ЕТНОЛОГИЯ {2-ри дубъл}

Подфорум към Историческия факултет

Модератор: sientelo

Публикувай отговор
Аватар
usmivka
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Re: ЕТНОЛОГИЯ {2-ри дубъл}

Мнение от usmivka »

Няма да пише служебна двойка. Днес ходих в 17:00 часа да си предам есето. Бяхме 3 момичета само. Каза следващата сряда да дойдат всички, които не са си правили тестовете или не са си предали есето. Аз нямам и двата теста и тогава ще ги правя.
Аватар
Малък рус дзвон
В началото бе словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

Мнение от Малък рус дзвон »

Мерси, колега!Пък нека вярваме в силата на разума и това да не е било само временно просветление!
Аватар
Малък рус дзвон
В началото бе словото

Скъпи колеги, искрено се надявам някой да влезе в този форум и да каже какво точно ще включва тестът по историческа демография.Брачност, форми на съжителство и ......?
Аватар
MARRISSA
От дъжд на вятър
Курс: втори

Мнение от MARRISSA »

Аз лично и понятие си нямам какво включва, но мисля, че е всичко за брачност до сега последно каквото сме взели, но как са по теми нз. Аз лично си снимах всичко от Марги и така като го гледам изглежда мн малко като материал.
Ти виждаш нещата и питаш "Защо?", аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "ЗАЩО НЕ?"

http://www.myspace.com/thesurfrider_ibiza
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Някой да може да ми каже приемното време на Стоилов, кои дни и в какви часове мога да го намеря :roll:
Като птичка в небесата :)
vanityfair
В началото бе словото

Мнение от vanityfair »

имам някакъв смътен спомен, че приемното му време е в понеделник от 13 часа, но изобщо не съм сигурна. можеш да погледнеш в програмата на първи курс кога са лекциите им при него.
Sometimes there is so much beauty in the world, I feel like I can't take it.
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Имам още един въпрос към вас, някой да може да ми каже заглавие на книга или нещо подобно, свързано с етнографско изследване на Гоце Делчев и региона !Линк към препоръчителна литература по някоя от вашите дисциплини би ми свършил чудесна работа.
Благодаря предварително !
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Мисля, имаше някакъв голям сборник Пирин с картинки... :roll:
Или пък беше Родопи... :?
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

Ами да има и Пирин и Родопи всъщност. Погледни по-точно във:
Пирински край. Етнографски, фолклорни и езикови проучвания. С., 1980.
От тук вече може по конкретно да си извадиш литература. Ако ти трябваше нещо за Средни и Източни Родопи, няма проблем, там са ни били практиките и общо взето нещата са познати. Ще потърся тия дни нещо по-конкретно и аз и ако открия ще пиша :salute:
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Мерси, много :) Ако случайно ви се намира и информация/каквато и да е/ за Котел и Жеравна, същото може да го метнете :roll:
Аватар
Малък рус дзвон
В началото бе словото

В историческата библиотека има една книжка с библиография по етнология. Искай я от библиотекарката. Там ще си намериш по теми литература по всички въпроси. Няма начин да няма и за Гоце Делчев и за Жеравна, ако са ти казали, че е имало изследване там.
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

Малък рус дзвон написа:В историческата библиотека има една книжка с библиография по етнология. Искай я от библиотекарката. Там ще си намериш по теми литература по всички въпроси. Няма начин да няма и за Гоце Делчев и за Жеравна, ако са ти казали, че е имало изследване там.
Мдааа, аз като казвам че си по-умна от мен, не ми вярваш :) :cheers:
Книжката се казва "150 години българска етнографска наука. 1829-1978. Библиография." С., Унив. изд. Св. Кл. Охридски, 2001. E вярно че е до 1978 г. библиографията, но все пак тук наистина би трябвало да откриеш, Sientelo, каквото ти трябва. Има и за краеведски изследвания един раздел. Има я и подръчно в Централната библиотека, в читалнята - при етнографската литература (като влезеш - веднага в дясно в дъното на читалнята) :joker:
Аватар
MARRISSA
От дъжд на вятър

Мнение от MARRISSA »

Някой случайно да има лекцията по стопански модели в етнологията от 07.01.09г., защото сега виждам, че я нямам, а изпита ни е в други ден ? :( Ако може и един конспект няма да е зле :) Благодаря предварително :)
Ти виждаш нещата и питаш "Защо?", аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "ЗАЩО НЕ?"

http://www.myspace.com/thesurfrider_ibiza
Аватар
Viara
От дъжд на вятър

Мнение от Viara »

Етнолози втори дубъл... упс,втори курс :) здраво луднах... покрай предстоящият изпит по Социология,знаете как е. :)

Прочетох и изчетох доста ваши коментари от миналата година и единственото,което ми даде мъничко успокоение е, че колкото и да е бил тежък изпита,никой не е скъсан. :)
Пич ли е Знеполски? :? :albino:

Предстои ни и проучването при Стоилов.
Доста съм пообъркана относно структурата на проучването, ясно ми е,че е важна,но прекалено ли е взискателен за изпита? :roll:
Прощава ли на по- незацепващите и пост-социология луднали зайчета?
:albino:

Как е втори курс? Справяте ли се? Как минава вашата сесия? И успех Ви желая!
vanityfair
В началото бе словото

Мнение от vanityfair »

Знеполски е голяма шматка. Един от любимите ми преподаватели. Няма да ви остави да преписвате, но обмяната на информация между съседи не е чак толкова трудна. Ние си подсказвахме, а бяхме на първия ред. Само като ви връща тестовете е по-добре да сте си попреговорили материала, защото ако се колебае между две оценки ще ви препита на нещата които сте сбъркали. При нас имаше двама скъсани и то само защото не дойдоха като си получавахме оценките, но имаше и само 5-6 шестици.

При Стоилов е на настроение. По принцип не къса, особено пък по методи. Просто си подреди проучването да има добър вид. Той ако иска винаги може да се хване за нещо да се заяде.

Ние за сега сме си минали само първия изпит,а ни остават още 5. Ще видим до къде ще я докараме.

Успех :)
Sometimes there is so much beauty in the world, I feel like I can't take it.
Публикувай отговор

Обратно към “ИФ”