Уличните кучета?

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

Какво ги правим?

Смърт
47
34%
Кучкарник
49
35%
Кастрация само
43
31%

Общо гласове: 139

Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Уличните кучета?

Мнение от FloWersOfEviL »

People-can-FlY написа:Moга да ти гарантирам, че един от основните закони в природата гласи, че нападението (и дори убийството) на друго животно става само ако няма друга опция и за двете страни. Винаги, преди абсолютно всяка атака има предупреждение..
Била съм атакувана от куче 2 пъти и още толкова пъти съм била свидетел на атаки. За щастие без жертви, макар и единият път да бе доста сериозен. Всички те бяха домашни, но това няма значение в случая, защото коментирам друг въпрос. Мога да ти кажа, че единственото предупреждение, което получих беше летящото в моя посока озверяло чудо на чудесата.
People-can-FlY написа:Същото е и с кучетата, само че те лаят и ръмжат.
Нали си чувал за поговорката - Куче, което ръмжи, не хапе. Много е вярна. В нито едно от нападенията нямаше ръмжене. Имаше действие. НЕпредизвикано.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
People-can-FlY
Пишете, о, братя
Курс: друг

Мнение от People-can-FlY »

FloWersOfEviL, както вече казах домашните кучета имат много по-различна психика от повечето бездмони. Домашно куче може в един момент да е напълно нормално, в следващия - да ти откъсне главата без да чуеш ръмжене дори. А някои бездомни са изхвърлени домашни. Това е наша грешка. Много зависи от стопанина и това какво точно е правил с това куче.

Била си атакувана? А колко пъти си била захапвана? Това не е атака, това е вид предупреждение. Това че кучето се е спуснало към теб на метър, 50 сантиметра и така нататък не значи, че ще те ухапе, но при домашните наистина не се знае какво може да се очаква. Както вече казах "един от основните закони В ПРИРОДАТА".

Наско - да, заслужено е. Следващият път ще се научи. Това е типична човешка черта :) Сега ще кажеш - "да, ама то после ще намрази кучетата". Ще намрази кучетата единствено ако майка му му промие главата с нейните убеждения. Бил съм хапан като малък от съседско куче. Голяма работа, нищо не е станало. Както виждаш и до ден днешен си работя с кучета с удоволствие.
А не си ли се замислял, че може би е ухапало бабата, защото е било изплашено, в шок и тн?

aikaeimin Правя си изводите въз основа на работата ми с кучета, на опита си, семинарите и литературата на тема психология на кучетата. Нито те познавам, нито нищо, че да те обвинявам, така че не бързай да се сърдиш.
Единственото нещо, в което обвинявам човека е, че може да се информира, но не го прави.

"Препоръчвам ти да не обременяваш ответната страна с твоите заключения/мнения, това по никакъв начин не допринася към аргументацията ти, дори напротив - създава лошо впечатление."
О, прости ми, че си дадох мнението.
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс
Специалност: Компютърни Науки
Курс: първи

Мнение от atanas_tsankov »

Ние сме стигнали до върха на хранителната верига и сме най-висшия вид. Тук не става въпрос за бой между двама мъже, за да изследваш кой е виновен. Човекът като вид е заслужил да управлява и човешкия живот и здраве е най-ценен. Ако някое куче си позволи дори да причини притеснение или страх у човек, заслужава да бъде пратено в кучкарник. А ти говориш че дори нападение не трябва да бъде наказано, защото човекът не бил невинен. Убеден съм, че бабата не е налагала кучето с пръчка преди то да я нападне.. Съгласен съм, че ако човекът очевидно и преднамерено провокира кучето, трябва той да бъде наказан.
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
People-can-FlY
Пишете, о, братя

Напълно съм съгласен с теб. Кучето НЕ Е оправдано. Просто искам да ви попитам дали можете с чисто сърце да кажете, че ако зависеше изцяло от вас бихте пратили кучетата в кучкарник? Животът на кучето в кучкарник трае между седмица и един месец.
Ако някое куче си позволи дори да причини притеснение или страх у човек, заслужава да бъде пратено в кучкарник
С това вече не съм съгласен, прозвуча ми малко нацистко. Защото сме най-развити, затова всички други живи същества трябва да забравят природата си, инстинктите си и да ни се кланят като минем покрай тях?
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс

Така е, и по-важното - така е нормално да е. Всеки вид прави всичко възможно за себе си. Да, ние сме хора и можем да избием всички кучета по света ако решим. Нямам това предвид. Искам да кажа, че човешкия живот не е ценен колкото кучешкия. Поне в нашите очи би трябвало да е по-ценен. И ако избирам между едно нахапано момиче и 10 избити кучета, е ясно че ще избера второто.
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
People-can-FlY
Пишете, о, братя

Не, не е толкова ценен, но не като кучешкия да е безценен. Това се прави ако няма други опции. Това, което ти каза е едно нахапано момиченце и 10 избити кучета. Ами ако момичето изобщо не е било нахапано, само изплашено и е мислело, че ще го нахапят? Пак ли би избил с лека ръка 10 кучета?
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс

Ако те са го изплашили, без то да ги е провокирало, без да се замисля. Рано или късно ще съберат смелост, или ще огладнеят и ще се разярят...

