[КСК 2013] Връзки с обществеността

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
SaraCharis
В началото бе словото

Re: [КСК 2013] Връзки с обществеността

Мнение от SaraCharis »

важното е,че е пробен и всеки е писал каквото му дойде и както го е усетил, ще се види как е оценено, от там всеки ще си извади приблизителни изводи какво да подобри в истинският :lol:
Най-важното нещо в този свят е да знаеш своето място и своята цена. Всичко друго са илюзии- те идват и си отиват винаги драматично.. . .!
Аватар
evermore_e
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от evermore_e »

Аз писах главно за начина, по който се е променил светът, но не писах само за положителните черти, а по-скоро за негативните. Като цяло споменах доста неща - от създаването на света до днес. Ще видим какво ще излезе.
McDreamiell
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от McDreamiell »

Темата е малко tricky според мен, защото е малко обширна и можеш много лесно да му изпуснеш края.. Към края да няма грам връзка с началото. Не искам да ви обезкуражавам, но първата изпитна сесия оценките са по-ниски по принцип...

Търговец на кристал, ти нямаше ли да ходиш в Чехия? Пак ли кандидатсваш? :P
“The only way out of the labyrinth of suffering is to forgive.”
moniiiii
От дъжд на вятър
Специалност: ВО

Мнение от moniiiii »

Аз май доста се разпилях. Като си го четях звучеше смислено, ама този, който не ми е в главата и не знае какво искам да кажа, не знам как ще му се стори. Като цял обвиних протестиращите, обвиних и непротестиращите, обвиних управниците, обвиних технологиите. Минах през цифровизацията (не питайте каква е връзката) , написах, че хората са сива техника. Писах, че протестиращите сигурно се мислят за Левски и Паисий, писах, че ако те влязат във властта и те ще си напълнят гушите(буквално го написах). Накрая имах оптимистичен финал, даже имам обръщение към света... В общи линии МАРМАЛАААААД!!!

В моята стая пък след час и половина квесторите ни казаха, че това всъщност е роман. И егоистичните дечица от стаята ми имаха наглостта да се ядосат как можело да не ни кажат по-рано.. При положение, че според мен изобщо не трябваше да ни казват, но както и да е. И доста от тях се плъзнаха по повърхността да правят паралел с романа, при положение, че не са го чели,а аз не направих тази грешка, но за сметка на това имам доста други глупости.

Аз се радвам за себе си, че бях мноого спокойна, ама чак неестествено много, пък "каквото сабя покаже" нататък.
А не мислите ли, че темите бяха прекалено лесни. Особено "Пътуване без граници" такива есета и в шести клас сме писали. В общи линии доста благодатни, дано това не изиграе лоша шега.
Аватар
evermore_e
В началото бе словото

Мнение от evermore_e »

moniiiii написа:
В моята стая пък след час и половина квесторите ни казаха, че това всъщност е роман. И егоистичните дечица от стаята ми имаха наглостта да се ядосат как можело да не ни кажат по-рано.. При положение, че според мен изобщо не трябваше да ни казват, но както и да е. И доста от тях се плъзнаха по повърхността да правят паралел с романа, при положение, че не са го чели,а аз не направих тази грешка, но за сметка на това имам доста други глупости.
Явно сме били в една стая. А иначе за прекаленото ти разпиляване, от една страна, е добре, ако не е повърхностно, поне според мен, а от друга, може и да изиграе лоша шега. И аз се впуснах в толкова много неща, а даже мислех и за още. :)
Аватар
Geri.A
Форумозавър Рекс

Мнение от Geri.A »

trichkova написа: но (доколкото аз съм чувала. Не твърдя, че мнението ми е компетентно) съм чувала, че не е хубаво да е много негативно.
Няма такова нещо. Спокойно - и положително да е, и негативно, обикновено само проверяващите си знаят защо са го харесали или не. :lol:
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
Аватар
Diddie
В началото бе словото

Мнение от Diddie »

Здравейте и от мен! Новичка съм сред форумците. Като цяло темата според мен беше благодатна от гледна точка на това, че всеки един имаше възможност да тръгне в посоката, в която моментът и донякъде опитът му го отведат. Сега, четейки вашите коментари относно есетата ви на изпита, се сещам за хиляди други неща, които можех да напиша в моето, но в крайна сметка се надявам и това, което сътворих да бъде харесано. :wink:
Най-великите ни изживявания са нашите най-тихи мигове.

“Do you know the terror of he who falls asleep? To the very toes he is terrified, because the ground gives way under him, and the dream begins.”
trichkova
От дъжд на вятър
Специалност: журналистика

Мнение от trichkova »

Ер Малка ще кажеш ли ти, за какво писа миналата година. Темата, която ви се падна ми хареса и то много. Но ми е интересно, за какво си се сетила да пишеш? :) :P
Аватар
KeepItClassy
В началото бе словото
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от KeepItClassy »

Ох най- накрая се върнах вкъщи и вече мога да пиша във форума. И аз като moniiiii бях доста спокойна, чак се изненадах, иии за мое щастие успях лесно да си намеря залата :) Като влязох леко се шашнах, защото бях (и все още съм) на 99% убедена, че една от квесторките ми беше Генка Шикерова :D Когато казаха темата се зарадвах, защото в сравнение с контролните ми се стори доста по- лека, но както някой беше писал и по- горе, имаше доста подводни камъни. Изведнъж ми дойдоха толкова много идеи, че ми беше трудно да се придържам само към една и да я развия докрай. Нахвърлих си план с основните неща, които исках да включа и мисля, че се получи добро есе. Това, което написах в тезата, го развих в доказателството и накрая завърших с него. Естествено и на мен сега ми идват много повече идеи, но здраве да е, поне другият път вече ще имам стратегия :D И сега вече идва притеснителната част - чакането на оценките. Не знам дали написаното ще е разбираемо и интересно на този който го чете.

