как върви подготовката ви по история за КСК 2006?

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Първоначално си мислех,че в унсс е по-лесен изпита,имайки предвид,че там са главно с математика и география.Таях някакви надежди,че ако се представя добре на изпита ще мога да вляза,защото по-малко хора ще кандидатстват там с история.Обачеее надеждите ми нещо умират бавно,но сигурно ;)
Изображение
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Да ви кажа познавам няколко човека които са били на курсовете в СУ и са имали намерения там да влязат и в крайна сметка са влязли в УНСС с по-добри оценки от тези в СУ на изпита. Затова по-скоро слагайте 2та изпита в СУ и УНСС на една скала защото историята си е история. Важно е човек да има изградено историческо мислене. Не само къде, как и кога, а защо? :wink:
Аватар
Astral4o
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Astral4o »

И според мен има мн голяма разлика в оценяването.Аз като кандидатствах написах 20листа в УНСС и имам ... 2ка :evil: А в СУ написах 8 листа и имам ... 3.25 :D В крайна сметка влязох с испански език 8)
Astral in da house...
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

20 листа посмъртно няма да мога ;) Важното е да не се впускаме в някви излишни подробности,защото го считат за отклонение от темАта :roll:
Изображение
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Всичко е за парите...според мене трябва да има еднакви критерии и изпити във всички ВУЗове но за съжаление не е така...
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

flyhouse написа:според мене трябва да има еднакви критерии и изпити във всички ВУЗове
Значи мисленето ти е сбъркано. Това, че СУ е най-готиния университет в Европа е ясно 8) и => не е възможно критериите за влизане да са еднакви. Живот и здраве като станете студенти, ще видите и другите разлики, които са в полза на СУ. Не праввя реклами, говоря неща, които не могат да се отрекат 8)
Аватар
MIND FIELD
От дъжд на вятър

Мнение от MIND FIELD »

Абе не мога да разбера едно нещо - защо "отклоненията" се считат за грешка ? И на кое му се вика "отклонение" ? Примерно ако очертавам по-подробно политическата картина във Византия да речем, Арабския халифат и т.н. но си напиша всичко за България по темата,защо пък да ше се смята като грешка ? Не трябва ли да е обратното- да се приемат като бонификация към оценката,защото си навътре с някой допълнителни информаций ?!
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

iliyan написа:
Значи мисленето ти е сбъркано. Това, че СУ е най-готиния университет в Европа е ясно 8) )
И един мърмот увиваше швепс на клечка...мдааа :wink: :D
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:? Всъщност в СУ програмата по история е по-малка и по-лесна отколкото в УНСС. В новата история особено липсват Източна Румелия, кризата от 1886-1887 г., началото на 20 век до независимостта и дори Първата световна война? За сметка на това някой "мозък" закачил накрая Втората световна война. Какво мислите по това? А в темата за Българския национален въпрос до 1903 г. защо го няма Съединението? То не е ли част от този национален въпрос. Излиза, че само македонското движение е национален въпрос. Странни формулировки на тези хора.... :?
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Не че ми е грешно мисленето, просто тука цялата държава е с краката нагоре. И всички напускат като мишки от потъващ кораб...
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

Аз днес много съм се ядосала на България и на ниския стандарт на живот. Ако реши човек да учи в Германия, например, където обучението е безплатно (за съжаление на някои места вече искат по 500 евро на семестър), но му трябват 600 евро на месец, за да живее скромно, то едно средностатистическо семейство е невъзможно да му осигури тези пари. Много е тъпо. Чак се дразня. И да ми идват германските бабички лятото на море за по 1 месец с една пенсия. Е тва вече е.... ужас.
П.П. Съжалявам за отклонението от темата, ама не можах да се сдържа.
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

POWER написа:но в УНСС миналата година като ги забиха с четирите идеологии как да ги напишат подробно за пет часа ? Не възможно е, то затова след половиния час залата е била почти празна.
за това имах впредвид...ти трябва да напишеш четири идеологии, но и аз трябва да го направя...а ако си знаеш какво трябва материала ще успееш...не е нещо, което да не е правено досега
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”