аз съм много мил и толерантен човек, всеки би го потвърдил и не си спомням от няколкото месеца, през които посещавам този форум да съм го казвала някому, но с последните си думи, ти яворе си го заслужи - ВЪРВИ НА МАЙНАТА СИ БЕ! Пожелавам ти един ден да си вземеш жена, която ще се съобразява с "природните особености на двата пола" - и дано си щастлив с нея. Нямаш право обаче да се бъркаш в щастието на другите. А професионална задоволеност = персонален успех = щастие. И нито някой пишман психолог или философ, а още по-малко ти имаш право да определиш на кой пол какви са му природните особености. Може на Иванчо природния му талант да е да плете на една кука, а на Марийка - да чупи вратове... така,че айде без глупостите "по-подходящи за учителки в детски градини" и погледни нещата от тази страна - майка ти учителка в детска градина ли е? Има хора, които имат различна психика и устойчивост на характера и това ги прави подходящи или не за една професия, не полът им. Пък ти като толкова харесваш детските учителки, разходи се из Факултетa по начална и предучилищна педагогика и си избери някоя мома от там, не се занимавай с хората, (добре, де жените)които имат амбиции по-големи от това, цял живот да се занимават с насрани сополанковци.явор написа: ВМЕСТО ДА СЕ ПРАВИТЕ НА ВЕЛИКИ (ЖЕНИТЕ) И ДА ИСКАТЕ ДА ЗАВЗЕМЕТЕ ВСИЧКИ ПРОФЕСИИ, В КОИТО МЪЖЕТЕ ИМАТ ЛИДЕРСКИ ПОЗИЦИИ ПО-ДОБРЕ ВСЕКИ ДА СЕ СЪОБРАЗИ С ПРИРОДНИТЕ ОСОБЕНОСТИ НА ДВАТА ПОЛА!
За или против квотите по пол?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- явор
- Летописец Виртуоз
Попринцип съм учтив и търпелив, и толерантен, но...nqma_takava написа:Лидерски позиции...![]()
![]()
Природни особености...
![]()
![]()
Да завзимаме всички професии...
И пак намесваш "милата ти Варна"... Ех, няма спасение...
Хич не ми споменавай за майчинския инстинкт, чувствителността, грижовността и прочее... Защото тези неща никога няма да ги разбереш!!!
Съжалявам, че ограничеността ти не ти позволява да смяташ жените за по- подходящи и в други професии освен учителската!
ТИ СИ ОГРАНИЧЕНАТА И СЕГА ЩЕ ТИ КАЖА ЗАЩО...
1. Варна я намесих, защото каза, че моите аргументи се отнасяли само за Варна... как искаш да ти отговоря!!! Нямаше как като се заядеш така грубо да не отвърна със същото!
2. Аз и да не разбера майчинския инстинкт и останалите неща тях ги има и това е факт!
3. Само ограничените хора биха се засегнали от това, че са им казали, че са подходящи за някаква работа... Унизителна работа няма. Ние живеем в общество. Отглеждането и възпитаването на децата за мен е свръх отговорна и трудна работа и това, че някой не я оценяват подобаващо или се засягат от това, че ограничените хора я смятат за "неелитна" (не се сетих за друга дума), си е лично техен проблем, предопределен от тяхната собствена ограниченост.
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
-
nqma_takava
- Пишете, о, братя
1. А не се ли отнасят само за Варна?!?
2. Да съм ги отрекла случайно? Покажи ми къде съм го направила... Просто няма как да ги разбереш, точно защото си от другия пол...
3. Аз не се засягам. Нито съм казала, че отглеждането и възпитаването на децата е нещо унизително или "неелитно".
4. Не ми харесва това, че заклеймяваш хора по полова принадлежност и им отреждаш съответното място по толкова ограничени и сексистки критерии.
П.П. Не желая да споря повече, защото очевидно няма има никакъв ефект. Пробвай поне един път да разбереш какво ти казва човекът срещу теб! Може и да научиш нещо!
2. Да съм ги отрекла случайно? Покажи ми къде съм го направила... Просто няма как да ги разбереш, точно защото си от другия пол...
3. Аз не се засягам. Нито съм казала, че отглеждането и възпитаването на децата е нещо унизително или "неелитно".
4. Не ми харесва това, че заклеймяваш хора по полова принадлежност и им отреждаш съответното място по толкова ограничени и сексистки критерии.
П.П. Не желая да споря повече, защото очевидно няма има никакъв ефект. Пробвай поне един път да разбереш какво ти казва човекът срещу теб! Може и да научиш нещо!
Everything in my world
Everything in your world
Things won`t always go right in this life
There`s always changes
We`ll make it
That`s why I gotta do the best that I can...
Everything in your world
There`s always changes
We`ll make it
- явор
- Летописец Виртуоз
Да така е, но виж...Мила написа:Може на Иванчо природния му талант да е да плете на една кука, а на Марийка - да чупи вратове... така,че айде без глупостите "по-подходящи за учителки в детски градини" и погледни нещата от тази страна - майка ти учителка в детска градина ли е? Има хора, които имат различна психика и устойчивост на характера и това ги прави подходящи или не за една професия, не полът им.
