Убиха от бой студент в Студентски град

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Re: Убиха от бой студент в Студентски град

Мнение от DADO »

Bethany написа:За Студентски град мога само да кажа, че престъпността е по- ниска в сравнение с др. квартали на София, не знам от каде са вашите наблюдения. А относно прекомерното застрояване спор няма, но това го има из цяла София. Въпростът тук е за нелепо отнет човешки живот!
Глупости! В България студентската престъпност е от най-развитите. Колко случаи знам как в Студентския дърпат чанти, или някакви пияни свине търсят кого да набият.
Ibiza DJ
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

DADO написа:
Bethany написа:За Студентски град мога само да кажа, че престъпността е по- ниска в сравнение с др. квартали на София, не знам от каде са вашите наблюдения. А относно прекомерното застрояване спор няма, но това го има из цяла София. Въпростът тук е за нелепо отнет човешки живот!
Глупости! В България студентската престъпност е от най-развитите. Колко случаи знам как в Студентския дърпат чанти, или някакви пияни свине търсят кого да набият.
Ти правиш ли разлика между студентска престъпност и престъпност в Студентски град? Защото за мен има и то голяма! За случая на убитото момче - "освободения в понеделник Александър Данаилов, който е обвинен за смъртта на студента Стоян Балтов. 20-годишният Данаилов е завършил само основно образование и оттогава помагал в работата на баща си, който правел топлоизолация на строителни обекти. Досега не е имал криминални прояви. В ареста остана Вили Георгиев от Благоевград, студент по икономика в Нов български университет" и 2-мата очевидно не живеят в Студентски град.
Последно промяна от Bethany на 11 Дек 2008, 11:15, променено общо 1 път.
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

И какво от това че не живеят там? Събира се всякаква сган в Студентския и това е ясно на всички. Защо ли? Отговора е очевиден - има прекалено много заведения (това да не ви е Лас Вегас?!), и това притегля цялата софийска (и не само) сган. Смисъла на Студентски град е да се учи, а не да е претъпкано с всякакви съмнителни заведения, студенти вместо да ходят на лекции висят по заведения и накрая получават диплома по пиянство.
Ibiza DJ
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

DADO написа:И какво от това че не живеят там? Събира се всякаква сган в Студентския и това е ясно на всички. Защо ли? Отговора е очевиден - има прекалено много заведения (това да не ви е Лас Вегас?!), и това притегля цялата софийска (и не само) сган. Смисъла на Студентски град е да се учи, а не да е претъпкано с всякакви съмнителни заведения, студенти вместо да ходят на лекции висят по заведения и накрая получават диплома по пиянство.
"Смисълът" на Студентски град, както казващ ти не зависи от студентите, терена на който е построен е общинска земя, и Столична Община решава кой да строи, кога, каде и какво. А за това, че някой учат, забавляват и си вземат изпитите, не виждам с какво това може да те дразни?
Става въпрос за отнет човешки живот, и това, че на всеки може да се случи, защото никой от нас не е застрахован. И нека всички, които се чувстваме съпричастни с трагедията подкрепим!
Последно промяна от Bethany на 11 Дек 2008, 11:53, променено общо 2 пъти.
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

DADO написа:Какъв е смисълът от това шествие? Ще върне момчето ли?
А какъв е смисълът да се наказват виновниците? Това ще го върне ли?...

Просто ставате смешни с подобни изказвания (не говоря конкретно за теб, Алексей, а генерално).
Да, има смисъл, защото създава усещане за общност, подкрепа и съпричастие. Защото чрез него ще се покаже, че малко или много сме загрижени за станалото, че няма да оставим нещата да циклят на едно място и че искаме справедливост. Наречете ме мечтателка и оптимистка, но така усещам нещата ("Лудите, лудите, те да са живи...").
Вие си стойте у вас, водете безплодни дискусии във форумите, цъкайте ядливо с език, плюйте държавата и всичко останало...
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Да, ама ти пропускаш един нюанс. Подобни решения за строежи в Студентския се взимат, като съответните високопоставени хора прибират големи суми в собствените си джобове. Защото никъде го няма по света, едно място да е претъпкано с толкова заведения. Който иска да се забавлява, да се забавлява, за тази цел винаги може да се намери нещо. Когато обаче има толкова изкушения, студенти (чиято психика понеже са младежи, много лесно може да се манипулира) лесно се зарибяват и вместо да ходят на лекции всяка вечер се напиват. И това ако е нормално според теб...
Ibiza DJ
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Blood Countess написа:
DADO написа:Какъв е смисълът от това шествие? Ще върне момчето ли?
А какъв е смисълът да се наказват виновниците? Това ще го върне ли?...
А какво да се прави? Да не ги наказват ли? Въпросното говедо заслужава електрически стол, а не да се дискутира дали е виновен, щото "само го бил". Много ясно че е убиец! И заслужава безспорна и жестока присъда.
Ibiza DJ
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Именно де, не усети ли иронията :roll: ?... Напълно съм съгласна, че заслужава най - тежко наказание за стореното.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

От траурно шествие/митинг/протест има смисъл...
Не, че съм познавал момчето(за това не му казвам и Стоян, а момчето)...но той е човека, с който сигурно съм се блъснал в 280 или сме чакали на една опашка в ЛаПаДунДи...момчето, на чието място можеше да съм аз...
И трябва да покажем, че неговата смърт не ни е безразлична...
...за мен много по-малко смисъл имат тия "хиксчета" дето си лепят по скайповете....това е някаква имитация на съпричастност...
Да видим, колко от "скайп съпричастните" ще отидат на "Христо Ботев"
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Бойкот на "Амнезия"! :evil: Колко сполучливо име! :twisted:
puh
В началото бе словото

Мнение от puh »

Аз също мисля, че всичкистуденти трябва да отидем! Дори е жалко, че самият университет не отмени лекциите в тези часове и всички заедно да участваме заедно с преподавателите!И на мен ми писна от инициативи по форуми, скайп и фейсбук! На думи, зад екрана, с мишката всеки е много смел и има ясна позиция и мнение, ама като опре до практика се изливат хиляди аргументи най-вече с " че какво ще се промени"!
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Аз няма да си сложа "ХИКС" на скайпа...но отивам...
...просто от чисто така да речем социологическа гледна точка ми е интересно дали тези около 15 човека които имам в моя скайп с този знак, ще ги видя утре....
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
incontrastofsin
В началото бе словото

Мнение от incontrastofsin »

Момчето си отиде, а тоя протест няма да промени нищо. Такива сбивания ще има и за напред, ама тва е просто
щото сме диви селяни, разяждани от комплекси. България умира.
Mama's in the fact'ry
She ain't got no shoes
Daddy's in the alley
He's lookin' for the food
I'm in the streets
With the tombstone blues
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Joker написа:Бойкот на "Амнезия"! :evil: Колко сполучливо име! :twisted:
Тая гадна чалга-шарения са я построили срещу Маската без да се усетя! Днес бях в последната и ми се щеше да метна една гранатка по съседното заведение :evil:
Публикувай отговор

Обратно към “България”