ДЕЦАТА И ПРЕСТЪПНОСТТА

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Re: ДЕЦАТА И ПРЕСТЪПНОСТТА

Мнение от Дичоу »

Pi4 е баннат...да живее Bethany!!!
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Оф, писна ми от заяждане. Една тема нормална не остана. Личи си тука кой с какво възпитание е израснал, не мислите ли? Ай усетете се малко, че прекалявате.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

"16-годишен, заплашил влак с бомба, отива на съд
19 януари 2009 / News.dir.bg
Окръжната прокуратура в Плевен привлече като обвиняем 16-годишния ученик от Роман Д.И., който остави бележка за поставено взривно устройство в бързия влак София-Варна и предизвика спирането на влака.
Това съобщи прокурор Дияна Маркова, говорител на прокуратурата, цитирана от БТА.
Срещу младежа е повдигнато обвинение за това, че е заплашил да повреди чрез взрив имущество на значителна стойност, като заканата е предизвикала основателно опасение за осъществяването й, уточни прокурорът. Законът предвижда наказание "лишаване от свобода" до две години.
Заради това, че извършителят е непълнолетен, наказанието се намалява - пробация или обществено порицание, уточни Маркова. По същество разследването е приключило, изяснени са обстоятелствата и са събрани всички доказателства. Младежът е направил самопризнание. До дни обвинителният акт се очаква да бъде внесен в Окръжния съд, допълни Маркова.
Инцидентът стана на 16 януари по обед на гара Червен бряг. Бързият влак София-Варна бе спрян, заради намерената бележка, а пътниците бяха евакуирани и преместени в други вагони. За установяване автора на заплахата работиха екипи на МВР и прокурори от Плевен и Червен бряг. Обвинението срещу непълнолетния извършител е повдигнато пет часа след извършване на престъплението, каза говорителят на прокуратурата в Плевен."
Просто не е истина в каква държава живеем?
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Снощи в с. Труд има случай, подобен на този с убития преди 2 години таксиметров шофьор! 15-годишно момче се качва на таксито без пари, с идеята, че като дойде време да слезе, ще тресне един бокс на шофьора в лицето и ще избяга. Шофьорът обаче не е пострадал достатъчно, че да стане това и е успял да догони малолетния престъпник, в резултат на което лицето е предадено на полицията.

Ето и статията в Днес.бг
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Аз пък смятам, че ти пишеш пълни глупости, а отгоре на всичко не се усещаш! И това, което пиша е с цел да провокирам вашето съзнание и да създам диалог.
Черно на бяло, мила, има една камара литература по темата за отглеждане и възпитание на детето, а това, че ти не си наясно означава ли, че аз се заяждам?
ако наистина имаше идея от тия тонове литература просто не би твърдяла подобна глупост, че има формула за успешно гледане на деца. Всъщност има кво ли не за отглеждането и възпитанието, но няма да видиш никъде да е написано, че еди-кое-си е най-доброто и ако се прави еди-какво-си то със сигурност ще се постигне определен ефект. Ако знаехме всяко наше действие как точно влияе на децата, то всичко щеше да е доста по-лесно.

Но за теб важното е да се спори? - независимо за какво,и независимо дали го разбираш или не.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Pisobella написа:
Аз пък смятам, че ти пишеш пълни глупости, а отгоре на всичко не се усещаш! И това, което пиша е с цел да провокирам вашето съзнание и да създам диалог.
Черно на бяло, мила, има една камара литература по темата за отглеждане и възпитание на детето, а това, че ти не си наясно означава ли, че аз се заяждам?
ако наистина имаше идея от тия тонове литература просто не би твърдяла подобна глупост, че има формула за успешно гледане на деца. Всъщност има кво ли не за отглеждането и възпитанието, но няма да видиш никъде да е написано, че еди-кое-си е най-доброто и ако се прави еди-какво-си то със сигурност ще се постигне определен ефект. Ако знаехме всяко наше действие как точно влияе на децата, то всичко щеше да е доста по-лесно.

