Е, опровергай ме!Smoking Mirror написа:Кристо, моля те, ти си юрист... не се излагай така.Kristo написа:Не е много хубаво да давате аргументи срещу гей-браковете, започващи с "Ами дай да разрешим и...." - щото де факто гей-браковете не са ЗАБРАНЕНИ, просто никъде не са уредени и ако намерите съдия, който да разтълкува закона по-широко, може да излезе, че брака може да е между еднополови - и да ожени такива, напълно законно... Важното е да ги уредят в закона. Проучете как е в другите държави и какви са настроенията там. Англия, Сащ, Австралия, Канада - за начало.
Вечната тема за еднополовите бракове
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Вечната тема за еднополовите бракове
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Kristo написа:Е, опровергай ме!Smoking Mirror написа:Кристо, моля те, ти си юрист... не се излагай така.Kristo написа:Не е много хубаво да давате аргументи срещу гей-браковете, започващи с "Ами дай да разрешим и...." - щото де факто гей-браковете не са ЗАБРАНЕНИ, просто никъде не са уредени и ако намерите съдия, който да разтълкува закона по-широко, може да излезе, че брака може да е между еднополови - и да ожени такива, напълно законно... Важното е да ги уредят в закона. Проучете как е в другите държави и какви са настроенията там. Англия, Сащ, Австралия, Канада - за начало.
Семейния кодекс написа: Чл. 3 Всяко лице има право да сключи брак и да има семейство при условията, определени в този кодекс.
...
...
Чл. 5 Бракът се сключва по взаимно, свободно и изрично съгласие на мъж и жена...
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
А т'ва е най-якия юзър
"Семейния кодекс". Тряа да го напраим модератор xD
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Ами като че ли едно 95% от модераторите подкрепят еднополовите бракове, така че тоя няма място в модераторския екип.Methuselah написа:А т'ва е най-якия юзър"Семейния кодекс". Тряа да го напраим модератор xD
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Пише НА, а не МЕЖДУ. Кумувете са мъж и жена - подписвайки се, те дават съгласието. Ето ти изпълнение на член 5. А кой се жени, не е упоменато. Аз ако съм съдия, ще го тълкувам така. Друг вариант е - мама и тате са мъж и жена, с тяхно съгласие ако съм на 17, пак може да се бракувам. Никъде не е казано, двамата дето се бракуват, да са от различен пол. Никъде не пише точно това "трябва да са от различен пол".Smoking Mirror написа:Семейния кодекс написа: Чл. 3 Всяко лице има право да сключи брак и да има семейство при условията, определени в този кодекс.
...
...
Чл. 5 Бракът се сключва по взаимно, свободно и изрично съгласие на мъж и жена...
Ти ако си съдия, по-висшестоящия съд ще ти отмени решението, ако аз съм адвокат. Сори.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
A aко това съм аз ще променя член пети така : "Брак се скючва САМО И ЕДИНСТВЕНО между мъж и жена. При нарушаване на посочената разпоредба лицата се наказват с бързо, агресивно и неебаващо никакво обстоятелства екстрадиране в Мексико, щата Масачузетс и други страни и щати. Ако лицето не е доволно от тая разпоредба, то то има право да се оплаче на международния съд по правата на обратните и на арменския поп, като последното е препоръчително."Kristo написа:Пише НА, а не МЕЖДУ. Кумувете са мъж и жена - подписвайки се, те дават съгласието. Ето ти изпълнение на член 5. А кой се жени, не е упоменато. Аз ако съм съдия, ще го тълкувам така. Друг вариант е - мама и тате са мъж и жена, с тяхно съгласие ако съм на 17, пак може да се бракувам. Никъде не е казано, двамата дето се бракуват, да са от различен пол. Никъде не пише точно това "трябва да са от различен пол".Smoking Mirror написа:Семейния кодекс написа: Чл. 3 Всяко лице има право да сключи брак и да има семейство при условията, определени в този кодекс.
...
...
Ти ако си съдия, по-висшестоящия съд ще ти отмени решението, ако аз съм адвокат. Сори.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Kristo написа: Чл. 5 Бракът се сключва по взаимно, свободно и изрично съгласие на мъж и жена...
Пише НА, а не МЕЖДУ. Кумувете са мъж и жена - подписвайки се, те дават съгласието. Ето ти изпълнение на член 5. А кой се жени, не е упоменато. Аз ако съм съдия, ще го тълкувам така. Друг вариант е - мама и тате са мъж и жена, с тяхно съгласие ако съм на 17, пак може да се бракувам. Никъде не е казано, двамата дето се бракуват, да са от различен пол. Никъде не пише точно това "трябва да са от различен пол".
