Китаистика

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Аватар
hotch_potch
В началото бе словото

Мнение от hotch_potch »

Миии, пазарувам за новата учебна година :( Стрееес! Ама поне имам 4 супер яки тетрадки на крави и една с розов слон от тези с големите квадратчета :lol:

Ако някой може пак да обясни как да разбера дали съм на общежитие преди 13-ти, ала-бала :oops: Жената,която ми прие документите ми каза, че нашите класации излизат по-рано, а тук четох, че после ще се местим след като излязат класациите. Утре може да се обадя, но не разчитам някой да вдигне... та ако има някой компетентен :oops: Оффф засега съм в шок и ужас :cry:
We drink the fatal drop
Then love until we bleed
Then fall apart in parts
Аватар
martin_kolev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от martin_kolev »

А какви са ти тетрадките, то май има само от най-малките :cry: аз искам големи и не розови :roll:
Аватар
hotch_potch
В началото бе словото

Мнение от hotch_potch »

Само по 20 листа ги правят, защото са решили, че са за първи клас :lol: затова си взех 5 :lol: Освен кравите и розовия слон имаше и с ферари 8) Но спокойно - от кравите има и синички :lol:
We drink the fatal drop
Then love until we bleed
Then fall apart in parts
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Не ви трябват големи с квадратчета. И малки да са пак вършат работа. А тук има страхотни за писане на йероглифи... но мога да нося само 30 кг а да ви ги пратя ще излезе много скъпо :(

Изобщо, ние тук си мечтаем да можем да пренесен една книжарница, "скромничка", голяма колкото ЦУМ, но без дупки по средата, с цели площадки и всичко пълно с книги, един етаж за филми и музика... за речниците и за цената им да не говорим... мечтиии. Хайде, до скоро.
П.С. За общежитието, класацията няма да излезе по-рано и няма как да я разберете по-рано, просто заради курса трябва да ви настанят в произволни стаи и като излезе класацията вече се местите на мястото си.
Kira
От дъжд на вятър

Мнение от Kira »

Аз да пусна един бързичък отговор :)

Значи, майката на моя милост вчера беше измолена да се обади в СБО и да си задава к'вито там въпроси има, щото аз посмъртно нищо не мога да й кажа :) Обади се майчето и какво се оказа: има настанителни бележки, които трябва да се вземат 04-05.09 (днес и утре), т.к. четвъртък и петък са почивни дни. В настанителната бележка пише къде сме настанени временно (като излезе Голямото Класиране на 15.09 тогава се местим в др стая, може и в нов блок...), после с настанителната бележка, лична карта,снимки и таксата (която не я знам колко е, но може да погеднете тук: http://www.uni-campus.net/protocols/nae ... 7-2007.doc) отиваме и се оставяме в ръцете на любезните служители :) И накрая се оказваме горди притежатели на адресна карта :)

РЕД ЗА НАСТАНЯВАНЕ
1. Бл. 42 Б - Централна каса
Заплащане наема за времето от датата на настаняване до края на месеца (депозит за І-ви семестър се внася най-късно с наема за месец октомври).

2. При управителя на съответния блок, за който е класиран учащият, се представят:

- Студентска книжка; /не се изисква за първокурсници/
- Документ за самоличност;
- Фискален бон за платения наем;
- 2 снимки.
3. Адресната регистрация на класираните студенти се извършва при управителя на блока, за който са класирани, за което получават от него срещу сумата от 2.50 лв адресни карти.
Аватар
martin_kolev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от martin_kolev »

Xin ти направо ме накара да се размечтая и аз. Познати ми казаха, че има много удобни картончета с йероглифите на познатата ни система - отпред е въпросният йероглиф, а отзад какво означава на английски. Чудя се дали по-натам да не си поръчам и тези познати да ми ги пратят по пощата :roll:
Аватар
martin_kolev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от martin_kolev »