И самата ти осъзнаваш(пък ако не ти, то тогава по-голямата част от обществото(е не може всички пък да сме предубедени)), че Иванчовците по-често чупят вратове от Марийките и по рядко им се отдава да плетат на една кука. Просто всички останали случай са си изключения за мен. Не би трябвало да сме жертви на толкова масова предубеденост.
П.П. Много се отклонихме от темата... Всичко това беше, за да се покаже, че влизането в университета не е достатъчно прецизно, за да се прецени кои ще са най-подходящи за реализация в определена сфера. За мен в способностите, които се оценяват на изпита, жените(лит.) или мъжете(мат.) имат преимущество, но при реализацията ще са необходими и доста други способности, като често се получава разминаване. Затова са необходими квотите!
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- jantex
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Мила написа:
- ВЪРВИ НА МАЙНАТА СИ БЕ! Пожелавам ти един ден да...
Ама, моля ви се бе, хора, стига сте се карали и крeщели, да не сте в детската градин...явор написа:ТИ СИ ОГРАНИЧЕНАТА И СЕГА ЩЕ ТИ КАЖА ЗАЩО...
Още повече,че на едно момиче не й приляга да използва обидни думи...просто е грозно, (а пък ти нанася и удар в/у рейтинга на ника
Яворе, стига си обиждал пък и ти момичетата...също е много грозно
Ае, със здраве...
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
- явор
- Летописец Виртуоз
1. А твоите само за София... А колко съдии познаваш...с колко си имала близък контакт... а за Тибукту данни имаш ли? Смешни са подобни забележкиnqma_takava написа:1. А не се ли отнасят само за Варна?!?![]()
![]()
![]()
2. Въпросът е, че беше необходимо да ги спомена, защото това са дадености, които могат да бъдат приложени в професионалната реализация. Те са полово предопределени!!! НАЛИ?
3. Еми така прозвуча. Това беше само пример... Сега няма да почна да ти мисля всички професии, за които сте подходящи...
4. Ами да ти кажа, освен че жените имат анатомични разлики с мъжете, те имат и психологически, ментални... различията ги предразполагат към по-добра реализация в различни сфери...толкова ли ви е далеч от акъла или просто искате да си се заяждате, защото ако се съгласите ще излезе, че квоти трябва да има?
За П.П.-то ... Ако мислиш, че при теб е по-различно...
Отворете сърцата си
- явор
- Летописец Виртуоз
jantex... всеки е насъбрал просто
Извинявай!
Ама толкова директно като ме обиждат не мога да се сдържа. Такъв съм си... Пиши ми минусче (черна точка)
П.П. jantex, по добер се включвайте в такива дискусии, за да има повече мнения. Като спорят малко хора повече ги избива на наредби

Извинявай!
Ама толкова директно като ме обиждат не мога да се сдържа. Такъв съм си... Пиши ми минусче (черна точка)
П.П. jantex, по добер се включвайте в такива дискусии, за да има повече мнения. Като спорят малко хора повече ги избива на наредби
Отворете сърцата си
-
nqma_takava
- Пишете, о, братя
1. Разликата между мен и теб е, че аз не се изказвам по въпроса и не правя велики обобщения. Ето затова забележките ми не са смешни.явор написа:1. А твоите само за София... А колко съдии познаваш...с колко си имала близък контакт... а за Тибукту данни имаш ли? Смешни са подобни забележки
2. Въпросът е, че беше необходимо да ги спомена, защото това са дадености, които могат да бъдат приложени в професионалната реализация. Те са полово предопределени!!! НАЛИ?
3. Еми така прозвуча. Това беше само пример... Сега няма да почна да ти мисля всички професии, за които сте подходящи...
4. Ами да ти кажа, освен че жените имат анатомични разлики с мъжете, те имат и психологически, ментални... различията ги предразполагат към по-добра реализация в различни сфери...толкова ли ви е далеч от акъла или просто искате да си се заяждате, защото ако се съгласите ще излезе, че квоти трябва да има?
2. Само това ли са даденостите според теб? Защото, ако мислиш така, си в голяма грешка.
3. Факт е, че даде само тази професия за пример.
4. Въобще не е далеч от акъла, обаче за твое улеснение ще ти копирам изказванията, за да видиш, че това, което си написал, е меко казано недопустимо:
П.П. Нека не се отклоняваме повече от темата!ДОБРЕ! ЖЕНИТЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРАДОВЕ ОСВЕН ВАРНА СА ПО-БЕЗЧУВСТВЕНИ, НАПРАВО ЗВЕРОВЕ! ДОВОЛНА ЛИ СИ?!
ВМЕСТО ДА СЕ ПРАВИТЕ НА ВЕЛИКИ (ЖЕНИТЕ) И ДА ИСКАТЕ ДА ЗАВЗЕМЕТЕ ВСИЧКИ ПРОФЕСИИ, В КОИТО МЪЖЕТЕ ИМАТ ЛИДЕРСКИ ПОЗИЦИИ ПО-ДОБРЕ ВСЕКИ ДА СЕ СЪОБРАЗИ С ПРИРОДНИТЕ ОСОБЕНОСТИ НА ДВАТА ПОЛА!
