FloWersOfEviL, както вече казах домашните кучета имат много по-различна психика от повечето бездмони. Домашно куче може в един момент да е напълно нормално, в следващия - да ти откъсне главата без да чуеш ръмжене дори. А някои бездомни са изхвърлени домашни. Това е наша грешка. Много зависи от стопанина и това какво точно е правил с това куче.
Била си атакувана? А колко пъти си била захапвана? Това не е атака, това е вид предупреждение. Това че кучето се е спуснало към теб на метър, 50 сантиметра и така нататък не значи, че ще те ухапе, но при домашните наистина не се знае какво може да се очаква. Както вече казах "един от основните закони В ПРИРОДАТА".
Наско - да, заслужено е. Следващият път ще се научи. Това е типична човешка черта

Сега ще кажеш - "да, ама то после ще намрази кучетата". Ще намрази кучетата единствено ако майка му му промие главата с нейните убеждения. Бил съм хапан като малък от съседско куче. Голяма работа, нищо не е станало. Както виждаш и до ден днешен си работя с кучета с удоволствие.
А не си ли се замислял, че може би е ухапало бабата, защото е било изплашено, в шок и тн?
aikaeimin Правя си изводите въз основа на работата ми с кучета, на опита си, семинарите и литературата на тема психология на кучетата. Нито те познавам, нито нищо, че да те обвинявам, така че не бързай да се сърдиш.
Единственото нещо, в което обвинявам човека е, че може да се информира, но не го прави.
"Препоръчвам ти да не обременяваш ответната страна с твоите заключения/мнения, това по никакъв начин не допринася към аргументацията ти, дори напротив - създава лошо впечатление."
О, прости ми, че си дадох мнението.