Кандидати за Право 2009-2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: Кандидати за Право 2009-2010
Винаги ще има недоволни от Дебелянов. Колкото и прекрасен поет да е.
Ако има причина балът да не се вдигне тази година, тя ще е в затъпяващото поколение.
Ако има причина балът да не се вдигне тази година, тя ще е в затъпяващото поколение.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

-
Kulovcho
^ По-скоро намаляващата му бройка. Пък и тия, които учат са си учели винаги. Просто, ако преди диктатурата е натискала слабите ученици, то сега никой не им прави нищо. Но според мен добрите ученици учат колкото са учели и добрите преди 20-30 години.
Иначе.. аз съм доволен от себе си по литература. И се надявам да не се вдигат баловете, че да вляза редовно. =]
Иначе.. аз съм доволен от себе си по литература. И се надявам да не се вдигат баловете, че да вляза редовно. =]
Няма да се вдигне бала.По-малко са кандидатстващите, повече проценти от това поколение не им се занимава с учене, на предварителните не е било розово полоението според статистиката, а бройките не са намалени с много като се разпредели между мъже/жени.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз си мисля, че броя желаещи ще пада следващите няколко години.
Простата логика е - вече е по-лесно и по-разпространено да се учи в чужбина, покрай Ес и т.н. Повече хора го обмислят това като опция. И това се отразява, няма как.
Специално за Право, винаги има желаещи, важното е да влизат само качествените хора, а история и литература едва ли най-добре показва кой какво може, според мен
Простата логика е - вече е по-лесно и по-разпространено да се учи в чужбина, покрай Ес и т.н. Повече хора го обмислят това като опция. И това се отразява, няма как.
Специално за Право, винаги има желаещи, важното е да влизат само качествените хора, а история и литература едва ли най-добре показва кой какво може, според мен
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Ами ако праснат за правото изпит 1 час - 2 есета на 2 предварително определени общи теми ( нещо свързано с проверка на творческото мислене и логиката, а не кой колко литературни анализи е прочел) + устно събеседване няма как да не отсеят доста стабилни кандидати.
Относно чужбина (визирам главно ЕС) - това е добра опция, макар че и магистратура и докторантура там също са опция след завършване на образованието по право в БГ.Така хем се взема най-доброто от чужбина и БГ, хем се получава юридическа правоспособност и тук, а и не на последно място това е вариант с по-малко пари, защото повече стипендии има за магистри и доктори по чуждите университети.
Относно чужбина (визирам главно ЕС) - това е добра опция, макар че и магистратура и докторантура там също са опция след завършване на образованието по право в БГ.Така хем се взема най-доброто от чужбина и БГ, хем се получава юридическа правоспособност и тук, а и не на последно място това е вариант с по-малко пари, защото повече стипендии има за магистри и доктори по чуждите университети.
Последно промяна от Batbayan на 12 Юли 2009, 22:33, променено общо 1 път.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
абе, кат завършим, можем ли да запишем нова магистратура
?
?
la douleur exquise
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Фак, аз лично ше запиша магистратура у ФМИ, твърдо съм го решил!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
Ами няма логика да не може...За чужбина съм сигурен, че може, защото съм сверявал изисквания.fak написа:абе, кат завършим, можем ли да запишем нова магистратура
?
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
ходи в МЕИ-тоKristo написа:Фак, аз лично ше запиша магистратура у ФМИ, твърдо съм го решил!
чувам, че са много доволни
Питам сериозно!
la douleur exquise
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Днешните сме по-схватливи, което се е развило еволюционно, за да компенсира вродения ни мързелKulovcho написа:^ По-скоро намаляващата му бройка. Пък и тия, които учат са си учели винаги. Просто, ако преди диктатурата е натискала слабите ученици, то сега никой не им прави нищо. Но според мен добрите ученици учат колкото са учели и добрите преди 20-30 години.
Батбаян, устно събеседване? Сега вярно, че има отлив, ама не е хубаво изпитът да продължава с... десетилетия. За есетата и за чуждестранния университет, браво. Вече разбрахме. Справил си се страхотно, наистина. Вариянти за изипи има много. Недовлните при промяна на изпитния вариант само ще стават повече.
А чуждестранните университети са страшно прехвалени. Моя връстница учи право във Франция и не бих казал, че еосбено напред с материала. Това ми е единствената позната правистка извън БГ, но мога да дам пример с двама приятели, учещи в елитен университет в Германия, които твърдят, че основното изискване да бъдеш приет там е да не си по-умен от гьон.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Естествено, че може.
Въпросът е на каква цена.
В случая - завършвайки магистратура, нямаш право да продължаваш обучението си с второ висше по държавна поръчка.
Въпросът е на каква цена.
В случая - завършвайки магистратура, нямаш право да продължаваш обучението си с второ висше по държавна поръчка.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

Ами това е строгата отсяваща система.В смисъл Кристо се изказа, че не бил сигурен дали сегашното пресяване на кандидатите е достатъчно , за да се изберат най-пригодните за специалност "Право", и аз просто казвам какви варианти за голяма цедка с контрол на личностните качества на кандидат-студента има като възможност.До събеседване се допускат само кандидатите за специалността, които са издържали писмения.Нещо като журналистиката в СУ.ники написа:Батбаян, устно събеседване? Сега вярно, че има отлив, ама не е хубаво изпитът да продължава с... десетилетия. За есетата и за чуждестранния университет, браво. Вече разбрахме. Справил си се страхотно, наистина. Вариянти за изипи има много. Недовлните при промяна на изпитния вариант само ще стават повече.Kulovcho написа:^ По-скоро намаляващата му бройка. Пък и тия, които учат са си учели винаги. Просто, ако преди диктатурата е натискала слабите ученици, то сега никой не им прави нищо. Но според мен добрите ученици учат колкото са учели и добрите преди 20-30 години.
А чуждестранните университети са страшно прехвалени. Моя връстница учи право във Франция и не бих казал, че еосбено напред с материала. Това ми е единствената позната правистка извън БГ, но мога да дам пример с двама приятели, учещи в елитен университет в Германия, които твърдят, че основното изискване да бъдеш приет там е да не си по-умен от гьон.
Иначе има и други системи.Френската , доколкото знам (или поне в Париж 1 , където имам приятели), е написване на мотивационно писмо, което е с оценка "приема се" или съответно " не се приема".Курсовете са изключително големи, защото влизат доста хора, но цедката е през годините, където от 1000 човека курс могат да завършат 80 накрая.Май имаше нещо ако не вземеш една година 2 пъти -хвърчиш.За немските университети не знам много, но там държавните изпити били мн. гадни.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- ники
- Легендарен флуудър
А пък аз знам, че в холандските елитни университети можеш да влезеш само с дипломата си от България. Показваш щестичките отгоре до долу, наредени в ТВУ-то и си готов. После там хващаш стипендията, миеш чат пак чинийки в някой китайски и си живееш царски 
Пък и на кофи шопове и специални квартали легално можеш да ходиш..........Ех, Холанди, Холандия- страна мечта.

I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- ники
- Легендарен флуудър
А пък аз съм чувал, че тези, които правят специалните квартали специални, са в голяма част българки. Ама от ромски произход. Айде, стига сме писали глупости. Тази е от малкото полезни теми