Кой е най-готиният квартал?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор

Кой е най-готиният квартал?

Люлин
17
23%
Модерно предградие
9
12%
Факултета
18
24%
Почивка
30
41%

Общо гласове: 74

Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Re: Кой е най-готиният квартал?

Мнение от blackout »

Белите брези! Там нито брези има, нито бели...
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

phoebe написа:Младост сити, макар че съм в Дървеница. Близко ( а скоро още по-близко ) до центъра, планината е на една плюнка разстояние, тихо, спокойно... А и за заведения, Ст.град е на 4 лева с такси. Много училища, добра инфраструктура, много зелени площи, всякакви търговски вериги са на близо, а и Бизнес Парка, разбира се.
Пълно е с евтини жилища (ъ, сравнително), а за паралиите има и много нови строителства.
Младост!!!
Няма как да не се съглася с това,не само защото аз живея там,но просто това си е истината!!!
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Аватар
julleto
Да живей словото
Специалност: Психология
Курс: първи

Мнение от julleto »

Люлин естествено :D И Студентски град по сантиментални причини :lol:
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

although написа:
phoebe написа:Младост сити, макар че съм в Дървеница. Близко ( а скоро още по-близко ) до центъра, планината е на една плюнка разстояние, тихо, спокойно... А и за заведения, Ст.град е на 4 лева с такси. Много училища, добра инфраструктура, много зелени площи, всякакви търговски вериги са на близо, а и Бизнес Парка, разбира се.
Пълно е с евтини жилища (ъ, сравнително), а за паралиите има и много нови строителства.
Младост!!!
Няма как да не се съглася с това,не само защото аз живея там,но просто това си е истината!!!
Bool-shit. Как можеш да се съгласяваш. Първо, Младост е адски далеч от центъра и няма добра връзка (няма дори трамвай!). Второ, Ст.град - и какво като е наблизо, скоро ще остарееш. Трето, Зеленина почти няма, защото преди това не е било София, а едно мизерно поле. Замърсен квартал (Цариградското е най-замърсеният булевард в страната!), не може да се диша, а вътре в междублоковите пространства е доста обезлюдено и те хваща шубе. Да не говорим за денонощните задръствания, които завладяха квартала.
А да. И да вметна няколко думи за "прекрасния" квартал Дървеница. Почти всеки ден ми се налага (поради бачкането) да минавам този квартал, и впечатленията ми никак не са добри. Навъртат се цигани, пенсионери и пияни клошари, а самият квартал е доста откъснат и няма добра връзка с центъра (откакто "резнаха" маршрута на трамвай №2 пък въобще стана едно от най-труднодостъпните места в София). Нямам търпение да си сменя работата, за да не ми се налага почти всеки ден да минавам през жк.Клоповница (рус.)
Ibiza DJ
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Разсадника е кварталът! Въпреки че от дълго време наоколо се саморазсаждат единствено мангали.... :D
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

DADO написа:
Bool-shit. Как можеш да се съгласяваш. Първо, Младост е адски далеч от центъра и няма добра връзка (няма дори трамвай!). Второ, Ст.град - и какво като е наблизо, скоро ще остарееш. Трето, Зеленина почти няма, защото преди това не е било София, а едно мизерно поле. Замърсен квартал (Цариградското е най-замърсеният булевард в страната!), не може да се диша, а вътре в междублоковите пространства е доста обезлюдено и те хваща шубе. Да не говорим за денонощните задръствания, които завладяха квартала.
А да. И да вметна няколко думи за "прекрасния" квартал Дървеница. Почти всеки ден ми се налага (поради бачкането) да минавам този квартал, и впечатленията ми никак не са добри. Навъртат се цигани, пенсионери и пияни клошари, а самият квартал е доста откъснат и няма добра връзка с центъра (откакто "резнаха" маршрута на трамвай №2 пък въобще стана едно от най-труднодостъпните места в София). Нямам търпение да си сменя работата, за да не ми се налага почти всеки ден да минавам през жк.Клоповница (рус.)
Как няма да се съглася! По твойте точки:
  • 1--> Може и да е далеч,но лично аз,когато ходя към центъра е предимно вечер и няма никакви задръствания! Наистина сутрин си е един малък АД - но при 1 млн. и 200 хиляди регистрирани автомобила в София,просто няма начин да няма,то цялата столица си е блокирана,ако питаш мен (Ех,как обичам лятото,когато е значително по-празно "градчето" ни) Колкото до градския транспорт - такъв не ползвам! Какво като няма трамвай?!? Радвам,че отсъства тоя толкова бучащ транспорт!!!
    2--> В студентски град ми се намира моментната месторабота и наистина пътуването до там ми излиза жълти стотинки (таксито ми е 4 лева в едната посока)! Там вече си е мизерия,но това е друга тема!!!
    3--> Виж,тук донякъде си прав,зеленина почти никъде не остана,заради непрестанните строежи,но пък ще ми кажеш ли къде в София мога да го намеря,това чудо наречено- растителност? "Мизерно поле" казваш,само дето цяла София едно време е наподобявала именно на такова! Колкото до мърсотията - нея хората я правят,така че от доста време не само в Младост е мръсно,а навсякъде!!!
И още няколко предимства:
  • 1--> Пълно е с кафенета и магазини (МОЛ-ове),в които да си губиш времето (ако все пак имаш,свободно такова)!
    2--> В Бизнес Парк-а се помещават всички (или поне главните) фирми,от които всеки един човек би имал нужда!
    3--> До една година ще е готово и метрото (или поне се надявам) и тогава кварталът ще се отпуши от задръстванията!
Като ми започнат лекциите в ЦИЕК-а,сигурно друга песен ще запея,но дотогава - Младост си е най-готиният квартал!!!
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