Въпрос от любопитство - ако имаш оценка по ниска от 3 (пази боже), примерно 2,80 или нещо такова, това означава че си скъсан и нямаш право да се явиш на следващата изпитна сесия или...?
Inside my heart is breaking, My make-up may be flaking, But my smile, still, stays on.
trichkova
От дъжд на вятър
Специалност: журналистика

Мнение от trichkova »

Въпрос от любопитство - ако имаш оценка по ниска от 3 (пази боже), примерно 2,80 или нещо такова, това означава че си скъсан и нямаш право да се явиш на следващата изпитна сесия или...?[/quote]

Не. И 2,00 да имаш пак може да се явиш на следащия изпит. От двата ти взимат по-високата оценка. Единственото важно е да имаш над 3.50 (на един от двата изпита, няма значение кой), за да те допуснат до устен.
Според мен обаче и с 3.50 шансове за прием -няма. Поне 4,50, за да имаш шанс да те приемат. Не знам дали съм права, но наблюденията ми са такива.
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

trichkova написа:Ер Малка ще кажеш ли ти, за какво писа миналата година. Темата, която ви се падна ми хареса и то много. Но ми е интересно, за какво си се сетила да пишеш? :) :P
Ами, ако говориш за предварителния, на който темата беше "На един клик разстояние", ще ти разкажа, защото редовния почти не си го спомням xD А и по-високата оценка си я изкарах първия път.
Започнах го като разказ (както по принцип НЕ се прави, ама аз само започнах така :mrgreen: ). Тогава бяха нашумели протестите срещу ACTA, от които имах много собствени впечатления, та уводът ми беше нещо от сорта на "Температурата е осемнадест градуса под нулата. Кокалчетата на пръстите ми са побелели от стискането на големия плакат." и разни други художествени отплеснотии. ;D От там направих връзка с антиутопията на Джордж Оруел- "1984", която си ми е една от любимите книги. Мисля, че това ми е било в плюс. Спомням си, че използвах цитати на Марк Твен, със сигурност писах и за още нещо, но не помня за какво. Накрая завърших с това, че в съвременния свят всичко ни е на един клик разстояние- храна, обувки от ибей или еди-какво-си. А, писах и за взаимоотношенията от разстояние, за социалните мрежи, такива неща. Манджичка с грозде, доста връзки имах и се стреснах, че това може да ми изиграе лоша шега, ама май се получи обратното- имах 5.00, което за предварителен си е доста окей. Всичко това ми се събра в две страници и половина, а аз пиша едро.
Прибрах се вкъщи, влязох във форума и се депресирах колко много неща още е можело да пиша и прегърнах идеята, че ще уча румънска филология, която ми беше следващо желание :mrgreen: Но пък ей ме на, ВО, даже в момента закъснявам за лекция. xD
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
YoanaT
В началото бе словото

Мнение от YoanaT »

Здравейте! Бях на кандидат-студентски изпит по журналистика сега на 17 март. Въпроса ми е колко места има за специалността ВО?
Аватар
Lissome
В началото бе словото

Мнение от Lissome »

Ако няма никаква промяна за тази година - 65 места общо, 20 за момчета и 45 за момичета : )
"We all die. The goal isn't to live forever, the goal is to create something that will." — Chuck Palahniuk

Бродеща сред слънчогледите
valk
В началото бе словото
Специалност: нямам

Мнение от valk »

Здравейте всички и аз тука да си прибавя впечатленията.
Като за изпит всичко беше супер, но аз се спеках яката и нищо не направих. Надявам се другите да не са били като мен, но аз толкова се притесних,че не ми се мисли даже. В моята стая всички бяха супер умни и веднага почнаха да пишат и аз седя и си мисля: Оле, само аз ли съм толкова тъпа, че не съм почнала...и така 40 мин. Дано никой друг не е направил моята глупост!
Иначе бях чела книгата, между другото мн интересна, но това не ми помогна. Аз писах от гледнатата точка на човек от бъдещето и го описах като бъдеще, в което хората са с промити мозъци, обърнати ценности, как свободата и съвестта вече са болести и хората са еднакви и т.н. Вмъкнах някъде и малка приказчица за сравнение със стария свят. Измислих си изненадващ край, че приятелката на главната геройня всъщност е въображаема и тя е асболютно сама(все пак, това е свят на изолация) - тоест погледнах прекрасното откъм иронична страна. Но есето ми се получи супер объркано, имах съмнения за запетаи, повторения+супер големия стрес+нулева оригиналност=очаквано лоша оценка. Преди мен гледам в коментарите, че по-оригинални неща са измислени. От моето есе по-скоро лъха разказ на малко дете....Изобщо, стискам палци на другите и ще се видим на редовния. Успех!
Аватар
pifiella
Пишете, о, братя

Мнение от pifiella »

valk,в момента,в който чух темата започнах да пиша и след 10 минути задрасках всичко.Та това кога са започнали да пишат другите не трябва да ти е критерия - кой е по-умен. :mrgreen:
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Заключено

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”