Комунизмът-чумата на човечеството

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Комунизмът-чумата на човечеството

Мнение от JudyRamone »

И пак не съм съвсем съгласна.... Сталин е много по голям УРОД и въобще май няма нещо, което да мразя повече от комунизма
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Да бе, ама социализъм, или национал-социализъм - нали все за социализъм иде реч. За по-голям урод не знам - повече хора е избил, но е имал и по-голямо население, което да мачка наред. Процентно разликата не мисля, че е толкова голяма.
Knights of the Cross
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Между социализъм и комунизъм има разлика, да не забравяме :!: Иначе честно.. Марков беше дал обяснение на нещата в една тема, не помня коя, но беше много точно.
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

JudyRamone написа:И пак не съм съвсем съгласна.... Сталин е много по голям УРОД и въобще май няма нещо, което да мразя повече от комунизма
"По-голям урод". :lol: Колежке, това е мисленето на червените, които казват "видите ли, Хитлер е бил много по-зъл от Сталин, затова по-добре, че така станаха нещата"...
JudyRamone написа:Между социализъм и комунизъм има разлика, да не забравяме :!:.
Хич не е толкова голяма, колкото си мислят хората. Това на Запад го знаят от десетилетия. Кога ли ще го разберем и ние?
Изображение
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

А, аз не съм хитлеристка... и въпреки това се удивлявам от Хитлер.. любима историческа личност ми е. Доста съм чела за него... но ако опрем до "по-малкото зло"... да, той е по-малкото зло, и все пак пак си остава зло.
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Хич не е толкова голяма, колкото си мислят хората. Това на Запад го знаят от десетилетия. Кога ли ще го разберем и ние?
Е, едно е да искаш да ти плащат за труда във фабриката, друго е да искаш да избиваш наред и да налагаш някакви безумни правила и привилегии...
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Има разлика и комунистите твърдят, че социализмът е крачката към комунизъм.
Иначе освен работещата скандинавска социал-демокрация, другите опити се провалят с гръм и трясък.
Ако трябва да съм честен, доста се учудвах на лайбъристите, докато не ги хванаха в тези мащабни кражби и не си затвърдих мнението, че социалист, дето не бърка с двете ръце в меда май много-много няма. :)
Knights of the Cross
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

JudyRamone написа:Между социализъм и комунизъм има разлика, да не забравяме :!:
Не и по нашите ширини....
Не и по Източноевропейските...
Не и по съветските....
Общо взето...на изолирани места има социализъм, който да е нещо друго освен прикритите комуняги, нещастни...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

JudyRamone написа:
Е, едно е да искаш да ти плащат за труда във фабриката, друго е да искаш да избиваш наред и да налагаш някакви безумни правила и привилегии...
Доста на ниско ниво разглеждаш нещата. Комунизмът хич не е просто "да искаш да ти плащат за труд".
Изображение
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Ама аз не говоря как е в момента.... говоря за времето, когато хората още не са се сещали, че могат да злоупотребяват с личните си интереси.
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

JudyRamone написа:Ама аз не говоря как е в момента.... говоря за времето, когато хората още не са се сещали, че могат да злоупотребяват с личните си интереси.
Доста на ниско ниво разглеждаш нещата. Комунизмът хич не е просто "да искаш да ти плащат за труд".
А ти как мислиш че са възникнали социалистите?
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

JudyRamone написа:Ама аз не говоря как е в момента.... говоря за времето, когато хората още не са се сещали, че могат да злоупотребяват с личните си интереси.
Такова време съществува всъщност само в болните червени мозъци и никога не е било на практика. Нещо като "доброто старо време", за което говори всеки човек, когато мине определена възраст. :lol:
Изображение
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

JudyRamone написа:А, аз не съм хитлеристка... и въпреки това се удивлявам от Хитлер.. любима историческа личност ми е. Доста съм чела за него... но ако опрем до "по-малкото зло"... да, той е по-малкото зло, и все пак пак си остава зло.
Всъщност, според мен, той в голяма степен е посредствена личност израсла в неподходящите условия, когато на Запад, в тази ситуация на криза не е имало ясен критерии, по който да се подбират лидери. Грешка на условията накратко. Същия проблем имаме и днес в подбирането на ръководни постове, който явно е константно последствие на една криза на държавно ниво.
Knights of the Cross
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

JudyRamone написа:А ти как мислиш че са възникнали социалистите?
За кои става въпрос? "Социалисти" и "социализъм" е доста широко понятие. Има и разлика между "лява социална политика" и комунизъм. :roll:
Изображение
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Колкото и да е, човек не бива да забравя и да бъде обективен понякога :? Било е в самото начало и не ти говоря за началото в България...
Baggins написа:
JudyRamone написа:А ти как мислиш че са възникнали социалистите?
За кои става въпрос? "Социалисти" и "социализъм" е доста широко понятие. Има и разлика между "лява социална политика" и комунизъм. :roll:
Ми аз тук не говоря за комунизъм!! Ти го намеси.. аз говоря за най-прост и първосигнален социализъм...
Tommy написа:
JudyRamone написа:А, аз не съм хитлеристка... и въпреки това се удивлявам от Хитлер.. любима историческа личност ми е. Доста съм чела за него... но ако опрем до "по-малкото зло"... да, той е по-малкото зло, и все пак пак си остава зло.
Всъщност, според мен, той в голяма степен е посредствена личност израсла в неподходящите условия, когато на Запад, в тази ситуация на криза не е имало ясен критерии, по който да се подбират лидери. Грешка на условията накратко. Същия проблем имаме и днес в подбирането на ръководни постове, който явно е константно последствие на една криза на държавно ниво.
"Посредствена личност" не е въобще точно определение... както и да е. Факт е, че е феномен в световната история.
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"

Обратно към “Мнения”