although написа:Как няма да се съглася! По твойте точки:
  • 1--> Може и да е далеч,но лично аз,когато ходя към центъра е предимно вечер и няма никакви задръствания! Наистина сутрин си е един малък АД - но при 1 млн. и 200 хиляди регистрирани автомобила в София,просто няма начин да няма,то цялата столица си е блокирана,ако питаш мен (Ех,как обичам лятото,когато е значително по-празно "градчето" ни) Колкото до градския транспорт - такъв не ползвам! Какво като няма трамвай?!? Радвам,че отсъства тоя толкова бучащ транспорт!!!
    2--> В студентски град ми се намира моментната месторабота и наистина пътуването до там ми излиза жълти стотинки (таксито ми е 4 лева в едната посока)! Там вече си е мизерия,но това е друга тема!!!
    3--> Виж,тук донякъде си прав,зеленина почти никъде не остана,заради непрестанните строежи,но пък ще ми кажеш ли къде в София мога да го намеря,това чудо наречено- растителност? "Мизерно поле" казваш,само дето цяла София едно време е наподобявала именно на такова! Колкото до мърсотията - нея хората я правят,така че от доста време не само в Младост е мръсно,а навсякъде!!!
И още няколко предимства:
  • 1--> Пълно е с кафенета и магазини (МОЛ-ове),в които да си губиш времето (ако все пак имаш,свободно такова)!
    2--> В Бизнес Парк-а се помещават всички (или поне главните) фирми,от които всеки един човек би имал нужда!
    3--> До една година ще е готово и метрото (или поне се надявам) и тогава кварталът ще се отпуши от задръстванията!
Като ми започнат лекциите в ЦИЕК-а,сигурно друга песен ще запея,но дотогава - Младост си е най-готиният квартал!!!
Защо лъжеш? Задръстванията там са по всяко време! Знам го от собствен опит. Щом не ползваш транспорт, значи си с кола, което още повече би трябвало да ти напомня за задръстванията. Колкото до трамвая - за "най-умните" - това е най-старото и най-надеждното средство за предвижване, и не е толкова зависимо от задръствания, за разлика от други видове транспорт!
Относно зеленината - не си ходил(а) в други квартали - дори в Надежда има огромни количества зеленина. В Младост почти никъде не съм виждал зеленина, честна дума, защото още веднъж повтарям - това е бивше "софийско равно поле"!
Относно кафенета и търговски центрове - не си излизал(а) от селото Младост, за да видиш че навсякъде - било то крайни квартали или квартали по-близо до центъра - навсякъде е пълно с такива работи, и навсякъде можеш да си губиш времето (ако имаш такова). Във въпросния Бизнес парк има само една малка част от големите фирми (как ще се уредиш там, ако нямаш връзки? ще те изритат като куче след 2-3 месеца работа), а тъй нареченото "софийско сити" ще бъде изградено до Опълченска, точно в района на ЦИЕК;)
Метрото ще го пуснат, но българите с техния манталитет, едва ли ще се откажат от колите си, дори ако се налага да пътуват само 1 спирка с метрото (колко хора познавам, които дори за най-близкия магазин ползват колите си!). Така че задръстванията в района няма да изчезнат.
Сам(а) си прави изводи. Ако не си компетентен(на), по-добре shut up (and drive) :lol:
Ibiza DJ
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

