КСК'08-English

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: КСК'08-English

Мнение от KRSOne »

Благодаря ти за пожеланието. А искам да питам нещо. Оценяват ли се по-сложни конструкции и по-рядко използвани думи :)
radost
В началото бе словото

Мнение от radost »

естествено колкото по-sophisticated толкова по-добре.Гледай да имаш добра връзка между параграфите и използвай повечко linking words-however,moreover,nevertheless,as far as i am aware, и т.н.Не се впускай в банални неща опитай се по-задълбочено да разгледаш темата и не забравяй да я съпортнеш с повечко примери
Аватар
ТΞD
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от ТΞD »

KRSOne написа:Благодаря ти за пожеланието. А искам да питам нещо. Оценяват ли се по-сложни конструкции и по-рядко използвани думи :)
Богатият речник е плюс, но трябва да внимаваме да не прекаляваме и да ги употребяваме думите на място. Примерно ако употребя connoisseur за гъбар или нещо от сорта, ще бъде повече в минус отколкото в плюс, че съм успял да назубря сложната дума. Мисля си, че и при конструкциите е така. :wink: :!:
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

От личния ми опит мога да твърдя, че аргументите са като, че ли на по-заден план, имам предвид, че не се очаква за 40 мин. да обориш Платон :D . Хубаво си приказваме, ама тря да ходя да беля картофи(ако искам да ги ям пържени :D ), айде успех ти желая наистина. Лек ден.

P.S. Ако използваш сложни конструкции и сложни(умерено разбира се) думи, ще е добре, но ако се чудиш м/у сложна в която не си сигурен и простичка но вярна, залагай на вярното. (Лично мнение разбира се). Ако претрупаш есето със сложности ще изглеждат като залепени, но е хубаво ако използваш някакви идиоми и колокации.
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Знам, знам. Няма да прекалявам. Благодаря ви отново :wink:
radost
В началото бе словото

Мнение от radost »

Зависи много от есето,ако цялото е написано на простичък език,нормално е използването на една или две по-сложни думи да изглежда смешно,но ако нивото на езика е повече от добро тогава няма проблем да използва и по-сложни думи,но другото с което трябва да се съобразите е и темата на есето-от това също мн зависи,а като казах че трябва да подкрепиш мнението си с примери,нямах в предвид да си изписваш живота а на всяка подтеза да дадеш по един пример,за да не изглежда сухо есето ти.Все пак на есетата си тази година имах 6 -може да ми се има доверие :wink:
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Какви аргументи използваш най-често? Използваш ли някви лични преживявания, случки и т.н. :)
radost
В началото бе словото

Мнение от radost »

Ами ако темата е подходяща да се подкрепи със пример от личния ти опит го правиш :) казваш едно -Judging by my own experience... и си готов :) ако не става, даваш по-общ пример-само наистина внимавай да не е мн банален,защото режат за това-от опит го казвам.
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Добре. Мерси за ценните съвети :wink:
radost
В началото бе словото

Мнение от radost »

моля,надявам се наистина да са ти от полза-то на изпита нямаш мн време за мислене и всичко става като на сън-бързо и сякаш не се е случвало никога :wink: Много ,много успех и късмет естествено-не се притеснявай ще го пребориш този глупав изпит :wink: :D
Аватар
jolly_f
Да живей словото
Специалност: Английска филология
Курс: втори

Мнение от jolly_f »

Внимавай с по-сложните изрази, защото някои по-сбъркани даскали на матурите са подчертавали верни неща, защото не ги знаят :lol: а в СУ не проверяват само преподаватели от университета май
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Аз не се притеснявам по принцип, ни може би тук ще има капка несигурност. А за cloze testa можеш ли дадеш друг безценен съвет :)
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

KRSOne написа:Аз не се притеснявам по принцип, ни може би тук ще има капка несигурност. А за cloze testa можеш ли дадеш друг безценен съвет :)
Не преписвай. :lol:
Изображение Изображение
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Нямам намерение :wink:
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

За Cloze Test-a или ги знаеш думите и колокациите или не, няма друго :D
Не съмм сигурна, но май само те си ги проверяват, доста хора са и са много бързи и поне моите преподаватели до този момент са винаги много коректни. А това, че нямало да знаят думите е по-малко от нула вероятно, повярвай ми, тези хора са адските машини и не се спират, в крак са със най-новите и най-старите, използвани и неизползвани думи :mrgreen:
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”