Преди да навлезе в метъла, знакът се е правил за защита от някой, който те урочасва, като същевременно ти го урочасваш. Оттам е станал символ с различни значения, в зависимост от това кой го прави (сатаната за по-сатанинските групи, енергия за хеви групите...) и дори с няколко вариации (металика, найтуиш).ники написа:Добре. А тогава огромното количество хора, които са свързани с метъла, които показват оня знак с двата пръста, дет не знам, какво значи, ходят с кубинки, носят черни дрехи, никога не си решат косата и се дерат да викат кой, където му падне, не са ли образите, които си представя един средностатистически човек, като чуе метъл? Защото мнението за метъла не би следвало да се определя от хората, които го слушат, а от тези,които нямат отношение към него. Нека някой, който не слуша метъл да си каже. Айде да не е и пи4, че на него няма да му повярвате.
Да, това е мнението на повечето хора. И това се опитвам да променя, защото не е съвсем правилно. Не всички отговарят на този образ. Аз, например, правя знака и ходя предимно в черно, но никога не съм носил кубинки, а за косата си полагам всички възможни грижи.
Мнението за всяка музика, според мен, трябва да се определя и от слушащите и от неслушащите. Едните възхваляват, другите омаловажават. Истината е по средата.
Благодаря, сега си пуснах това - http://www.youtube.com/watch?v=S4kBr5WWiBM и хич не е лошоKristo написа:Искам да се върна към един от първите постове на Лорд Носферато (поздрави ако чете с нещо на Марк Ронсън, по избор)
От стилове не разбирам много, но ето от мен:
Алтернатив-метъл - нищо не знам за него
Авангард-метъл - същото
Блек-метъл - сатанизъм и черва
Крисчън-метъл - християнство и доброта
Кросовър-метъл - пак не знам
Дет-метъл - диви крясъци
Дуум-метъл - средно бавно с черни текстове
Екстрийм-метъл - ммм... нещо бързо и по-брутално?
Фолк-метъл - метъл с гайди!
Глем-метъл - дайте ни червило - само истинските мъже не се срамуват да се покажат с грим.
Готик-метъл - мрачно, женски вокали
Индъстриъл-метъл - шум от мотори, метален звън, рамщайн
Метълкор - нещо, което ми звучи измислено :Р
Нео-метъл - нео метъл не е метъл
Пост-метъл - за сефте го чувам
Пауър-метъл - дракони, мечове, замъци и приказки
Прогресив-метъл - бързо, разчупено, различно
Рап-метъл - сещам се единствено за аеросмит + рън ДМС
Спийд-метъл - приятно и раздвижено, но соната арктика и драгонфорс (пауър) са по-бързи от тях.
Симфоник-метъл - по-малко китари, повече глас, одобено женски
Траш-метъл - oт него са тръгнали блекът и детът, та е нещо като тях.
Викинг-метъл - бързо, повечко клавир, понякога бързи и трудноразбираеми вокали
Хеви-метъл - дай ми бира, щот съм мощен!
и бтв, според мен също 20 бройки са малко, като вземем предвид и подстиловете на подстиловете...