Изпитът по математика-12 юли-отзиви
Модератор: Boromir
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Виж ми новия подпис!HAKERA написа:Добре, аз съм решил сичко с изключение на една техническа грешка още на 3-та задача - начина за решение е верен, но по средата на задачата съм объркал 1 знак в дескриминантата и ==> отговорите са грешни дето съм ги получил. Ама сичко останало съм го описал така че и мама да ме разбере... Кажете ми тогава защо имам 5.50?!?!?!
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
За къф ме имаш?! Естествено че не съм писал, че очевидно b=0... Доказах че -1<=a+c<=1 и намерих максималната стойност на ac=1/4
След това казах, че b^2 >= 0 за всяко b и проверих за минималното - b=0 дали са изпълнени неравенствата и така я реших с анализ... На 9 на предварителния не са зимали точки за такъв тип решение, пък тука ли?
След това казах, че b^2 >= 0 за всяко b и проверих за минималното - b=0 дали са изпълнени неравенствата и така я реших с анализ... На 9 на предварителния не са зимали точки за такъв тип решение, пък тука ли?
Последно промяна от HAKERA на 19 Юли 2007, 14:29, променено общо 1 път.
Methu, твоите аватари са номер 1!
Хакер, на 9та от предварителния са взимали яко, поне на мен
.
Написах: "... И т.н. всяко дете взима все по 9 бонбона..." без да го доказвам. Резултат- при очаквано над 4.80 имам 4.50
За глупости много обичат да режат.
Не казвам, че си писал глупости. Щом си се обосновал на 10та, значи не знам... Нещо не си обяснил както трябва по някоя друга задача явно... Ходи си виж работата!
Хакер, на 9та от предварителния са взимали яко, поне на мен
Написах: "... И т.н. всяко дете взима все по 9 бонбона..." без да го доказвам. Резултат- при очаквано над 4.80 имам 4.50
Не казвам, че си писал глупости. Щом си се обосновал на 10та, значи не знам... Нещо не си обяснил както трябва по някоя друга задача явно... Ходи си виж работата!
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
- Pezo
- От дъжд на вятър
Те мозъците в СУ не си играят да съставят задачи, ама мислат как бъдещите асоциални кочове ФМИ-сти да имат достъп и до женско. За което тряа сме благодарни де.uktc написа:Ще кажа вместо теб:Pezo написа:Ако беше общо класирането, сигурно... ай да не казвам.
Във ФМИ щяхме да се съберем една камара кочове!![]()
![]()
Хахаха, само така! Добро име градиш на ФМИ-стите пред обществото!Pezo написа:Те мозъците в СУ не си играят да съставят задачи, ама мислат как бъдещите асоциални кочове ФМИ-сти да имат достъп и до женско. За което тряа сме благодарни де.uktc написа:Ще кажа вместо теб:Pezo написа:Ако беше общо класирането, сигурно... ай да не казвам.
Във ФМИ щяхме да се съберем една камара кочове!![]()
![]()
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
моето решение е същото.. да не казвам абсолютно същото, но не са ми взимали точки..HAKERA написа:За къф ме имаш?! Естествено че не съм писал, че очевидно b=0... Доказах че -1<=a+c<=1 и намерих максималната стойност на ac=1/4
и сама да съм в автобуса пак ще се бутам...
- LFirestorm
- В началото бе словото
Мен поне мисля, че доста добре са ме отценили - в смисъл и на предварителния и сега ...uktc написа:Methu, твоите аватари са номер 1!
Хакер, на 9та от предварителния са взимали яко, поне на мен.
Написах: "... И т.н. всяко дете взима все по 9 бонбона..." без да го доказвам. Резултат- при очаквано над 4.80 имам 4.50За глупости много обичат да режат.
ПС: Значи математиката е точна наука, но понякога и там има субективизми - ако направите нещо тъпо, напишете някаква глупост или намерите/докажете нещо по много идиотски начин или с нещо друго подразните проверяващите - веднага ви намират нещо което не сте го доказали добре(или дори по-тъпо - не сте се изразили добре) и могат да решат да не ви го признаят... Следващия ще направи същото и така...
Има го и другия момент - има проверяващи, които биха поощрили кандидат за интересно(хитро) решение и да си "затворят" очите за някоя неточност ...
Но всичко това според мен е в рамките на 10-20 стотни ... Примерно ако имаш 4, а си очаквал 5 или нагоре - преценката ти куца ...
ПС2: Това е мое лично мнение. Аз лично ако съм проверяващ примерно много бих се издразнил ако някой ми пише малоумно подробни доказателства. Или пък пише изречения се едно изпита е по литература. Така, че важно е да знаеш как да подходиш и ти човешки към проверяващия, за да ти отвърне със същото...
По-скоро грешиш. Да не мислиш, че има някакво значение колко оригинално ти е решението. Важното е да е вярно.LFirestorm@gmail.com написа:ПС: Значи математиката е точна наука, но понякога и там има субективизми - ако направите нещо тъпо, напишете някаква глупост или намерите/докажете нещо по много идиотски начин или с нещо друго подразните проверяващите - веднага ви намират нещо което не сте го доказали добре(или дори по-тъпо - не сте се изразили добре) и могат да решат да не ви го признаят... Следващия ще направи същото и така...
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.