DADO написа:
Защо лъжеш? Задръстванията там са по всяко време! Знам го от собствен опит. Щом не ползваш транспорт, значи си с кола, което още повече би трябвало да ти напомня за задръстванията. Колкото до трамвая - за "най-умните" - това е най-старото и най-надеждното средство за предвижване, и не е толкова зависимо от задръствания, за разлика от други видове транспорт!
Относно зеленината - не си ходил(а) в други квартали - дори в Надежда има огромни количества зеленина. В Младост почти никъде не съм виждал зеленина, честна дума, защото още веднъж повтарям - това е бивше "софийско равно поле"!
Относно кафенета и търговски центрове - не си излизал(а) от селото Младост, за да видиш че навсякъде - било то крайни квартали или квартали по-близо до центъра - навсякъде е пълно с такива работи, и навсякъде можеш да си губиш времето (ако имаш такова). Във въпросния Бизнес парк има само една малка част от големите фирми (как ще се уредиш там, ако нямаш връзки? ще те изритат като куче след 2-3 месеца работа), а тъй нареченото "софийско сити" ще бъде изградено до Опълченска, точно в района на ЦИЕК;)
Метрото ще го пуснат, но българите с техния манталитет, едва ли ще се откажат от колите си, дори ако се налага да пътуват само 1 спирка с метрото (колко хора познавам, които дори за най-близкия магазин ползват колите си!). Така че задръстванията в района няма да изчезнат.
Сам(а) си прави изводи. Ако не си компетентен(на), по-добре shut up (and drive) :lol:
Виж сега - аз не лъжа,казвам си собственото мнение,ако на теб не ти изнася ОК,ама айде без такива умозаключения!!! Да,не ползвам градския транспорт,но също така нямам и автомобил,в предишния ми пост много ясно се разбира,че се придвижвам с таксита! Да прочете някъде да казвам,че няма никакви задръствания в Младост,напротив - сутрин си е тотален HELL (само не ми казвай,че никъде другаде в София няма задръствания),но виж вечер в посока към центъра си е доста спокойно! Според мен един квартал е готин,ако ти предлага всичките неща,от които имаш нужда за да си живееш пълноценно без да се разкарваш по други такива! Така че не виждам смисъл в това,да ходя до Надежда или до Витошка за да изпия едно кафе или да си купя някоя дрешка,след като мога да го правя и в моят си квартал,при това в заведения и търговски центрове,които по нищо не отстъпват на тези в центъра!
Колкото до растителността - щом като не си виждал такава,защо не дойдеш,лично ще те заведа (което не означава,че е само едно мястото),за да я видиш (за мое щастие,все още не са почнали да строят там),но тогава,едва ли ще можеш да кажеш,че в "прекрасната" Надежда има повече! "Софийско равно поле" казваш,а аз пък казвам,че това се отнася за цяла София,която едно време наистина си е била само едно поле!
Относно Бизнес парк-а - не знам за теб какво представлява понятието "една малка част от големите фирми",но след като наемите в него са невероятно високи,а всичките 15-16 сгради са пълни,едва ли всяка една фирма би могла да си наеме офис! Като си кадърен и си заслужаваш работното място,няма причина поради,която да те изгонят и точно защото това са реномирани компании,те няма да се лишат от кадърния човек,за сметка на този,който има пари или връзки - те си знаят от кого имат нужда,за да се развиват!!!
Колкото до метрото и българския манталитет - тук вече си прав,но все си мисля,че има доста хора,които биха го ползвали,задръстванията никога няма да изчезнат,но поне биха се намалили (никъде метрото не е пълен заместител)!!!
След като толкова плюеш Младост,би ли бил толкова добър да ми споделиш в кой квартал живееш ти?!?
И още нещо - момче съм!
Последно промяна от although на 21 Авг 2008, 14:30, променено общо 1 път.
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Никой не ти забранява да защитаваш собствения си квартал, момче. Нали живееш там. Но да убеждаваш че е "най-готиното място" е погрешна стъпка от твоята страна. Аз пък споделям собствените си впечатления, и веднага ми направи впечатление че в Младост почти няма зеленина; няма дори парк, за разлика от другите квартали (Западен, Южен, Северен парк), а ти казваш че имало всичко необходимо без да се разкарваш до другите места.
Задръстванията са не само там, но и навсякъде около Цариградското, аз когато пътувам за работата, ми се налага да излизам по-рано, за да успея въпреки чудовищното задръстване в района между Цариградското и Студ.град (там дето 280 завива след автосервиза "Изток"). Да не говорим, че района около Ректората е задръстен all the time, което прави предвижването от Цариградските квартали до центъра още по-проблемно.
Ibiza DJ
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Да разбирам ли,че живееш в Студентски град?!?
И да,за мен лично - Младост си е най-готиният квартал,нали така се казваше темата,в която пиша?!?
Това,че няма нещо наречно Южен,Западен или по какъвто и да е начин парк,не означава,че няма зелени площи!
А задръствания има не само на и около Цариградско,но просто те са ти направили най-силно впечатление,защото именно тях трябва да търпиш,но както казах вече - при 1 200 000 регистрирани автомобила в София,това е неминуемо!
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

