Начало на учебната година.

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Аватар
quanchi
Писаружяк
Специалност: Информационни системи
Курс: първи

Re: Начало на учебната година.

Мнение от quanchi »

gibsonberry написа:А в Ректората трябва ли да се ходи или няма кво да се види и прави там :р ?
Ходиш, ако искаш :P не е задължително.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Я кажете как мина в 200 - нещо интересно?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
lurker
В началото бе словото

Мнение от lurker »

Не знам за кое в 200 точно говориш, но ако става дума за презентацията на Sophie 2.0 , аз лично бях впечатлен от двамата младежи , а и от самия проект. Амбициозно, креативно , трудно ... евала!
Е , само не разбрах , защо точно на 1-ви и по това време ги бяха пуснали момчетата. Беше безспорен плюс , че по този начин присъстваха маса народ и много хора ги чуха , но от друга страна 90% бяха първи курс и трудно биха могли да им помогнат ...
Единствено си го обеснявам с това , че може би решенията на факултета е с оглед на това да се покаже на първокурсниците , че ФМИ не е само място където да се учи , но и такова , на което да се работи и придобива стаж. Те самите момчета добре съзнаваха каква е аудиторията им де и подбираха доста мотивиращи и окуражаващи слова по м/у другото ;)
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

А какво представлява проектът?
И само него ли презентираха?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
lurker
В началото бе словото

Мнение от lurker »

Да само за него. Те момчетата си правеха най-обкновенна презентация ( включваща и не малка агитация , за подпомагане на проекта от към работна ръка) , за това казах , че ми се стори странен избора на часа и датата.
Иначе проекта се състои в създаването на на програма , която да създава и чете книги. Под книги обаче , момчетата визират такива с включени например музика , филми , гифчета и т.н.
Дадоха много приятен пример , как след години може MIT да учат по техния софтуер ;)
Доколкото разбрах , разработката е съвместна (или поне е финансирана) от някакъв Калифорнийски университет , а върху проекта се работи в "лабораториите" на ФМИ, с персонал изцяло от факултета.
Sophie 1.0 по техните думи , било създадено от бесни некадърници (казаха го малко по изтънчено и не споменаха имена) и имало сериозни забавяния , бъгове и т.н. В крайна сметка , сега младежите са се хванали по този проект и набират кадри , споменаха , проекта трябва да е готов до 1 година и че софтуера ще се пише на JAVA (преди е бил писан на някакъв език , който лично аз не бях чувал) , който не бил особенно функционален с оглед на изискванията на програмата , а и програмата ще бъде с отворен код и както се изразиха младежите , онзи код доста затваря отворената работа ... ;)
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Тва звучи интересно. И полезно предполагам.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”