PS: безценен означава толкова ценен, че няма цена. Безстойностен е дуго нещо :)
People-can-FlY
Пишете, о, братя

Добре, професоре, Вие знаете (всичко).
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс

Ее, не го приемай навътре :wink: просто го отбелязах, и аз правя грешки от бързане нон-стоп
People-can-FlY
Пишете, о, братя

Говорех за това, че кучетата щели да съберат смелост и тем подобни.
Аватар
ЕгасиКостов
Да живей словото
Специалност: Английска Филология

Мнение от ЕгасиКостов »

Не виждам защо трябва да съм длъжен да изчета тонове специализирана литература само за да отида до магазина

Ние трябвало да се приспособим към тях?! Те зависят от нашата милост, откъде накъде ние ще се приспособяваме към тях?!

Ръмженето било предупреждение и пр.
На тебе като ти се озъби гадината на 2 санта от тебе, дали няма да се притесниш? Дали пък няма да ти скочи адреналина? И тогава Пухи ще те нападне, защото не си психопат

И докато си говорим за законите на природата - най-висшия гласи, че оцеляват най-силните
А това не са кучетата
По всеки въпрос има две мнения - моето и грешното.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

People-can-FlY написа:FloWersOfEviL, както вече казах домашните кучета имат много по-различна психика от повечето бездмони. Домашно куче може в един момент да е напълно нормално, в следващия - да ти откъсне главата без да чуеш ръмжене дори. А някои бездомни са изхвърлени домашни. Това е наша грешка. Много зависи от стопанина и това какво точно е правил с това куче.

Била си атакувана? А колко пъти си била захапвана? Това не е атака, това е вид предупреждение. Това че кучето се е спуснало към теб на метър, 50 сантиметра и така нататък не значи, че ще те ухапе, но при домашните наистина не се знае какво може да се очаква. Както вече казах "един от основните закони В ПРИРОДАТА".
Дадох пример с домашни животни, защото с бездомни не съм имала случка, а да си харесам нещо от новините, не ми допада особено. Гледам да боравя само с преживяното. Психиката на кучета също няма да я коментирам. Аз с теб за друго говоря. Не искам да се повтарям.

Как така ухапването не е атака? Нещо недоумявам.
И какво значи В ПРИРОДАТА, като е В ПРИРОДАТА не го давай за пример в градска среда.

И като цяло в тази тема много смесвате нещата. Или говорете като цяло, без да конкретизирате с примери, или дайте да обсъждаме само конкретни ситуации и да не ги обощаваме. Много мешана скара става и, поне за мен, е трудно да следя.
People-can-FlY
Пишете, о, братя

"в природата" няма значение къде се намираш, а кой участва. Домашните кучета са в "човешки глутници".

Aз не разбрах дали те е ухапало? Но си права, че говорим за бездомните в случая :) Айде, няма да смесваме повече, че да не става мазало.

EгасиКостов - на мен "гадината" няма причина да ми се зъби на 2 санта. Опитвам се да накарам хората да се замислят за решаване на проблема без да оповават на лично отношение към въпроса, но явно няма как да стане просто.
Аватар
ЕгасиКостов
Да живей словото
Специалност: Английска Филология

Мнение от ЕгасиКостов »

People-can-FlY написа:EгасиКостов - на мен "гадината" няма причина да ми се зъби на 2 санта.
Как да няма? Като отидеш до бакалията, навлизаш в територията на Пухи
По всеки въпрос има две мнения - моето и грешното.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

People-can-FlY написа:"в природата" няма значение къде се намираш, а кой участва. Домашните кучета са в "човешки глутници".
А, сега разбрах в какъв смисъл го казваш, тук си прав.
People-can-FlY написа:Aз не разбрах дали те е ухапало? Но си права, че говорим за бездомните в случая :) Айде, няма да смесваме повече, че да не става мазало.
Да, разбира се, и двата пъти ме ухапа, иначе нямаше да го давам за пример. Пак казвам, не беше сериозно. Третият път почти до смърт ми разкъса кучето един ротвайлер, а четвъртия път един доберман (най-противната ми порода) скочи на гърба на една приятелка и я раздра.

Но пак ти казвам се тая е, затова преди не конкретизирах толкова. Аз с теб друго се опитвам да изясня. А именно, че са били провокирани всеки път. И че предупреждават преди да атакуват. Е не съм съгласна.
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”