ТИ СИ ОГРАНИЧЕНАТА
Everything in my world
Everything in your world
There`s always changes
We`ll make it
Everything in your world
There`s always changes
We`ll make it
- jantex
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Мне, не мога да участвам в дискусии, където участниците не уважават добрия тон....просто няма смисълявор написа:...
П.П. jantex, по добер се включвайте в такива дискусии, за да има повече мнения. Като спорят малко хора повече ги избива на наредби![]()
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
jantex, прав си но няма да си взема думите назад, защото ми писна - жените не са втора ръка хора и също имат право на престижни професии и високо заплащане - все пак по това се мери социалния стандарт нали? и още един път за природните инстинкити - в една глутница не са ли именно лъвиците ловците? или бъркам, те седят под някое дърво в саваната, треперят от ужас пред някоя зебра и раждат?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- явор
- Летописец Виртуоз
1. Точно това е ... Аз ти казах! Според теб никой не може да прави обобщения! Като не искаш да се изказваш, не се карай на другите, че имат мнение за нещо и си го споделят!nqma_takava написа:1. Разликата между мен и теб е, че аз не се изказвам по въпроса и не правя велики обобщения. Ето затова забележките ми не са смешни.явор написа:1. А твоите само за София... А колко съдии познаваш...с колко си имала близък контакт... а за Тибукту данни имаш ли? Смешни са подобни забележки
2. Само това ли са даденостите според теб? Защото, ако мислиш така, си в голяма грешка.
3. Факт е, че даде само тази професия за пример.
4. Въобще не е далеч от акъла, обаче за твое улеснение ще ти копирам изказванията, за да видиш, че това, което си написал, е меко казано недопустимо:П.П. Нека не се отклоняваме повече от темата!ДОБРЕ! ЖЕНИТЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРАДОВЕ ОСВЕН ВАРНА СА ПО-БЕЗЧУВСТВЕНИ, НАПРАВО ЗВЕРОВЕ! ДОВОЛНА ЛИ СИ?!
ВМЕСТО ДА СЕ ПРАВИТЕ НА ВЕЛИКИ (ЖЕНИТЕ) И ДА ИСКАТЕ ДА ЗАВЗЕМЕТЕ ВСИЧКИ ПРОФЕСИИ, В КОИТО МЪЖЕТЕ ИМАТ ЛИДЕРСКИ ПОЗИЦИИ ПО-ДОБРЕ ВСЕКИ ДА СЕ СЪОБРАЗИ С ПРИРОДНИТЕ ОСОБЕНОСТИ НА ДВАТА ПОЛА!
ТИ СИ ОГРАНИЧЕНАТА
2. НЕ СА САМО ТОВА ДАДЕНОСТИТЕ!!! Виж се сега... Аз имах тези и към нея дадох тези аргументи. Ти не не съгласи с тезата, а сега ми се караш, че даже имало повече аргументи за нея! Нямам думи просто... Това бях просто най-красноречивите примери. Не умаловажавам останалите качества на жените!
3. Ами кажи други и може да се съглася и за тях... Има такива. И погледни пак това за тезата в горната точка.
4. Ама като ми изкарваш думите от контекста и конкретната ситуация заблуждаваш жестоко хората, които няма да си направят труда да прочетат внимателно.
От написаното само мога да ти кажа, че жените имате мания да се себедоказвате и да показвате, че сте по-добри от мъжете във всичко! Може да не го осъзнаваш, но е така... то даже самите жени помежду си ще се избиете. При мъжете това го няма. Не знам дали е заради "потисничеството", под което сте били всичките тези години или... ама хич не е на добре!
Отворете сърцата си
това е от конкуренцията - принудени сме да се състезаваме помежду си, особено в така наречените "мъжки области"явор написа: От написаното само мога да ти кажа, че жените имате мания да се себедоказвате и да показвате, че сте по-добри от мъжете във всичко! Може да не го осъзнаваш, но е така... то даже самите жени помежду си ще се избиете. При мъжете това го няма. Не знам дали е заради "потисничеството", под което сте били всичките тези години или... ама хич не е на добре!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- явор
- Летописец Виртуоз
Ами явно за теб щастието са престижа, парите, социалния стандарт... Пък и не съм казал, че няма такива професии за жени. Сигурно има, но едно нещо като УВАЖЕНИЕТО, не изисква престижа и т.н. И все пак - за мен мъжете са по-големи работохолици. Не казвам, че са по-отговорни. Просото жените разпределят отговорностите си в различни посоки (повече мислят за децата примерно), а мъжете се концентрират в една. Затова по-често мъжете са по-подходящи за такива професии.Мила написа:jantex, прав си но няма да си взема думите назад, защото ми писна - жените не са втора ръка хора и също имат право на престижни професии и високо заплащане - все пак по това се мери социалния стандарт нали? и още един път за природните инстинкити - в една глутница не са ли именно лъвиците ловците? или бъркам, те седят под някое дърво в саваната, треперят от ужас пред някоя зебра и раждат?
Браво на лъвиците, ама Амазонките вече ги няма
Отворете сърцата си