Lady_Paradise,
Ако действително музиката ти допада - из нета има толкова добри неща, колкото няма да чуеш (скоро) на българска сцена.

И аудио, и видео (макар видео записите да са по-трудно откриваеми). Из youtube пък има на практика всичко, за което можеш да се сетиш (както и ред неща, за които не можеш). Слушай.
Колкото до качеството на изпълненията/изпълнителите у нас... права си, но донякъде. Има резон в това, което казваш, макар аз винаги да съм подхождала към темата от друг ъгъл. Тук (в София) студентските билети са по 5 лв. - вярно, на сравнително кофти места, но са окей (в общи линии). Билети на хубави места могат да се намерят и за 10 лв. И като кажа на някой твърде оперен (ударението го слагай свободно, където намериш за добре), че хората все пак си дават парите, за да ходят да слушат някакви бездарни създания, на които не им е мястото там, винаги срещам контра: "Че за 10 лв. какво искаш? Я иди виж в (Ла Скала, Ковънт Гардън, Мет и пр.)"
Всъщност на мен съвсем не ми е за парите - решила съм, дала съм ги (макар да познавам повечето певци у нас (пряко или задочно) и да знам какво мога да очаквам от тях), грешката си е моя. Проблемът е, че мен публиката ме дразни дяволски много - това безвъпросно и безкритично приемане на съмнителни таланти, това прехласване по хора, чието място евентуално би могло да бъде в хора, но не и като солисти, та дори и 100-кг Виолети, които уж умират от туберкулоза, а пращят от здраве и месо на сцената.
В "Ла Скала" това НЯМА как да се случи. Там освиркват за най-малкия фал, да не говорим какво става, ако просто не можеш да пееш. Ето и най-скорошното доказателство (то се превърна в огромен скандал):
http://www.youtube.com/watch?v=AxyBxbGF-Qg И става дума за доказана "звезда" като Роберто Аланя.
Уви, у нас подобни неща не се случват. Вярно е, че хората започнаха да различават
хубавото. Проблемът е, че се радват също толкова горещо и на
лошото, а то преобладава.
Айде, че много се разписах - дано ме разбра. Познавам малко от солистите на Бургаската, но съм работила доста с хора и оркестъра там (и гостуващи солисти). Много е уютно и спомените ми са само и единствено добри. Да не говорим и че Сашо (Текелиев) направи много добро нещо за града с тия музикални дни през лятото. Миналата година слушах наистина отлична "Аида" (без Радамес) на Летния театър, а също и нелоша "Травиата" (в края на август).
Sway, тъкмо щях да ти пиша, че вероятно ще се разочароваш, ама щом казваш, че си я слушала и ти харесва, чудесно, По принцип ОБОЖАВАМ Пучини - "Турандот", "Мадам Бътерфлай", "Тоска" и "Манон Леско". Но не и "Бохеми". Гледала съм я поне 5-6 пъти с идеята да я харесам, ама като не става...
Приятно прекарване и като се прибереш, да напишеш солистите, щото сред тях са част от финалистите в конкурса.