Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
mеmento
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)

Мнение от mеmento »

Подкрепям Търовеца на кристал - така е!!! И аз така мисля!
chopsuey
В началото бе словото

Мнение от chopsuey »

Търговецът на кристал , наистина добре казано. Благодаря !
Аватар
elimeli
Драскач

Мнение от elimeli »

мн се притеснявам за този изпит
Най- чистият път към Вселената минава през горския пущинак
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Нямаш причина, гарантирам. Много зависи при каква комисия ще се паднеш, но не можеш да го предвидиш предварително, затова и е излишно да се тревожиш. Каквото има да става, ще стане. Спокойно.
Отнася се до всички.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Mermay
Пишете, о, братя

Мнение от Mermay »

Имам въпрос-ако съм записала за първо желание Книгоиздаване,ще съсредоточат ли въпросите си към книги,автори,герои или независимо желаната специалност,въпросите ще са строго насочени към медийни събития и политики?
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Те не знаят какво си писала като първо желание. И да те питат (в което се съмнявам), няма да им направи особено впечатление. Но нека и някой колега от КН да каже, все пак.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Имаме едва 2 колеги, за които КН е било на първо място в листата. Определено не са ги питали въпроси, свързани с бизнеса по какъвто и да е начин. Обаче е възможно някой от официалните три въпроса да бъде разгърнат заедно с някаква информация за книгоиздаването в България или по света. Ако толкова държите да покажете знания там, винаги можете да завъртите разговора така, че да ги покажете, разбира се при подходящи условия. Освен това, зависи и каква комисия ще ви се падне.

Mermay, не винаги въпросите са на политическа тематика, а дори и да е така, това не бива да те плаши, не е толкова трудно, колкото изглежда. Стига, разбира се, да не се впускаш в особено анализиране, защото изглежда малко непривично и смешно да излиза от устата на един кандидатстващ за ВУЗ тийнейджър. ( Аз съм правила тази грешка, не конкретно на този изпит, и дори да съм казвала верни неща, те са изглеждали много смешни ). Важното е да се знаят основните факти, събитията от последната година и проблемите, които друсат държавата въобще. Не е сложно, нали? :)
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

И аз да добавя към Фредж, т.е. да подкрепя онова, което тя казва. Хубаво е да знаете какво се случва, това показва интерес към обстановката в страната и по света. Но не философствайте на политическа тематика - кажете си личното мнение, а не се мъчете да възпроизвеждате някакви анализи, които сте прочели някога някъде. Хората в комисията и те следят пресата, даже повече от вас, гаранция.
Искат да ви видят как разсъждавате и как се изразявате. Това е. Не е никак сложно - щом сте успели да го напишете, ще успеете и да го изговорите. Интелигентни сте, още повече, че на живо и харизмата играе роля. Готини сте, тъй че - да не ви пука. Смело и смахнато.
В крайна сметка, нещата зависят колкото от вас, толкова и от комисията. По последното не можете да направите нищо, тъй че не се тормозете с мисли в тази посока. Наблегнете на нещата, които зависят от вас - знания, поведение и външен вид (и той е важен, да, и той е важен).
В края на ноември
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

Eдно от двете момичетата, оценени 6.00 на писмения по журналистика, е от моето училище. Браво, Анастасия? :thumbright:
Последно промяна от GBog на 27 Юни 2008, 08:23, променено общо 1 път.
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
Mermay
Пишете, о, братя

Мнение от Mermay »

Някак да се свържем с нея? :lol:
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

аз също писах Кн на 1 място и честно казано много исках от комисията да разберат това, евентуално за да не ме занимават с глупости :lol: като седнах, първият им въпрос беше:
- Защо избрахте да учите Журналистика?
- Всъщност на 1 място ми е Кн.
- ОООООООООООООООООООООО (тук някво неописуемо изненадващо зъвклицание) и защо избрахте точно това?
- дрън-дрън... бла-бла. (кажи каквото си искаш)
после се почнаха едни въпроси следя ли книгоиздаването в Бг, как го следя? литературни издания? кои? и понеже аз не следя такива списание или вестници, те започнаха да ме питат дали знам разни заглавия без да ги чета?

нито веднъж не ме попитаха дали чета книги? или коя е последната книга, която съм чела или подобни. но пък при Мила мисля, че точно натам се е развила темата. тя да каже, ако чете =)

а после по зададените 3 въпроса, където много се отклонявахме. непрекъснато ме питаха разни неща, може би са ме подтиквали да говоря, не мога да преценя. минахме и през циганите, някви политически партии, турци, кво ли не. блоговете го пропуснмахме, освободиха ме след 2 тема. имам 5.

НО само колко зависи всичко от мнооого неща, които не знам кои са и никои не може да знае, защото сегашна моя колежка влиза след мен в същата стая за Журналистика и след време казва, че били отвратителни. много се заяждали, а при мен бяха екстра. нито прекалено мили, нито зли - просто нормални. така че зависи... :?
Аватар
Mermay
Пишете, о, братя

Мнение от Mermay »

Ох,ако ме попитат за издателства и изобщо книгоиздаването в БГ..нищичко не знам:(...Още отсега виждам провала пред очите си...;(
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

Е, т'ва е. Пишеш постинг към конкретен форумец, ответ - йок! Не се обиждам, ама е малко кофти, когато ти пука въобще за системата и искаш да помогнеш.

P.S.: 50% от идващите на курса във ФЖМК имат завършена визия на поп-фолк певици. Защо?
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Art[less]
Пишете, о, братя
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

fragile написа:P.S.: 50% от идващите на курса във ФЖМК имат завършена визия на поп-фолк певици. Защо?
Ех, надявах се девойките, които видях, да кандидатстват за туристки... :|
ПП:Леопардовото е на мода... в бельото?
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

И бельото ли е можело да се види? О, шит.
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”