Японистика?!

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Хаха, шемет. :D
Е все ще се запознаете в Циек, японистите и кореистите карат курсове заедно. :)
Изображение
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Страх ме е да не изплаша колегите.... много говоря :) хахах
Пу и ти ми се виждаш много мило девойче :) отдавна те следя аз тук в тоз прекрасен форум :) и мн ти се радвам на предприемчивостта- от арабски на корейски :) БРАВО!

Дано да спека на 1ви октомври за да не плямпам :) хората ще си съзздадат грешно впечатление :)
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Караме ли курсове заедно? Ами с другите специалностИ? Ама всички ли ще се запознаем? Брях :) Тъкмо и с Feelingsad и с Pu ке се опознаем :)
Аз вече се запознах чрез mail-и с една колежка :) Ани! Много е готина :) а дано! Уххх ама не съм и писала от седмица и нещо :) непостоянството ще ме съсипе :)
и съжалявам за тоновете глупости :)
П.С. така и не се научих да цитирам
П.П.С. Аз само офтопя, а? :)
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

Get a fuckin room :!:
Изображение Изображение
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Подписът ти, ми напомни нещо .... поздравче Билбо
http://vbox7.com/play:f9139e74

П.С. Аз си имам стая :) благодаря все пак за предложението
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

"Wait...robots...but its real ...but they told you its fake.. they know its real...wait, I should`ve written this down"
:lol: :lol:
Изображение Изображение
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Клипчето има къртещи моменти. :lol:

А по японистичната тема - на сайта на японското посолство излезе информацията за тазгодишните, 18-ти дни на японската култура в България.
Изображение
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Въпрос :) Вски месец ли има такива дни? Изглежда интересно иначе :)
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Ахах, нее! :lol:
В последните месеци на всяка година са традиционно. Обикновено събитията са съсредоточени през октомври и ноември, но някои са и през други месеци.
Японистичното присъствие на културните мероприятия е желателно, но не и задължително, както чувам че бива при кореистите за техните събития...
Изображение
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

fan4battle написа:А по японистичната тема - на сайта на японското посолство излезе информацията за тазгодишните, 18-ти дни на японската култура в България.
Слаби, както винаги. А и забелязвам, че се настанява една трайна стереотипизация - всяка година абсолютно едни и същи неща, никакво разнообразие. Но в държавата Румба какво повече да искаме... :?
ponex
В началото бе словото

Мнение от ponex »

здеавейте търся малко помощ от вас тъй като не знам към кого да се обърна не съм студент но сега започвам да уча електрообзавеждане на транспортна техника с японски език в http://pgtehford.hit.bg и ми трябва малко помощ понеже имаме по 13 часа на седмица японски.Може ли някой да даде линкче за двете цели японски азбуки хирагана и катакана
с оригиналните им написвания и как се произнасят точно и ако може за някой друг чруглиф точното исписване как се произнася и какво означава :)
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

За първи път чувам за такова учебно заведение и за такава програма по японски език. :roll: :? Имаш ли представа кой преподава японски там? Напиши имената на преподавателите.
А иначе ето ти една програма-речник, изтегли я от тук. В Гугъл с картинки потърси за хирагана и катакана, ще ти излязат достатъчно резултати.
ponex
В началото бе словото

Мнение от ponex »

Александър написа:За първи път чувам за такова учебно заведение и за такава програма по японски език. :roll: :? Имаш ли представа кой преподава японски там? Напиши имената на преподавателите.
А иначе ето ти една програма-речник, изтегли я от тук. В Гугъл с картинки потърси за хирагана и катакана, ще ти излязат достатъчно резултати.
Това е моята специалност А тука можеш да видиш моята паралелка с японски език

мерси пич ми учителя ми се казва Александър Иванов мисля че е завършил японистина в СУ млад е на 25 26 години може и да го познавате мн е печен. :)
ponex
В началото бе словото

Мнение от ponex »

A имам малък проблем нещо не ми излиза яроглифа и как трябва нещата да се произнасят ако може да хелпнеш малко :cry:

Изображение

Изображение
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Липсват ти източноазиатските шрифтове, нужни за визуализацията на йероглифите. Ако ги имаш, можеш да кажеш на прогамата да ги ползва от Tools -> Settings - Fonts.
Добра идея е и да инсталираш системната поддръжка на източноазиатските езици. Това ще ти осигурни нужните шрифтове. От Control Panel - Regional and Language Options - Languages - Install files for East Asian languages. Ще ти е нужен инсталационен диск на Windows.
Изображение
Заключено

Обратно към “ФКНФ”