Кандидатстудентски курсове към СУ

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Loli
Пишете, о, братя

Re: Кандидатстудентски курсове към СУ

Мнение от Loli »

consult написа: Кандидатски курсове по английски:
http://afeasbg.com/index.html
Супер си :D
А да имаш някаква информация до колко тези курсове помагат? Чудя се дали не е същото като да си ходиш на обикновен учител по АЕ, само дето по-скъпо...
United_
В началото бе словото
Специалност: История
Курс: първи

Мнение от United_ »

Може ли някой да сподели мнението си е за курса по История в СУ ? :roll:
consult
В началото бе словото

Мнение от consult »

Loli написа: Супер си :D
А да имаш някаква информация до колко тези курсове помагат? Чудя се дали не е същото като да си ходиш на обикновен учител по АЕ, само дето по-скъпо...
Нямам представа, но при всички случаи ще изяснят формата на изпита, начина на оценяване и структурата за писане на есето. Изпитът по английски в СУ си има собствена специфика, която доста се различава от форматите в други вузове и изпитите от типа на TOEFL, SAT и т.н. Иначе, при езикова подготовка индивидуалните занимания с добър учител винаги са по-полезни от курсове, на които всеки е с различна степен на владеене на езика. Само че трябва учителят да е добър, а това не е много лесно да се установи.
Аватар
julleto
Да живей словото
Специалност: Психология

Мнение от julleto »

United_ написа:Може ли някой да сподели мнението си е за курса по История в СУ ? :roll:
Аз не съм доволна, както и 3те ми приятелки, с които ходихме заедно. :evil:
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!
United_
В началото бе словото
Специалност: История

Мнение от United_ »

да разбирам ли,че самите теми не са на нужното ниво и не ти гарантират добра оценка на изпита ?
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Мнение от macharok »

Loli написа:
consult написа: Кандидатски курсове по английски:
http://afeasbg.com/index.html
Супер си :D
Е, и ти се изказа! Как курсовете ще са по скъпи от ходенето на учител? Особено ако се води елитен? То си е хубаво да работиш индивидуално с учител, ама едно че излиза солено, второ не можеш да си сигурна дали наистина е наясно с изискванията за изпита. Пък и на курс е хубаво, че работиш в група и се ориентираш горе-долу къде се намираш и как напредваш.
Иначе курсовете са си добри, всичките преподаватели са от преглеждащите изпита за СУ и могат да дадат много ценни указания. Но в крайна сметка какво ще научиш си зависи от теб. Ако нямаш истинска мотивация, и Господ не може ти помогна.
Аватар
Loli
Пишете, о, братя

Мнение от Loli »

macharok и ти си прав, но ако се работи само по книжките към СУ или някакви подобни, не виждам много смисъл да се ходи. Ти посещавал ли си курса?
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Мнение от macharok »

Ми да, Loli, ходих и съм доволен. Вярно, че се работеше по книжките, но съвсем не само по тях. Пък и опитен преподавател изкарва от книжките, които си мислиш, че вече си минал, много повече, отколкото можеш да направиш сам. Не е само да се каже правилният отговор. Учи се още много лексика, прави се основен преговор и систематизация на граматиката. И много допълнителни материали ни даваха, и обясняваха за начините за оценяване. Да не говорим, че диктовки сам не можеш да си правиш, нито пък да научиш стратегии за диктовката изобщо. Също и за есетата - какво се очаква, идеи, стратегии и т.н. Пък и защо смяташ, че частните учители също не работят по тези книжки?
А, да - след края на учебната година има и един кратък курс, нещо като mock exams, с истинските изпити от последните години. Тях пък няма откъде да ги вземеш (освен ако някой не си е"каширал" нещо по втория начин). Все едно че правиш изпита и получаваш оценка.
Но всеки сам си преценява, не че искам да те навивам. Просто споделям опит.
Аватар
julleto
Да живей словото
Специалност: Психология

Мнение от julleto »

United_ написа:да разбирам ли,че самите теми не са на нужното ниво и не ти гарантират добра оценка на изпита ?
Ами ти сам си пишеш темите. И те ти ги проверяват на две на три, и ти ги връщат с оценки и къде поправени, къде не, грешки. И после като ти мине половината от годината, че и повече в писане на тия теми, почваш да ги учиш. Първите ти теми естествено, не са написани като хората и учиш от теми за четорка, опитвайки се да добавяш отнякъде разни неща. Абе не си е работа, нали ти казах, четири момичета ходихме и изкарахме някакви оценки между 3-4 и дори не се явихме на редовния изпит. Аз влязох с английски - имам 5,27, така че не говоря така за курса, защото съм мързел, а защото си е така. Или поне според мен. Успех с кандидатстването и най-важното, имай постоянност :wink:
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!
Аватар
Loli
Пишете, о, братя