Но за теб важното е да се спори? - независимо за какво,и независимо дали го разбираш или не.
Аз предлагам по темата да се намесят и педагози и психолози, за да може да се реши конфликта!
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

:)

Между другото - не е много добре да си вадиш заключения прибързано, защото всъщност съм бъдещ педагог.
Изображение
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Pisobella написа::)

Между другото - не е много добре да си вадиш заключения прибързано, защото всъщност съм бъдещ педагог.
Какъв педагог, защото педагогиката има много направления, чист интерес не е заяждане?
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Специална педагогика :) Комплекс от доста педагогика, психология и медицина..и други ;) И главно насочена към деца.
Изображение
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

понеже някои тук мислят,че педагогиката учи как се гледат деца,само ще кажа,че по теория на възпитанието учихме какви ли не глупости,но не и как най-добре да възпитаме децата си. и с това се занимават учителите,а родителите имат по-тежка задача...няма наука за "доброто".
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

:mrgreen: :drunken: обичам ви :drunken: :mrgreen:
Възпитанието е отговорност на цялото общество, медиите и какво ли още не.
Нали от малки се движим в една среда където родителят, макар и основна фигура до известно време бива изместен от приятели, учители, медии.
Възпитанието накрая се получаава лиен приоритет.
Ако детето го няма на цел, се получава поредния простак, който се радва на безмислено насилие, пък и не знае за друга алтернатива, вулгарното държание не е просто лошо възпитание а изгнилла ценностна система 8)
My will be done!!!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

gogigagagagigo написа:...
Ама, Гоги, това с изместването се получава, ако родителят го допусне и ако няма изградено доверие между двамата (тримата) до тоя момент, в който се намесват учители, медии и т.н.т. Ти ако оставиш медиите да ти възпитават детето, при условие, че те имат пазарни интереси и съвсем не им дреме за твоето дете, нещата вече са изтървани от контрол. Да не говорим за приятелите - допуснеш ли да се възпитават взаимно с приятелите, първо, стигаш до положение, в което форумите се задръстват от въпроси като: "Ама аз снощи едиквоси, дали съм деТствена?" и, разбира се, "Може ли да се забременее при анален с.е.к.с?" Другото е, че ти така поверяваш възпитанието му на родителите на другите деца и разчиташ на това, че те са читави и са си свършили работата.
Мен това не ме устройва. Като ставаш родител, това не значи, че получаваш плюшена играчка, която да разнасяш насам-натам и да храниш в някакви определени часове. Вярвам, че ако детето става свидетел на нормални отношения в семейството (без побои, запои и скандали и, ако е възможно, с повече... знам ли, грижа и любов, които обаче, предполагам, се подразбират), шансът да няма проблеми в бъдеще, е по-голям, както и че отговорността за възпитанието му лежи изцяло на родителите му, защото те дават непосредствения пример.
Това, разбира се, го казвам, без да съм учила педагогика - но аз и никога не бих си възпитавала детето, като чета в книжки какво да правя с него. Ако ще и да са написани от най-големите светила, то ще си е моето дете и аз ще имам отговорността да знам кое е най-доброто за него. Ти си изгради основата както трябва, пък после нека се опитват да му влияят - при достатъчно здрава връзка, негативните влияния се усещат още в зародиш и могат да бъдат неутрализирани. Все пак, родителите имат по-голям опит от децата и би следвало да усещат правилно точно тия неща. И много се радвам, че нашите не са чели книжки. :pale:

Никое дете обаче няма за цел да получи добро възпитание, защото не осъзнава стойността му, тъй че е нелогично и подвеждащо да разчиташ на това. Те и възрастните не я оценяват, ти за деца говориш...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Дичоу написа:Pi4 е баннат...да живее Bethany!!!
Дичо, аз предлагам да й сформираме фен клуб.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

Вярно е че основите на възпитанието се полагат от родителите, но аз до голяма степен се самооформям, естествено не по най-добрия начин, но по този който смятам за такъв, след 13 годишната ми възраст до която насъбрах тези си основи във възпитанието, престанах да слушам мама, а почнах сам да си вадя примери от книги филми и прочие, основите във възпитанието ми (семейстов) просто ми помогнаха в този избор :)
My will be done!!!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Ти си мислиш, че си престанал да слушаш мама. Гарантирам ти, че не е така.
И да, окей, ти казваш, че сам си вадиш разни примери оттук и там (за филми и книги говоря). Но онова, което те впечатлява в тях, е пак свързано - съзнателно или не - с онова, което си усвоил, докато си се "оформял" в първите 7, 13 или колкото мислиш, че са, години. затова и казвам, че тия начални години са толкова важни - щото след това всичко се преценява на базата на минал опит и формирани убежения.

Ама пак казвам - не съм чела книжки за възпитание на деца. Сигурно тук има хора, които по знаят. :albino:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”