Литература и история - подготовка
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
- Специалност: Право
- Курс: първи
Re: Литература и история - подготовка
Колко взимат за сбъркан цитат? Под това разбирам, че съм писала "тъй щедър към едни", а то е "толкоз щедър" и "кехлибарени ръце" пък то е "кехлибарни пръсти"... първото мисля, че може и да не го забележат.. дано!
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
А колко взимат за Лис без нито един цитат(всъщност с един, но поставен в грещното произведение
)
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- Anna-Molly
- Пишеща машина
Варненец написа:А колко взимат за Лис без нито един цитат(всъщност с един, но поставен в грещното произведение![]()
)
кат не учите цитати, пишете есета бе
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: трети
Не съм сигурна, но мисля че някой беше казал по-назад в темата, че за леко пообъркан цитат не взимат много, ако имаш няколко леко пообъркани цитата, ще ти вземат общо 0.25. Не съм сигурна на 100%, но май така казаха.ShadowsInBlue написа:Колко взимат за сбъркан цитат? Под това разбирам, че съм писала "тъй щедър към едни", а то е "толкоз щедър" и "кехлибарени ръце" пък то е "кехлибарни пръсти"... първото мисля, че може и да не го забележат.. дано!
- Lady_Paradise
- В началото бе словото
- Специалност: оперно пеене
- Курс: кандидат-студент
е поне сте писали цитати
А ние дето не си направихме труда..
ужас... май усещам пак на къде отиват нещата

-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Хм, някой не беше ли казал, че ако смисълът от цитата се запази дори и да сбъркаш някоя дума няма да ти го считат за грешка.
И не дават ли няколко точки за цитатите?
И не дават ли няколко точки за цитатите?
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Ами ако е с цитати - по-добре за теб.
Обаче квесторката в залата предупреди да не пишем цитати, ако не сме сигурни за всички тирета, запетаи и т.н., защото смъкват от оценката.
Обаче квесторката в залата предупреди да не пишем цитати, ако не сме сигурни за всички тирета, запетаи и т.н., защото смъкват от оценката.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ъъъ мани ги квесторите, то пък аз, ако за запетайките и тиретата мисля, тия нещо са се объркали или побъркали, сериозно.
А се чудя когато вмъкваш думи от стиховете, но по една или две дали е правилно, дали ще дадат нещо. Примерно пиша нещо за града и използвам "смълчаните хижи".
А се чудя когато вмъкваш думи от стиховете, но по една или две дали е правилно, дали ще дадат нещо. Примерно пиша нещо за града и използвам "смълчаните хижи".
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Цитатите не са ли основния метод на аргументиране?
- debauchee
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: i own the fockin gallery 8)
Абсолютно.
И освен,че са добър метод за аргументация,са и много податливи на анализи и всякакви разсъждения в полза на човека-кск
Особено приятно е като ги "помниш"
И освен,че са добър метод за аргументация,са и много податливи на анализи и всякакви разсъждения в полза на човека-кск
Особено приятно е като ги "помниш"
I've always been an introvert,happily bleeding!
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Е, добре де, не може ли да си ги запишете там на някакви малки листчета, добре подредени в нчакой джоб и като отидете до тоалетната, да си ги припомните. Все пак хората не са роботи и малоумно да ги караш да седят вкъщи да учат цитати, които еда седмица след изпита няма да помнят.
- debauchee
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: i own the fockin gallery 8)
трябва да сме киборги,това е единственият начин да оцелеем
добра идея за досетливите,ама пък и така трябва да си написал на всички 14 автори по 14 цитата на всеки примерно
добра идея за досетливите,ама пък и така трябва да си написал на всички 14 автори по 14 цитата на всеки примерно
I've always been an introvert,happily bleeding!
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
Да това е пълен абсурд да ги зубриш.Затова и нямам цитати.....
Но няма и как да стане това с листите-14 автора, сумати цитати......
Иначе аз знам за един случай за изпит по история-мочмето знаело темата,ама му излязла от главата,но пък си било наравил някакви маки пищови с основните неща- и в кенефа почнало да чете..Е да,ама квестора му казал след малко като го видял,че се бави-" момче тука не е читалня, излизай"
Той съвсем се стъписал и абсолютно всички неща забравил....
На всичкото отгоре-квестора по целия път до стаята го питал нарочно-от кой град е,от кое училище е....И като си седнал и малкото което го знаел заминало......
Но няма и как да стане това с листите-14 автора, сумати цитати......
Иначе аз знам за един случай за изпит по история-мочмето знаело темата,ама му излязла от главата,но пък си било наравил някакви маки пищови с основните неща- и в кенефа почнало да чете..Е да,ама квестора му казал след малко като го видял,че се бави-" момче тука не е читалня, излизай"
На всичкото отгоре-квестора по целия път до стаята го питал нарочно-от кой град е,от кое училище е....И като си седнал и малкото което го знаел заминало......
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Мда няма да ги зубриш, а ще четеш, а четеш ли ги все ще запомниш нещо, та това са стихове, повечето имат знаменити фрази. Два пъти да прочетеш едно стихотворение все ще запомниш нещо, проблемът е, че трябва да го харесаш, иначе няма да стане. При мен е така.
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
Да знаем, Човекоmachiavelli написа:Мда няма да ги зубриш, а ще четеш, а четеш ли ги все ще запомниш нещо, та това са стихове, повечето имат знаменити фрази. Два пъти да прочетеш едно стихотворение все ще запомниш нещо, проблемът е, че трябва да го харесаш, иначе няма да стане. При мен е така.
Я да каже някой ентелегентен човечец - писали ли сте за революционната поезия? Аз само две страници и не съм разглеждала нито едно стихотворение по-подробно, реших, че то си е в социалната поезия повече..
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.