Мнение от Loli »

macharok написа:Ми да, Loli, ходих и съм доволен. Вярно, че се работеше по книжките, но съвсем не само по тях. Пък и опитен преподавател изкарва от книжките, които си мислиш, че вече си минал, много повече, отколкото можеш да направиш сам. Не е само да се каже правилният отговор. Учи се още много лексика, прави се основен преговор и систематизация на граматиката. И много допълнителни материали ни даваха, и обясняваха за начините за оценяване. Да не говорим, че диктовки сам не можеш да си правиш, нито пък да научиш стратегии за диктовката изобщо. Също и за есетата - какво се очаква, идеи, стратегии и т.н. Пък и защо смяташ, че частните учители също не работят по тези книжки?
А, да - след края на учебната година има и един кратък курс, нещо като mock exams, с истинските изпити от последните години. Тях пък няма откъде да ги вземеш (освен ако някой не си е"каширал" нещо по втория начин). Все едно че правиш изпита и получаваш оценка.
Но всеки сам си преценява, не че искам да те навивам. Просто споделям опит.
Всъщност ти си първият, от който получавам по-подробна информация, така че мерси :) Може пък и да се запиша на курса, но със сигурност ще е 3-дневният, защото не съм в Сф.
tinglit
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от tinglit »

United_ написа:да разбирам ли,че самите теми не са на нужното ниво и не ти гарантират добра оценка на изпита ?
Аз пък съм доволна!Изкарах 5.5 още на предварителния изпит.Всичко е въпрос на мотивация.Наистина доста голяма част от нещата трябва да свършиш сам, т.е като ти върнат темите виждаш какво си пропуснал и трябва да си ги преработиш.Например темата, по която писах на изпита (първата от конспекта), от курса ми я бяха оценили на 4,25. Аз си я преработих и ето че изкарах супер оценка на изпита :wink:
Дано да съм помогнала!
...Work smart, not hard!...
Аватар
sexyback
В началото бе словото
Специалност: Социална педагогика

курсове по география

Мнение от sexyback »

Привет на всички!
Много се извинявам ако не питам на правилното място,но ме интересува дали някой знае дали се провежда кандидат-студентски курс по география в СУ?Много ще сам ви благодарна за ако помогнете!!
Аватар
lLady_MooN_RaiN
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика

Re: курсове по география

Мнение от lLady_MooN_RaiN »

Ами всяка година се провеждат такива съботно-неделни а също и интензивни през коледната и априлската ваканции, така че не виждам защо тази година да е изключение. Обаче докато не идеш в СУ или не се обадиш на секретарката на ГГФ, недей се надява, че ще се вредиш... Имам предвид, че аз като ходих на курс миналата година, никъде в сайта на СУ, не намерих, че се провежда такъв курс. Разбрах от великия ни форум.
Аватар
Kremcheto
Драскач
Курс: кандидат-студент

Мнение от Kremcheto »

Zdr iskam da pitam poneje ne sam ot sf tezi kursove samo tam li mogat da se karat ako iskam da kandidatstvam v su, ne moje li naprimer da se zapi6e6 za saotvetniq kurs i da go kara6 v vuz v plovdiv, zastoto te kazvat 4e podgotvqt ednakvo kandidat-studenti za izpitite. smisal vaprosa mi e dali ste e satoto ili ste me zabutat s dr material? qsno mi e kato v magla :rr:
Внимавай какво си пожелаваш...
Аватар
lLady_MooN_RaiN
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика

Мнение от lLady_MooN_RaiN »

Доколкото знам не може. Има много курсове на много университети и разни школи, които могат да те подготвят за изпитите, но тези в СУ се провеждат само в София. И аз не съм от София, но отидох на курса, защото тези, които го провеждат са проверяващи на изпита. Исках да знам на какво държат те, на кое обръщат внимание и на кое не толкова. Както вече бях казала темата е много относително нещо и затова е трудно да се предвиди каква оценка ще имаш и дали ще се справиш добре.
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”