Никъде в прав текст не сме заявили, че сме номер 1, нито имаме претенция да сме изключителни, нито дори оригинални. Всъщност цялата ти критика се гради на едно изречение от "Редакционното", както и на още няколко статии, които вероятно не си прочел изцяло. В резултат на което "като цяло не си впечатлен". Не очакваме да шашнем никого с нашите статии, никой от нас не е Умберто Еко, Кисинджър или дори Иван Кръстев. Само че тук става дума за сайт направен за месец и половина, почти без пари, от шепа хора, които не са професионалисти и всеки от тях има куп други ангажименти. И въпреки това има 25-30 материала, от които само един "циркулира отдавна по И-нет". Уверявам те, че това ни коства много време, усилия и нерви и ако не ти се вярва - пробвай да направиш същото с трима от твоите приятели.Просто не става да се изтипосаш и да кажеш "аз съм номер едно и затова трябва да харесвате какво правя".
Ако имаш предвид статията за Българската Независимост - тя е исторически доклад и по мое мнение е написана достатъчно добре, за да бъде публикувана във всяка медия - включително и "сериозните".доста от материалите са като исторически докладчета
За преписването пора вече ти отговори. С изключение на "Линкълн-Кенеди" нямаме преписан текст, и дори този е придружен от авторски коментар.видях конформизъм, повърхностен мироглед и най-вече яко преписване.
По отношение на конформизма - тук наистина ми стана много любопитно, защото забелязах, че много държиш да се борим срещу нещо, неведнъж се прокрадва в мненията ти. Вероятно си останал с погрешно впечатление от редакционния текст. Моята цел, поне, е не да се боря, а да пиша. Смятам, че моите статии, без да са литературен шедьовър, са грамотно и приятно написани, повечето хора, които са ги прочели го потвърждават. Не очакваме бурно възхищение, но и не заслужаваме да бъдем принизявани по този начин.
Коментара ти за повърхностния мироглед също е напълно необоснован. Започни да построяваш изреченията си по следния начин: "Смятам, че вашият мироглед е повърхностен, защото ..." (извинявам се за менторския тон, бях принуден)
Отлично осъзнавам, че в момента се "тръшкам като селска мома", затова обещавам, че следващите две седмици няма да отговарям на никаква критика - била тя градивна или ретроградна - защото не искам да рискувам да заприличаме на заядливи графомани, които си пилеят времето и енергията в безконечни форумни сражения.