Образователните технологии не могат да те научат на техниките на историята. Не обясняват как да направиш логически връзки,как да обосновиш тезата си. Учат те на гола фактология,без изводи и есеистични части,от които да лични,че кандидат-студентът има историческо мислене и да впечатли проверяващоте. Не твърдя,че аз притежавам тези умения,но те наистина са необходими. Опитай се максимално да синтезираш информацията. Научи годините и важните събития и прави изводи.anichkata написа:Хора, можете ли да ми кажете в темата за Априлското въстание текстът за хода на въстанието в 4 революционен окръг горе долу колко трябва да е като обем? Аз уча в образователните технологии и ми се струва прекалено сложен и подробен текстът за тази точка... Някой, ако има опит с тази тема, моля да сподели
[КСК 2011] История
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- martina_teodorova
- Пишете, о, братя
Re: [КСК 2011] История
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Мхм, грешно мнение, много грешно. Все пак и да ходиш на уроци, няма да ти изкарат оценката, малко труд трябва. Образователни технологии са най-добрите, но и там не става само със седенеmartina_teodorova написа:Образователните технологии не могат да те научат на техниките на историята. Не обясняват как да направиш логически връзки,как да обосновиш тезата си. Учат те на гола фактология,без изводи и есеистични части,от които да лични,че кандидат-студентът има историческо мислене и да впечатли проверяващоте. Не твърдя,че аз притежавам тези умения,но те наистина са необходими. Опитай се максимално да синтезираш информацията. Научи годините и важните събития и прави изводи.anichkata написа:Хора, можете ли да ми кажете в темата за Априлското въстание текстът за хода на въстанието в 4 революционен окръг горе долу колко трябва да е като обем? Аз уча в образователните технологии и ми се струва прекалено сложен и подробен текстът за тази точка... Някой, ако има опит с тази тема, моля да сподели
А иначе
Априлско и Паисий и Софронийmartina_teodorova написа:Коя тема ще се падне според вас?
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- martina_teodorova
- Пишете, о, братя
Две теми от Възраждане няма да се паднат. Едната ще е от Средновековието(Християнизацията според мен) и да Априлското ще е добре дошло
- Lithium
- Легендарен флуудър
Не съм казала и двете, но едната 100%, време е за това Априлско, аз толкова го искахmartina_teodorova написа:Две теми от Възраждане няма да се паднат. Едната ще е от Средновековието(Християнизацията според мен) и да Априлското ще е добре дошло
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- martina_teodorova
- Пишете, о, братя
Аз почвам да бая и да правя магия да се падне Априлското

Бай и за ВСВ и Култура и религии, тогава ще се наблюдават 95% двойки.

- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Обратна връзка:
Видях, че се заговори за Образователните технологии... Аз не посещавам тази школа, но имам наблюдения и поле за съпоставка. Информацията, която там се дава в тези учебници е твърде подробна, мн трудно може да се синтезира а още по-трудно да се научи. Там където ходя информацията е дадена под формата на план-тезис с всички необходими факти, включени в темата за да няма пропускане на факти (кандидат-студенти сме, не докторанти)
От друга страна вс е строго индивидуално - едни обичат да учат готови теми, разделени на абзаци, други се кефят на планчета по точки и запетайки
Колкото до изпита - 1 тема Средновековие и 1 Възраждане, като на Средновековието режат с една идея повече 
Също така както написа martina_todorova е много важна техниката на анализиране и извеждане на изводи към конкретни събития. Дори една тема да е бедна от към фактология, но стабилно анализирана и най-важните факти да са представени с качествени и правилни изводи се котира доста по-добре от назубрена на вода песничка от дати и имена на жени на императори
Също така както написа martina_todorova е много важна техниката на анализиране и извеждане на изводи към конкретни събития. Дори една тема да е бедна от към фактология, но стабилно анализирана и най-важните факти да са представени с качествени и правилни изводи се котира доста по-добре от назубрена на вода песничка от дати и имена на жени на императори
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- alice.
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: -
Ами всъщност в Образователни от основно значение е какъв преподавател ще ти се падне. Информацията в учебниците наистина е прекалено обемна, но това е така, тъй като с тея учебници подготвят и хора за УНСС.
Та, госпожата ти казва коя точка се включва за СУ, коя не се, синтезира ти информацията, дава ти обстоен план. Имат добра система и в сайта, където качват разни помощни таблици и допълнителни обяснения. Но пък от друга страна специално моята преподавателка си приключва с предаването на урока и нито изпитва, нито прави пробни изпити, което за мен е от най-голямо значение - да има кой да те юрка и тормози, за да седнеш и да си научиш, ако нямаш достатъчната воля. Решаваме разни тестчета, де, но никой не сяда да си прочете нещата и да си ги направи сам.
Друг е въпроса, че и по литература, където след всеки автор правим поне по един пробен изпит, има хора, които сядат в стаята и почват да преписват дословно темата.. Но заблудата, че са научили нещо, си е за тяхна сметка..
Та, госпожата ти казва коя точка се включва за СУ, коя не се, синтезира ти информацията, дава ти обстоен план. Имат добра система и в сайта, където качват разни помощни таблици и допълнителни обяснения. Но пък от друга страна специално моята преподавателка си приключва с предаването на урока и нито изпитва, нито прави пробни изпити, което за мен е от най-голямо значение - да има кой да те юрка и тормози, за да седнеш и да си научиш, ако нямаш достатъчната воля. Решаваме разни тестчета, де, но никой не сяда да си прочете нещата и да си ги направи сам.
Друг е въпроса, че и по литература, където след всеки автор правим поне по един пробен изпит, има хора, които сядат в стаята и почват да преписват дословно темата.. Но заблудата, че са научили нещо, си е за тяхна сметка..
- Lithium
- Легендарен флуудър
Ми, мен ме изпитваха всяка седмица. Останах доволна от начина на преподаванеalice. написа:Ами всъщност в Образователни от основно значение е какъв преподавател ще ти се падне. Информацията в учебниците наистина е прекалено обемна, но това е така, тъй като с тея учебници подготвят и хора за УНСС.
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- alice.
- От дъжд на вятър
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: -
Да де, затова казвам, че си зависи от учителя, просто всички имат различен подход на преподаване. Иначе и аз съм доволна като цяло.
- stefann.
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Аз не мисля, че това, че информацията в ОТ е много подробна е лошо. Според мен целта на темата е да покажеш колкото се може повече знания и това определно ще повлияе на проверяващия. 
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Обратна връзка:
Не е лошо
Ако можеш да научиш цялото това количество информация 
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Ето кратко резюме на изискуемия материал под формата на видео --> http://vbox7.com/play:a1f86e50&al=1&vid=12287
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
една колежка ми спомена за някакви книжки на Университета с разработени теми по история - били достатъчни, за да се изкара много добра оценка. Вярно ли е това?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Ако говориш за това:

Все хубави работи съм слушал за тая книжка, но не съм я отварял

Все хубави работи съм слушал за тая книжка, но не съм я отварял