Теми Литература 1990-2012

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
silverdream
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Re: Теми Литература 1990-2011

Мнение от silverdream »

Чета за някакви контролни теми в предните постове. За какво става въпрос? Другите варианти, които отпадат ли са това?

И още един въпрос, не знам дали сук му е мястото, но все пак да попитам кога излизат разпределенията по сгради и зали за изпита по литература? Не остана много време до него, а още не намирам такава информация...
Българска филология I курс
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Контролните теми се теглят след като се изтеглят "истинските теми" за изпита. Това се прави, за да се покаже, че работата е случайна и няма повтарящи се теми в пликовете.

Разпределението за изпитите излиза 2-3 дни преди изпита.
Facebook
Изображение
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

Може ли някой с хубава оценка на изпита по литература да каже горе-долу как е процедирал, дали е писал по първия вариант или втория ?

Понеже, не смятах да уча във България, но обстоятелствата ми се промениха ... Естествено, не съм се готвил, а цялата тази работа ме плаши малко. Та, как написахте вие своите есета/ЛИС-ове ?
Аватар
Not`Lovesick
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Not`Lovesick »

Nemalp написа:Може ли някой с хубава оценка на изпита по литература да каже горе-долу как е процедирал, дали е писал по първия вариант или втория ?

Понеже, не смятах да уча във България, но обстоятелствата ми се промениха ... Естествено, не съм се готвил, а цялата тази работа ме плаши малко. Та, как написахте вие своите есета/ЛИС-ове ?
Аз самата също минавам сега по този път, но това, което съм чела е еднозначно- и по двата варианта се изкарват и двойки, и шестици, и всичко по средата. Съветът ми е да се запознаеш с формата и да се готвиш за този вариант, който повече ти допада и пасва на стила ти. И най-най-най-важното: чети произведенията. Изглежда плашещо, но не е чак толкова непосилно. Повярвай ми. :)
Тази оргия вече прилича
на зверилник, нападнал сърцето.
Всяка чаша е доза циничност.
А пък всяка циничност е крепост.
EllieD
В началото бе словото
Специалност: -

Мнение от EllieD »

Имам един въпрос, може да е тъп, но се подготвям сама вкъщи и нямам учител или някой, който да ме наставлява и информация взимам от тук и от сайта... някъде в тази тема прочетох, че не може да пишеш какъвто жанр си поискаш, а задължително първата тема е интерпретативно, а втората тема с цитатите е есе. Така ли е или ти си избираш жанра, независимо от темата? Някой може ли да обясни малко по-подробно?
Dplayer
От дъжд на вятър

Мнение от Dplayer »

svetlio.varna написа:Контролните теми се теглят след като се изтеглят "истинските теми" за изпита. Това се прави, за да се покаже, че работата е случайна и няма повтарящи се теми в пликовете.

Разпределението за изпитите излиза 2-3 дни преди изпита.
Разпределението ще бъде ли поместено в сайта на университета, или трябва предварително да се ходи там на място ?
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Facebook
Изображение
Аватар
Not`Lovesick
В началото бе словото

Мнение от Not`Lovesick »

EllieD написа:Имам един въпрос, може да е тъп, но се подготвям сама вкъщи и нямам учител или някой, който да ме наставлява и информация взимам от тук и от сайта... някъде в тази тема прочетох, че не може да пишеш какъвто жанр си поискаш, а задължително първата тема е интерпретативно, а втората тема с цитатите е есе. Така ли е или ти си избираш жанра, независимо от темата? Някой може ли да обясни малко по-подробно?
На първи вариант задължително е ЛИС. За втория мисля, че можеш есе или ЛИС, но предполагам, че трябва да се посочи избраният жанр.
Тази оргия вече прилича
snow_w
В началото бе словото

Мнение от snow_w »

Да, на втория въпрос можеш да пишеш и есе. Което сигурно аз ще направя.
firequeen
От дъжд на вятър
Специалност: Английска филология
Обратна връзка:

Мнение от firequeen »

Някой може ли да ми каже коя година се е паднал Алеко и формулировката на темата ?
silverdream
От дъжд на вятър

Мнение от silverdream »

Някой може ли да напише какви контролни теми са се падали миналата и по-миналата година? Или поне кои автори?
Аватар
Not`Lovesick
В началото бе словото

Мнение от Not`Lovesick »

silverdream написа:Някой може ли да напише какви контролни теми са се падали миналата и по-миналата година? Или поне кои автори?
На предната страница има контролната от редовния изпит миналата година- "Градът и домът в поезията на Дебелянов". За другите не знам.
Тази оргия вече прилича
silverdream
От дъжд на вятър

Мнение от silverdream »

Не мога да повярвам, че се падна Талев, очаквах малко съобразяване с учебния план все пак... Аз лично реших, че е първоаприлска шега, но като се замисля... то с нашия випуск образователната система май няма да спре да се гаври.... Една судена вода и здраве да е!
Някой може ли да каже контролните теми?
AlexCardo
От дъжд на вятър
Специалност: LAW
Курс: втори

Мнение от AlexCardo »

silverdream написа:Не мога да повярвам, че се падна Талев, очаквах малко съобразяване с учебния план все пак... Аз лично реших, че е първоаприлска шега, но като се замисля... то с нашия випуск образователната система май няма да спре да се гаври.... Една судена вода и здраве да е!
Някой може ли да каже контролните теми?
Талев..Може би един от най-лесните автори изобщо.Романът е изключително лесен и достъпен,не мога да разбера какво толкова се оплаквате.Не можахте ли да прочетете малко анализи за него и за Тютюн,а сега темата ви била виновна.Става въпрос за подготовка.
Предполага се,че вече ще сте прочели всички произведения,а никой няма да тръгне да ви гледа какво сте взели и какво не в училище ;).Браво на този,който си е прочел романите предварително и сега е било въпрос на това да си прочете и някой друг анализ и критика,за да е сигурен в интерпретацията си.
EllieD
В началото бе словото
Специалност: -

Мнение от EllieD »

резултатите къде/ как/ кога може да се видят?
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”