъде по тренировките :)[/quote]

:D :D :D Абсолютно дано да се засе4ем.Време е някоЙ да покаже на унсс 4е СУ RULZZZZZZZZZ :D :D :D
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Ако ми отговорите на следния въпрос, редом с катеренето ще запиша и баскет.

Ще имам ли време покрай ученето за 2 спорта (катерене и баскет) и освен това да ходя отделно на фитнес и бокс?

Като чета тук и аз се мотивирам да им покажем на УНСС къде зимуват раците ама... знам ли... :? :?:
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
Morning_Star`
В началото бе словото

Мнение от Morning_Star` »

Ей хора как стои въпроса с женския баскетболен отбор?? :roll:
Аватар
APOLO™
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от APOLO™ »

Никой ли няма да каже нещо за баскетболния ма4 между СУ и УНСС който се е играл миналата седмица?. Разбрах 4е сме били УНСС с 1 то4ка а и УНСС са нямали загуба от 7 години, но май нещата се променят :D :D :D . Браво на мом4етата :!: :!: :!:
СУ RULZZZZZZZZZZZZZZZ :D :D :D
Аватар
ballsmile
В началото бе словото

Мнение от ballsmile »

Живи и здрави Успех на изпитите! Втория семестър повече посещения на баскета :)
Аватар
SINDEL`
В началото бе словото

Мнение от SINDEL` »

Шефът трябва да се слуша :lol:
Life is Life:)Enjoy It And Smile Every Day:)))It Is Easier:))))))
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт в СУ”