А много ли е трудно ?!commedesf-ckdown написа:Да.Vencislava написа:А диктовката още ли е присъства в изпитния материал ?
[КСК 2013] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Vencislava
- В началото бе словото
- Специалност: не знам
- Адрес в галерията на СУ: a
Re: [КСК 2013] Английски език
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Е, зависи от твоето ниво, не мислиш ли? Т.е. тя диктовката никога не е обективно трудна или обективно лесна. Въпросът е каква ще ти се стори на тебе.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Vencislava
- В началото бе словото
- Специалност: не знам
- Адрес в галерията на СУ: a
Прав/а си. Благодаря !Търговецът на кристал написа:Е, зависи от твоето ниво, не мислиш ли? Т.е. тя диктовката никога не е обективно трудна или обективно лесна. Въпросът е каква ще ти се стори на тебе.
Много ми е интересно, колко хора са тръгнали да се явяват на изпити, без да имат представа какво съдържа изпитът и какво е нивото. Ами форматът на изпита е описан на сайта на СУ, включително и това, че има диктовка. А и съществуват вече ен-брия книжки на "Просвета" с реални изпитни тестове и диктовки от минали години. Поне да бяхте погледнали за какво става дума.
- vicodin
- В началото бе словото
- Специалност: Арабистика
- Курс: първи
Йест!macharok написа:Много ми е интересно, колко хора са тръгнали да се явяват на изпити, без да имат представа какво съдържа изпитът и какво е нивото. Ами форматът на изпита е описан на сайта на СУ, включително и това, че има диктовка. А и съществуват вече ен-брия книжки на "Просвета" с реални изпитни тестове и диктовки от минали години. Поне да бяхте погледнали за какво става дума.
Can't sleep; moon will eat me.
- geridem
- В началото бе словото
- Специалност: английски език
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: geridem
Дали ще правят проблем ако в есето се използва A person... their вместо his or her. Понеже навсякъде е различно..
"Because he had no place he could stay in without getting tired of it and because there was nowhere to go but everywhere, keep rolling under the stars..."
— Jack Kerouac
— Jack Kerouac
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Че защо да правят проблем, ако си е валиден езиков израз.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- vicodin
- В началото бе словото
Ей, пускам ви разни гаври за есето:
Неправилно:
Then my mother came in and she told me to help her.
When I was a little girl I always had the habit of dreaming.
The first school year at my school...
(co-reference) - Everybody in this world has a goal..., а не Everybody in the whole world...
!!! Приема се ам. On one hand,... (но не on other hand)
!!! Приема се If one is young, he must make important choices.
!!! Приема се ам. Like I said...
3 маловажни грешки, гайс, се приемат за една сериозна!
Неправилно:
When I was a little girl I always had the habit of dreaming.
(co-reference) - Everybody in this world has a goal..., а не Everybody in the whole world...
Последно промяна от vicodin на 12 Юни 2013, 08:29, променено общо 1 път.
така е правилно да се пише -their. Въпреки че на мен не ми звучи много приятноgeridem написа:Дали ще правят проблем ако в есето се използва A person... their вместо his or her. Понеже навсякъде е различно..
“Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has yet to come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."
- commedesf-ckdown
- В началото бе словото
С риск да прозвуча самодоволно, а не това е целта ми, държа да отбележа, че грешките в първите три изречения са доста очебийни.vicodin написа:Ей, пускам ви разни гаври за есето:
Неправилно:
When I was a little girl I always had the habbit of dreaming.
В първото изречение употребата на местоимението е напълно излишна, ненужно утежняваща смисъла на изречението. Изказът в английския език е сравнително прост и she грозно се набива на очи и усложнява възприемането на смисъла.
Не можем да използваме always, при все че става дума за миналото, няма никаква логика, дори и на български. Always си върви с Present Simple и това е. Също така, habit*.
Това с whole word въобще не ми звучи правилно, но не мога да обясня защо. Ако някой знае, моля да каже, че ми стана интересно.
Няма никаква логика да приемат on one hand, но не on the other hand. Двата израза вървят, така да се каже, в комплект, и употребата на on the other hand e недопустима, ако не е предхождан от on one hand в началото на предишен абзац. Комплектът изрази се използва за съпоставка и контраст, затова няма как да бъдат използвани поотделно.
Също така, one си върви с they и there, защото означава човек като цяло, по принцип и следователно няма определен пол. Но може би това с his е нещо по-ново и/или неофициално като изказ, не знам за това.
- vicodin
- В началото бе словото
Забравих да спомена, за да не подбудя спорове, които не мога да водя, че не съм измислила аз тези неща; дословно съм ги цитирала от листите, с които се сдобих, които пък гласят "Разширени критерии за оценка на съчинението/есето в SUATEFL".commedesf-ckdown написа:С риск да прозвуча самодоволно, а не това е целта ми, държа да отбележа, че грешките в първите три изречения са доста очебийни.vicodin написа:Ей, пускам ви разни гаври за есето:
Неправилно:
When I was a little girl I always had the habbit of dreaming.
В първото изречение употребата на местоимението е напълно излишна, ненужно утежняваща смисъла на изречението. Изказът в английския език е сравнително прост и she грозно се набива на очи и усложнява възприемането на смисъла.
Не можем да използваме always, при все че става дума за миналото, няма никаква логика, дори и на български. Always си върви с Present Simple и това е. Също така, habit*.
Това с whole word въобще не ми звучи правилно, но не мога да обясня защо. Ако някой знае, моля да каже, че ми стана интересно.
Няма никаква логика да приемат on one hand, но не on the other hand. Двата израза вървят, така да се каже, в комплект, и употребата на on the other hand e недопустима, ако не е предхождан от on one hand в началото на предишен абзац. Комплектът изрази се използва за съпоставка и контраст, затова няма как да бъдат използвани поотделно.
Също така, one си върви с they и there, защото означава човек като цяло, по принцип и следователно няма определен пол. Но може би това с his е нещо по-ново и/или неофициално като изказ, не знам за това.
- purplechan
- В началото бе словото
Разпределението излезе! Аз съм в 255 в севереното крило.
Японистика, I курс
- Lissome
- В началото бе словото
Някой случайно да е разпределен във факултета по Химия и фармация?
"We all die. The goal isn't to live forever, the goal is to create something that will." — Chuck Palahniuk
Бродеща сред слънчогледите
- commedesf-ckdown
- В началото бе словото
Оффффф, аз съм в 292 в Химическия с още 96 човека. Как всички ще чуем диктовката е пълна мистерия за мен.purplechan написа:Разпределението излезе! Аз съм в 255 в севереното крило.
Lissome написа:Някой случайно да е разпределен във факултета по Химия и фармация?
- Lissome
- В началото бе словото
Аз съм в 547 в Химическия. Общо сме 30 човека и за това съм доволна ( :
"We all die. The goal isn't to live forever, the goal is to create something that will." — Chuck Palahniuk