although написа:Да разбирам ли,че живееш в Студентски град?!?
И да,за мен лично - Младост си е най-готиният квартал,нали така се казваше темата,в която пиша?!?
Това,че няма нещо наречно Южен,Западен или по какъвто и да е начин парк,не означава,че няма зелени площи!
А задръствания има не само на и около Цариградско,но просто те са ти направили най-силно впечатление,защото именно тях трябва да търпиш,но както казах вече - при 1 200 000 регистрирани автомобила в София,това е неминуемо!
Не, в Люлин, 10 микрорайон. И никога не бих го заменил за Младост.
Ти в Младост в кой микрорайон живееш?
Кой където е свикнал, момчето ми.
Аз обаче, на други места не съм виждал такива задръствания. Има тук-там, но не са толкова интензивни и толкова дълги. Само на Евлоги Георгиев има, и като пътуваш от СУ до Студентски или Младост, висиш по 10 часа.
Евала за Armin Van Buuren. На тоз форум определено му трябват фенове на транса.
Ibiza DJ
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Такъъъ...ако позволите на господин брокера да напише нещо...

Та...по моите наблюдения най - търсените квартали са южните (в това число Манастирски ливади, Бъкстон, Борово, Бели Брези), но...има и много хубави квартали и в източни райони като Редута например. А да споменавам ли Оборище? Зона Б - 5? Много зависи и от предпочитанията на самия човек. За един хубав квартал е застроен плътно и пълен само с ново строителство (М. Ливади например), за друг - централен квартал (Оборище, Яворов, Иван Вазов), а за трети - спокоен квартал, близо до планината (Борово, Бъкстон, Павлово).

Та...всичко е много субективно.

А хората бягат най - вече от Надежда, Обеля, Левски. Но...за всеки влак си има пътници. :wink:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

camel написа:Такъъъ...ако позволите на господин брокера да напише нещо...

Та...по моите наблюдения най - търсените квартали са южните (в това число Манастирски ливади, Бъкстон, Борово, Бели Брези), но...има и много хубави квартали и в източни райони като Редута например. А да споменавам ли Оборище? Зона Б - 5? Много зависи и от предпочитанията на самия човек. За един хубав квартал е застроен плътно и пълен само с ново строителство (М. Ливади например), за друг - централен квартал (Оборище, Яворов, Иван Вазов), а за трети - спокоен квартал, близо до планината (Борово, Бъкстон, Павлово).

Та...всичко е много субективно.

А хората бягат най - вече от Надежда, Обеля, Левски. Но...за всеки влак си има пътници. :wink:
За южните квартали си абсолютно прав - Емил Марков, Борово, Бели Брези - все хубави квартали, с добра инфраструктура, близо до центъра, нови луксозни строежи, бизнес-сгради, гъзарски заведения, скъпи ресторанти, Южен парк, хубава витошка гледка. Аз бачках в един офис в Бокар a.k.a. Манастирски ливади, стигах много бързо с трамвая, и трябва да спомена, че не съм виждал задръствания по бул.България (един мой много любим булевард).
Иначе, и Оборище, много го обичам, защото е център, и най-вече заради любимата ми ул.Шипка. Пък и още от време оно внушава респект, нали живкови живеят там.
Зона Б-5 не ми допада, търси се единствено защото е дефакто център (Стамболийски). Другите Зони (Б-18,19 ли бяха?) са още по-зле.
От Обеля, Левски наистина бягат, има защо. За Надежда обаче, можем да поспорим - 1,2,3 части са на 10-15 мин. от центъра, на 20 мин. от НДК, в квартала има много дървета, зеленина, самият квартал има всичко необходимо - търговски точки, магазини, кафенета и др., наблизо са Северен парк, стадион Локомотив, и нещо което е много важно, особено за жените - Илиянци. Така че, за мацките които обичат да пазаруват, и в големи количества - Надежда е най-готиният квартал :mrgreen:
И накрая, ще повторя думите ти, наистина всичко е много субективно.
Ibiza DJ
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Ох, това е ужасно. Дори да живееш в някое от селата на София, ако си живял там откакто си роден ще обичаш мястото повече и от родителите си, образно казано.

Аз мразя всичко, що е в близост до Централна гара. Затова по-надолу от линията Операта-ЦУМ гледам да не слизам. Мразя бул.Мария Луиза и трамваите, идващи от Надежда. Обичам си центъра и кварталите, лепнати за моя.
Всъщност любимият ми квартал след моя е Изток. Стрелбище също е готин.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

JudyRamone написа: Аз мразя всичко, що е в близост до Централна гара. Затова по-надолу от линията Операта-ЦУМ гледам да не слизам. Мразя бул.Мария Луиза и трамваите, идващи от Надежда.
Що бе, Кирковския пазар не те ли кефи? Има много хубави работи, пък и евтинко ;)
Ibiza DJ
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”