Нестандартни положения - прекъсване, отстраняване и пр.

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Публикувай отговор
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Прекъсване? Записване? Изпити? Абе мн неща

Мнение от Crematory »

impostor написа:Темата ми хареса и да пестя място тука ще питам :o Вярно ли е, че прекъсването заради невзетите изпити се прави след 8 октомври и сега нищо не мога да направя??? Че няма смисъл и до канцеларията на факултета да ходя? :D А някой да знае как седи въпроса с final exama на английска филология, т.е. трябва ли да е взет с най-малко 3 че да не бъда съвсем изхвърлена, без варианта прекъсване? :roll: Не че няма да го взема, но да знам дали да му мисля много. :lol:
Ако вземеш практическия, имаш право на 2 невзети и записваш. С повече от два - молба.
Това е за всички във ФКНФ. Ако те скъсат обаче - прекъсваш.
А кога се прекъсва - не знам, аз накрая я оплесках ;))
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Да връщам стипендията???!!!!!

Мнение от Pisobella »

Слухове :lol: :lol: Аз за такова нещо не знам.
Трябва да връщаш, само ако има някакви пари, които по объркване са дошли при теб или нещо от сорта.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Cassie
Драскач
Специалност: Астрофизика

Мнение от Cassie »

Студентите нямат право на стипендия, когато прекъсват или повтарят учебна година или семестър, с изключение на:
а) повтарящите поради болест;
б) студентките майки, повтарящи поради бременност, раждане и отглеждане на дете;
в) повтарящите след прекъсване със заверени семестри и положени изпити поради промяна в учебните планове и програми;
Условно записаните студенти нямат право на стипендия;
Подалите документи с невярно съдържание се лишават от стипендия до края на обучението и дължат връщане на получените суми за стипендии, отпуснати въз основа на документи с невярно съдържание;
Студентите, напуснали обучението по собствено желание или отстранени, с изключение на случаите по здравословни причини, дължат връщане на получените суми за стипендии;
Студенти, които са се преместили от една специалност в друга или от едно учебно заведение в друго, нямат право на стипендия за учебните семестри, които повтарят поради преместването, ако през съответните семестри са получавали стипендия;
Студенти, които се обучават едновременно по две специалности /втора нова специалност/ нямат право на стипендия за втората нова специалност.

http://www.uni-sofia.bg/students+bg/stipendia+bg.html
Hope for the best,
plan for the worst.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Е кво излиза?! Че ако прекъсна, щото например си имам някаква работа, трябва да върна стипендиите?! :shock: :shock: Само ако прекъсна заради болест няма да ги връщам!? :shock: :shock: :shock:
Изображение
Аватар
zaiche
В началото бе словото

Re: Връща ли се стипендията при прекъсване?

Мнение от zaiche »

Благодаря :) Май трябваше да внимавам какво правя едно време. Квото си си избрал тва ще е :? Супер държава и това си е
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Re: Връща ли се стипендията при прекъсване?

Мнение от ^PrincessA^ »

Темата се изчерпи май :)
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
zaiche
В началото бе словото

Какво дължа при отписване от СУ?

Мнение от zaiche »

Какво дължа на Унито освен стипендиите? Дължа ли по закон (и кой закон?? за ВУ ли?) държавните издръжки? Здравните осигуровки? Как е при отписали се, т.е. взели дипломата си за средно образование завинаги? Питала съм в нашия учебен отдел, но тя каза, че знае само за стипендиите, че се връщат. Била питала и в ректората, го и там нища не знаели. НЗ кой трябва да знае???
smuggler
В началото бе словото

Мнение от smuggler »

Някой знае ли дали важи правилото, че 1 изпит може да се "влачи" не повече от 1 години. Т.е. дали може да се запише по-горен курс ако имаш невзет изпит от предходни години.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

smuggler написа:Някой знае ли дали важи правилото, че 1 изпит може да се "влачи" не повече от 1 години. Т.е. дали може да се запише по-горен курс ако имаш невзет изпит от предходни години.
Може би зависи какъв. Във ФКНФ съм влачила от първия семестър на втори курс един. Взех го след като завърших семестриално.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Re: Какво дължа при отписване от СУ?

Мнение от Бeтон »

Изображение
Аватар
zaiche
В началото бе словото

Мнение от zaiche »

Чела съм правилника и най-вече частта за отписване от СУ. Нищо такова не се споменава, че дължа разходи по обучението, а само стипендия, НО като си взех дипломата подписах декларация, че при отписване дължа стипендиите, НО в декларацията пишеше "при отписване се задължавам да върна стипендиите и всички разходи по моето обучение". Това питам какви са тези разходи и дължа ли ги въобще, след като не се споменава за тях в правилника?
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Що не пита на момента при подписването ?И как така не знаят?!?!?!?
Как подписваш нещо, което не знаеш какво представлява точно ? :) Нямам идея иначе по този въпрос, но ми стана интересно.
Изображение
Аватар
zaiche
В началото бе словото

Мнение от zaiche »

Пак казвам, че дори инспекторката не знаеше 8) Не знам въобще кой и с какво е наясно в унито!
Stu
В началото бе словото

Относно прекъсване или отстраняване

Мнение от Stu »

Аз съм студент II курс философия (успях да запиша с 2 не взети изпити). Сега трябва да бъда III курс, но тйъ като така и не си взех 2 изпита от I kurs (а имам и невзети от II курс) какво се случва сега ми е въпросът? Прекъсвам или ме отстраняват и ако ме отстраняват възстановявам ли студентските си права или след като нямам всички изпити от I курс ме изритват от университета. Наистина ще бъда благодарен на отговор от ваша страна.
felino
В началото бе словото

Re: Относно прекъсване или отстраняване

Мнение от felino »

Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”