Изпит ЛИТЕРАТУРА-впечатления и коментари

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология
Курс: първи

Re: Изпит ЛИТЕРАТУРА-впечатления и коментари

Мнение от bubbly_water »

хееееййй! аз още от самото начало на подготовката си бях решила, че ще пиша по цитати :?
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Аз ти говоря за батерии, а ти сега за малинки ми обесняваш.
офф...

...ако ме разбра.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър

Мнение от bubbly_water »

много обичам малинки...искам да кажа, че не всички хора са писали есе, само щото са опряли до него...иначе нз що си мисля, че те разбрах :roll:
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

аз не говорих на теб,
но е хубаво, че обичаш малини,
те са си сила
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър

Мнение от bubbly_water »

ейй...никой не ми говори :x ...затова пък все се намесвам, където не трябва...явно :roll: мда малините са яки...ама къпините май по струват
axinora
Пишете, о, братя
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти

Мнение от axinora »

здравейте!
ами направо съм изненадана от това, че е имало много отказали се. от моята стая първото момиче излезе след третия час. обаче наистина мисля, че повечето писаха по цитатите.
аз обаче заложих на Вазов, защото темата ми хареса, пък и нямам представа как да пиша съченение по цитати. та за 5 часа измъдрих 5 страници. в своя защита ще спомена, че пиша доста дребно :D ще видим.
имам 2 въпроса -
1. казаха ли ви кога ще излязат резултатите?
2. какви бяха контролните теми?
вторият ми е по-интересен. отговорът на първият би трябвало да е някъде около 2 седмици. :D
айде успех на всички, и дано да има повече доволни (визирам форумците) :D
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология ;)
Аватар
Clandestine
Драскач
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

silveto написа:Най-смотаната тема!Как можа да се падне тоя Вазов:( От всички,които не понасям най-гадния.Изобщо не съм доволна.В моята зала имаше поне 6 отказали се.Аз писах по циататите 4 листа,но оценяването на есето е толкова субективно,че ако имам 3 ще е добре.Иначе възгласите бяха повече отрицателни.Мисля,че никоя друга година няма да се е писало толкова много по цитатите,както тази.Двойките ще са бая.
Помниш ли, че ти казах да не отричаш цитатите отрано... :)

Писах по цитатите, както и възнамерявах ако не се падне тема на Смирненски/Гео/Вапцаров.

Можеха да ми се паднат и по-любими автори. И към тримата изтеглени нямам специални антипатии, но не ми и харесват.
Come, my raven, it could be a lark.
tinglit
Пишете, о, братя

Мнение от tinglit »

Като съобщиха темата първата ми реакция беше да се разрева...Така се шашнах и мозъкът ми изклучи (буквално)..Все едно всичко ми се изпари..После се стегнах и си викам да става каквото ще и почнах да си припомням темата. Оф..ще видим като излезнат резултатите :roll: Поне свърши това УЖАСНО напрежение :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
...Work smart, not hard!...
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Мнение от kandidatstvasht »

Аз също съм изненадан, че толкова хора или са напуснали, или са писали по цитатите. Вазов е един от основните автори /най-вече заради обемността си/, а и не се е падал май от 18 години ли, нещо такова...аз лично не можех да си позволя да отида на изпит, без да съм погледнал даден автор, особено пък Вазов. Обективно погледнато, Патриарха си беше една от най-вероятните възможности.

Е, все пак всеки рашава за себе си- на някои може Ботев и Дебелянов да са по-лесни и затова да са писали върху цитатите. Но наистина ме изненадва, че толкова хора са пренебрегнали именно Вазов в подготовката си... :roll:
Аватар
Clandestine
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

kandidatstvasht написа:...
Аз бях УБЕДЕН, че ще се падне Вазов. Просто не обичам да пиша теми :D
Come, my raven, it could be a lark.
six_sense
В началото бе словото

Мнение от six_sense »

Не обичам Вазов. Вечерта преди изпита ми просветна, че ще се падне, но не погледнах нищо, защото не можех да възприемам повече. Като дадоха темата, и моята първа реакция беше, че изключих, но после се сетих за доста неща и изкарах 6 листа. Много мислих за цитатите, защото бяха много хубави,но се притесних да рискувам. Яд ме е, защото на олимпиадата по литература избегнах две теми за Вазов и писах върху тема, от която не разбирах много, тоест, рискувах,и все пак имах 4.50. А сега ме беше страх и може би ще изкарам по-ниска оценка. Голям резил. Но все пак съм структурирала нормална тема, ще се моля за някаква хубава оценка. Вече ми писна да се притеснвам. утре съм на Английски език, а на 17 - на Журналистика. Ще се побъркам, братя и сестри....
Мъжете винаги искат да бъдат първата любов на жените. Това е тяхната тромава суетност. Жените притежават по-тънък инстинкт за нещата - харесва им да бъдат последният романс на мъжа.
Оскар Уайлд
axinora
Пишете, о, братя
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти

Мнение от axinora »

за мен изпитите свършиха (е, имам един в търново, но той не е интересен), та сега лошото е в чакането. дано ги проверят по-бързо, че да мога да поспя. :cry:
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология ;)
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

къде без Вазов? :) Нали трябваше да има нещо дразнещо... :wink: бях доста убедена, че ще присъства. И съвсем тенденциозно не го преговорих. Доволна съм от това, което написах по цитатите. Е, винаги може и по-добре... Те ако не ми го харесат, нямат вкус. :drunken:
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
sweety.girl
Пишете, о, братя

Мнение от sweety.girl »

Това беше наи-ужасният ми ден!Нямаше ме в списъците,защото още в Сливен са ми объркали входящият номер,професорът от комисията ме пусна въпреки това,паднаха се кофти теми,аз писах по цитатите,но по-скоро критично отколкото есеистично.После започнаха мъките по установяването на истинския ми номер-бях меко казано разбита :oops: Беше ужасно!
Не мразя Вазов-даже го обичам,но толкова ми причерня,че писах по цитатите,а никога не бях писала такъв текст.Ужас!
Аватар
_bluehearth_
В началото бе словото

Мнение от _bluehearth_ »

Вазов е един от любимите ми автори. Чесно казано, много по-близка до българина е идеята да си част от нещо толкова велико, каквото описва Вазов, отколкото моментното душевно състояние и желанието за смърт на поетите( моите уважения към всички автори и приноса им :))
Nothing is impossible to a willing mind...
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”