1-ви курс Право (2008 - 2009)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)

Мнение от ники »

Изпитът мина, изкарах. Много съм доволен. Пиперков ми писа 5, а по мое мнение не мисля, че бях и за четири. Не беше трудно да изкараш. Общо взето оценките ги пишеше лесно и трябваше само да мълчиш, за да те скъса. Имаше значение, как си си разработил двата въпроса. Който искаше, по принцип можеше да си подсказва с колеги. Аз отидох в 7, влязох в 10 и стоях до 14:20, което беше брутално направо. Естествено, че ще си обсъдя на дълго и на широко въпросите с всички. Просто там стоиш часове наред и чакаш да ти дойде реда. Никой не може да очаква в продължение на цялото това време ти да седиш кротко и да мълчиш. Пиперков изпитваше направо страхотно. Поне на мен със сигурност ми помагаше. Паднаха ми се въпроси 2. за източниците и системите на правото и 52. За покупко-продажба, евикция, скрити недостатъци на вещите и допълнителни споразумения. Предполагам, че му е станало ясно, че не знаех особено добре втория въпрос. Даде ми един казус с муле ;) като задавайки въпроси към мен единствено целеше, аз да изкарам по-висока оценка. Той ги задава по такъв начин, че няма как ад не се сетиш.

Проблем е това, че се чака адски много и всеки разбира се се притеснява.

А пък това за преписването, дето го говорите са пълни глупости. Всеки да чете, каквото иска във форума, ама това го има на всеки изпит. И мненията във форума изобщо не могат да ви бъдат оправдание, че не сте изкарали, каквото сте очаквали.
Bolnaaa
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: първи

Мнение от Bolnaaa »

А да попитам последно само: той като каже на 35 човека да влязат и после на следващите 5, тези 5 от всички въпроси ли си теглят пак или има само от въпросите, на 5те които са минали? И на листчето си пише номера на въпроса, така ли?
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

На листчето пише номер и самия въпрос. Когато си изтеглиш въпросите, те стоят в тебе доакто ти дойде реда. Когато той дойде, въпросите се връщат в купчинките.
Аватар
alhana_
В началото бе словото

Мнение от alhana_ »

Т.е. като влезнеш веднага ли теглиш въпрос и си пишеш конспекчето или имаш време да си преговаряш и вътре
Аватар
chaosmaster
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от chaosmaster »

Разкарва ли те из конспекта или се придържа към двата изтеглени въпроса?
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Имаш адски много време. Като изтеглиш въпроса, после имаш да чакаш МИНИМУМ 3 часа. През това време карточнетата стоят у тебе.

Мен не ме разкарва из конспекта. Задава ми въпроси само по втория ми въпрос. Той е номер 52. Всъщност като видя, че се затруднявам ми даде един казус с муле, от който трябваше да съм пълен гьон, за да не разбера, какво иска да му кажеш. По принцип, ако прецени, че не си занеш добре въпроса, ще те пита от конспекта. Сериозно, изпитва страшно готино, изобщо не прави проблеми и се стреми да те предразположи към повече приказки. Мен дори ми каза, че ми трябвала повече смелост ;)
Аватар
Fletcher Lind
От дъжд на вятър

Мнение от Fletcher Lind »

Няма толкова незаслужена петица, колеги :lol:
По собствено мнение знам за 3... с много компромиси... въпреки това ми хареса планчетата и по двата въпроса (Принципат и квазиделикти), зададе ми още 2-3 допълнителни - един по Принципата, един за вещни обезпечения, както и един за допълнителните съглашения при покупко-продажба - след като измънках някакви отговори, ми вика "Колега, много измъчено гледате, затова ще ви питам въпросче за много добър" - нещо за защита на наследственото право по закон, на което не си отворих устата, но той все пак ми писа 5 :drunken: Страшен е!

Иначе най-големият зор около тоя изпит е да устискаш 3-4 часа в 292...
Извращавайки миналото, извращаваме настоящето.
Аватар
stoevinc
От дъжд на вятър
Курс: втори

Мнение от stoevinc »

joruuu написа:
bobenceto написа:Нека преминем към изпълнение срещу личността на длъжника :roll:
или един legis actio per manus iniectionem :D ще му се отрази добре :D
ше му упражним талиона направо! само ше измисля кво ми е навредил по-точно :lol:
ПОДПИС
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

stoevinc написа: ше му упражним талиона направо! само ше измисля кво ми е навредил по-точно :lol:
Око за око, зъб за зъб, час за час. Значи ще трябва да седи затворен колкото време са чакали всички поотделно :lol: Все пак Новкиришка прояви малко снизходителност и не ни каза точно кой е.
Strength and honor.
Аватар
stoevinc
От дъжд на вятър

Мнение от stoevinc »

Bagatur написа:
stoevinc написа: Все пак Новкиришка прояви малко снизходителност и не ни каза точно кой е.

:(
ПОДПИС
Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

Може би е преценила, че сами ще извършите разследването, ще откриете субекта и ще вземете съответните мерки. :P
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
stoevinc
От дъжд на вятър

Мнение от stoevinc »

Lord написа:Може би е преценила, че сами ще извършите разследването, ще откриете субекта и ще вземете съответните мерки. :P
деликт е било начи, не престъпление :lol:
ПОДПИС
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

Не, просто гледа да си няма проблеми с чл.20 ал.3 НК..
Аватар
joruuu
От дъжд на вятър
Специалност: Право, 7група
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от joruuu »

Bagatur написа:
stoevinc написа: ше му упражним талиона направо! само ше измисля кво ми е навредил по-точно :lol:
Око за око, зъб за зъб, час за час. Значи ще трябва да седи затворен колкото време са чакали всички поотделно :lol: Все пак Новкиришка прояви малко снизходителност и не ни каза точно кой е.
150 души ....средно по 5 часа но човек, защото тези, които са изпитани последни са чакали доста повече от 3 часа. 150 х 5 = 750 часа...това е близо 1 месец, 30ина дена... Затворен, но къде ? Сам в зала 292 с учебник по Римско право. Донякъде е справедливо. Ако някой може да изчисли по друг начин, да заповяда :D
Студени са сградите,
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Piperkov toku 6to kaza po telefona "dnes izpitvah cql den, i utre 6te izpitvam cql den". Az o6te 4akam da mina, ima 9 du6i predi men. Gotvete se!
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Заключено

Обратно към “Други”