Опера

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Опера

Мнение от Търговецът на кристал »

Какво гледа, какво гледа? Кой пя, дай програмка?
Използвай да се кънвъртнеш, докато си там, щото ако трябва да те кънвъртваме с тукашните певци, едва ли ще сполучим.
Аз юли отивам на "Аида", решено е. Ако още си там, може да ти звънна направо да си бием една среща там. :)

Ехаааа... :mrgreen: (да позная ли, че официалната снимка е от същото събитие? :P )
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Верно лииии, на тая и аз мислех да ходя :P

кой юли знаеш ли точно?

А иначе ходихме на Аферата Макропулос. Довечера ще си изровя програмата и щети кажа кой пя :P Ма сега мисля да ходя на Тристан и Изолда другиден ако сваря.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Уха, "Тристан..." Ти обаче хич не се шегуваш, директно нагазваш в най-дълбокото. Ако "Тристан и Изолда" ти хареса, си те ангажирам за постоянно оперно другарче като се прибереш. Има една история - не знам дали и доколко е вярна, не знам и името на диригента - че въпросният човечец се е споминал, докато е дирижирал десетина-минутния любовен дует от тази опера. Аз все още не се разбирам достатъчно добре с нея, макар да слушам опера от... 12 години.

Хм... бих отишла на "Двамата Фоскари": March 2009: 24, 26, 29, 31; April 2009: 2, 4. Ако бях там, бих преглътнала дори присъствието на Лео Нучи на сцената - просто не бих бИла толкова път, ако знам, че той ще пее - не го обичам особено. Иначе операта е много хубава, една от любимите ми е.

Датите за "Аида" са June 2009: 20, 22, 25, 27; July 2009: 4, 6, 8. Мисля за някоя от последните, защото съм в сесия, все пак. :mrgreen: Не че няма да тегля една на някой изпит... :lol: Постановката е на Дзефирели и много, ама много искам да я видя. На всичкото отгоре, има умопомрачителни имена (не най-най-най, но много по-, ако ме разбираш :)) - работата е там, че съставите са 2, а не е ясно кой кога ще пее (това ако го научиш, цена няма да имаш - искам Виолета Урмана, Салваторе Личитра и Хуан Понс, ама Понс е и в двата състава, така или иначе). Билетите ги пускат в продажба на 20 април, имам си римайндър на телефона. :mrgreen: Не че другият състав няма да е добър - в "Ла Скала" случайни хора не влизат, понеже публиката разбира, не е като тукашния всеяден добитък - там и Рене Флеминг са освирквали (т.е. омяуквали), и Аланя освиркаха миналата година. Иначе казано, не се иска само талант, иска се и бая смелост, за да се изправиш на тая сцена (щях да обяснявам, че са нужни определени мъжки... атрибути, ама говорим за опера, все пак). :mrgreen:

А, и още нещо - "Пътуване към Реймс" (или до Реймс, така и не се разбраха) - един от бисерите на Росини, датите са разпределени между съставите и мога да ти гарантирам, че 7, 14, 16, 23, 30 April; 8, 10 May ще са... :cheers: Дамите, които ще пеят, са прекрасни. Ако можеш, отиди. *въздъхва*

EDIT: Видях състава на "Аферата..." Признавам, че не съм ги чувала, само си мисля, че ако Миро Дворски има общо с Петр Дворски и талантът има връзка с гените, би трябвало да е звучал добре. :)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Стандартен спектакъл на "Турандот" - зарадвах се, че Дани Острецов ще пее вместо Момчил, така поне един от тенис-секцията (Пинг, Панг, Понг) си беше на място. Не че другите не го съсипаха, ама без това "Турандот" в Националната опера не би могла да се случи.

А Камен... ах, Камен... тоя човек не е камък, не е желязо, не е бетон, ами и аз не знам... машина! Просто машина. До "Нидей рива, Лиу" малко ме озадачи, но това са десетина минути, в които я има реплика, я не. И оттам насетнеееее... аз, дето съвсем не обичам "Nessun dorma" и никога не ме е вълнувал финалът й, аха-аха да пусна сълза накрая - така го изпя.
Само да е жив и здрав и да пее все така умно - страшен спектакъл направи, ако и Байса (Турандотката) да се опита да съкрати представлението максимално, като убие Калаф още в първо действие. Камен сигурно още вижда пиленца край главата си, така го изсвятка мацката... чак мен ме заболя. :roll:

Въпросът е дали утре да ида на концерта, на който ще пее Пепи Данаилов (a.k.a. "Пепи, ах, Пепи!"), при условие, че има само една ария. Хмпф. Но пък Иво Джуров ще пее арията на Филип, тъй че стават две неща, коитоооо... абе, ще го мисля. :mrgreen:
В края на ноември
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

"Nessun dorma"-та рулира на макс! Тва го знам от братчеда Калъф! :wink:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Майтап, майтап, ама Камьен срутИ операта тая вечер... :drunken: Но толкова фолклор, колкото има в "Турандот", няма в нито една друга опера - то не бяха калъфи, та кози, та котета, та тенис, та пинг-понг, та "в ареста", та къщи в Онан, та чудеса...
В края на ноември
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Кой е поел режисурата на "Алеко"?? :shock: Дочух не особено приятни неща, например за костюмите на циганите... :?
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

За "Алеко" можеш да чуеш противоречиви неща - аз самата се опитах да пиша нещо, ама излезе несвързано. Опитът да се модернизират нещата беше почти успешен и затова е още по-гадно, че не се получи. В смисъл... бяха на много прав път, ей толкова мъничко не е стигнало - творческо безсилие, предполагам - и всичко увисна.
Далеч съм от мисълта да злобея - когато се дъни режисьор, ми е гадно, защото винаги си мисля, че един ден това може да съм аз и хората да говорят така за мен - само че като усещаш, че не можеш да се справиш, зарязваш добрите единични хрумки и спасяваш спекакъла нацяло - а не така, както се случи в "Алеко" - единични чудесни моменти и много неприятно впечатление като цяло.
Върни се по-назад, писах - костюмите им бяха най-малкият проблем. А аз съм много виновна - още не съм взела билетите за "Дон Кихот". Ваня, тебе с колко билета да те смятам - два?
В края на ноември
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Напомни ми, моля ти се, за коя дата точно става въпрос. И трябва да се посъветвам с Тони дали му се идва :albino: .
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Принципно, става дума за 7-ми март. Не нося отговорност, ако не ви хареса. :lol:
Иначе датите са доста, ако тази не ви устройва, виж на предната страница, май ги бях пуснала всички. А просто 7-ми е събота, та затова се ориентирах натам (пък и, все пак, първа премиера ;)).

Накрая ще има: "Цветяяяя... от президента..." и прочее, и прочее. :mrgreen:
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

3 и 5 април - "Риголето". Състав - неизвествен.
Бети, Ваня, разберете се с мъжете си и избирайте дата.
В края на ноември
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Ходи ми се, ама нямам пари. Скъпо ли е?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

На трети балкон - ще се погрижим да се вижда, спокойно - 5 лв. за студенти (но трябва да покажеш студентска книжка), иначе е 6 лв. На втори балкон са 8-10 (или бяха 8 и 15 :scratch: ) лв., но на местата от 8 не се вижда ни-що, а и няма намаление за студенти. И цените нататък растат.
В края на ноември
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Може да дойда, ще пиша допълнително :D
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Пък утре сме на "Дон Кихот". Нях - нях! :P

Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”