Здравейте, вчера ми се наложи да ходя до Мол-а и изпробвах варианта с тролей 5. Попаднах в ужасно задръстване :shock: и беше много досадно. Ако това трябва да го търпя после всеки ден, то по-добре да се гръмна :?
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Трамвай десет също спира там :) както и ммм още един автобус 74 :wink:
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Svikvay, Martine, moyat record e dva 4asa i polovina do Studentski. :wink: Ina4e tezi karti i az gi gledah, no sa skapi, 100tina yuana, t.e. kam 20 lv i mi se vijda dosta na fona na golemi re4nici po 50 yuana (10 leva). Osven tova, ne sadarjat mnogo yeroglifi i edva li 6te var6at rabota za dostata4en period ot vreme. No moje i da sa polezni, ne sam gi razglejdala podrobno, samo im hvarlih edno oko, taka 4e ne pretendiram, 4e davam iz4erpatelna informacia. Tuk ima hubavi listi i tetradki s kvadrat4eta, no po-podhodya6to razgrafeni za yeroglifi, te sa i evtini, ako mi ostane myasto v bagaja, 6te donesa. Ima i u4ebni tetradki za yeroglifi, v smisal, napisani sa v na4aloto na reda i samo da povtarya6 otgore v na4aloto i razni drugi glezotii, no ne sam gi razglejdala podrobno, ne ostava vreme za tyah, vse pak ne e redno da stoim v knijarnicata po 4etiri 4asa (sega stoim po tri :lol: ).
Ina4e e mnogo interesen momentat s u4eneto na angliiski tuk. Kitaycite sa gotovi na vsi4ko za da go ulesnyat i za kam 200 yuana (40 leva) moje da si kupi6 koplekt DVD-ta s "priateli", "Bolki na rasteja", "Byagstvo ot zatvora", "Seksat i gradat", may sa po edin sezon ili pove4e vatre-ogromni kutii, pone 10 DVD-ta.
I da prodalja da vi izku6avam s Pavlin, tuk v golemite knijarnici ima pey4ici, za da moje6 da sedne6 i spokoyno da si 4ete6 i mnogo hora go pravyat, na etaja s muzikata ima CD playeri sas slua6alki do pey4icite, moje6 da sedne6 da poslu6a6 muzi4ka... vazdah.
P.S. Nyamam kirilica, sajalyavam :(
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Zdraveite i ot men :)
Precaka mi se kompa i sega pisha ot na bashta mi mashinata (nqma kirilica, sorry). Otnosno sreshtata, aide da se razberem veche :) Telefona mi e 0887262072, email i ICQ gi ima v profila mi. Moga absoliutno vseki den i vseki chas osven v ponedelnik, 10 septemvri po obqd. Sledobqd sum svoboden, ta ako iskate i ako mojete neka go napravim v ponedelnik po nqkoe vreme na Popa. Kakvo shte kajete?

Hotch Potch, ot kude si vze takiva tetradki? Iskam i az, no ako moje da sa s ovce na koricata :P
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
hotch_potch
В началото бе словото

Мнение от hotch_potch »

Такааамм, след като се обадих в СБО ми казаха да отид на 12-ти и ще ме настанят. Предполагам, ще дойда на 12-ти и няма да имам никакво време, така че сигурно на 13-ти ще се видим :(

Еййй ще оцените вие едрия рогат добитък някой ден :lol: Тетрадките с кравите са от новата серия на Донау и ги има навсякъде 8) Но с овце не видях :/
We drink the fatal drop
Then love until we bleed
Then fall apart in parts
Аватар
martin_kolev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от martin_kolev »

Значи не поемайте ангажименти за 13-ти след обяд, за да можем да отидем някъде след уводния ден в уводния курс :blob2:
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Taka mai e nai-dobre, che inache q se suberem 3-4 choveka, q ne. Utre shte si kupuvam tetradki i mi e stranno radostno :P
Изображение
Аватар
martin_kolev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от martin_kolev »

Аз поръчах на една моя приятелка ако успее да ми намери тетрадки с големи квадратчета голям формат и не много детски :? и отделно моливи и писалка с мастило. Дано има такива тетрадки :dontknow:
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Ne uspqh vchera s tetradkite. Tova, koeto shteshe da bude konsultaciq s hirurga se prevurna v spontanna operaciq. Sega sum bez 2 mudreca, nadul sum se kato dinq, boli me a i ne mi davat ot onezi obezbolqvashti s koito mojesh da se nadrusash :P Utre sum na pregled i sled nego shte hodq za tetradki eventualno.

Eto edna statiq, koqto reshish, che moje da vi e interesna.

Voenna istoriq na Severen Kitai: http://pigua.dankin.net/voenna.htm
Изображение
Заключено

Обратно към “ФКНФ”