Значи ако аз и Търговецът се съгласим взаимно, изрично и свободно ти да се вземеш с.. да кажем, Джеймс, вече сте женени?
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А вие с Търговеца не сте ли от 1 пол? Нали Георги досега тва обясняваше...
Иначе, без съгласието на бракуващите се няма да минете, но никъде не пише, да са от различни полове. Пише да има съгласието на хора от различен пол. Не е казано кои са те.
Иначе, без съгласието на бракуващите се няма да минете, но никъде не пише, да са от различни полове. Пише да има съгласието на хора от различен пол. Не е казано кои са те.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Митко, не се прави на интересен, става дума когато скл граждански брак- отиват мъж и жена да се женят питат ги, те изрично се съгласяват и са женени. Не можеш да накараш никой на сила да се жени за тебе. Тука трети и четвърти лица мисля, че не влизат.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Да, защото на никой не му хрумва, че изроди могат да решат да се женят. Подяволите, трябва ли да го пише черно на бяло?Kristo написа: Пише да има съгласието на хора от различен пол. Не е казано кои са те.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Има определени забрани какви хора да се женят:
1/ роднини до 5то коляно
2/ психично болни
3/ неразведени от предишен брак
4/ непълнолетни лица
Не виждам хомосексуалните да влизат в горните категории. Значи за тях е позволено. Нали знаете какво казват за закона - всичко е до тълкуване.
1/ роднини до 5то коляно
2/ психично болни
3/ неразведени от предишен брак
4/ непълнолетни лица
Не виждам хомосексуалните да влизат в горните категории. Значи за тях е позволено. Нали знаете какво казват за закона - всичко е до тълкуване.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Значи хвани някой твой колега, иди в общината и му кажи , че искаш да се омъжиш за него, да видим какво ще ти кажат. Ако те омъжат - пожелавам ви щастлив живот до старини и дано се спогаждате.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ти си доста заблудена относно гражданските свободи явно. Ако откажат на двама млади, здрави пичове да ги омъжат, те могат да ги съдят за дискриминация. И ще спечелят. И като резултат следващия им опит в общината ще е успешен.allshallperish написа:Значи хвани някой твой колега, иди в общината и му кажи , че искаш да се омъжиш за него, да видим какво ще ти кажат. Ако те омъжат - пожелавам ви щастлив живот до старини и дано се спогаждате.
А не знам що точно на мен предлагаш такава оферта, аз съм против брака без любов, а сега точно не обичам никого. Ще ти кажа ако има промяна, да дойдеш за шаферка... Ше си в розово...
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Сори за двойния пост, но все забравям да пусна на Камел, един цитат:
Тва са функциите на семейството. Всяка една от тях може да се изпълнява от еднополови партньори. Сигурно ше кажете, че 2 мъже не могат да раждат. Но и хетеродвойки не могат да имат деца, тва прави ли ги хомо? Според мен по "раждане" се разбира по-широко "да се сдобият с дете" - като тва може да стане по други начини.ФУНКЦИИ НА СЕМЕЙСТВОТО
Чл. 4. (Изм. - ДВ, бр. 11 от 1992 г.) Основни функции на семейството са: раждане, отглеждане и възпитаване на децата; осигуряване на възможности за развитие на способностите на всички членове на семейството, както и на условия за изпълнение на трудовите и обществените им задължения; създаване в семейството на отношения, основани на уважение, привързаност, дружба, общи усилия и взаимна отговорност за неговото развитие; полагане на грижи и подпомагане морално и материално на възрастните, болните и нетрудоспособните членове на семейството.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Папа Бенедикст XVI определи законите, игнориращи разликата между половете като „атака“ срещу сътворението, само дни след като Португалия започна легализиране на еднополовите бракове, предаде АФП. Създанията, включително и хората, „могат да бъдат защитени или изложени на опасност“, каза папата в традиционното си януарско обръщение пред дипломатическия корпус на Ватикана, в което фокуса бе основно върху проблемите на околната среда.
„Една такава атака идва от законите или предложенията, които в името на борбата срещу дискриминацията, удрят по биологическата основа на различията между половете“, каза той, посочвайки „определени страни в Европа или Северна и Южна Америка“.
Сам си, Кристо.
Не знам за теб, ама аз съм твърдо ЗА сватбите между бащи и дъщери. Не стига, че ги дискриминираме, а те се обичат, ами на всичкото отгоре те са напълно годни да си имат деца и най-важното-да си ги правят сами.
Източник: http://radiomilena.com/news/?p=2213http ... ws/?p=2213
„Една такава атака идва от законите или предложенията, които в името на борбата срещу дискриминацията, удрят по биологическата основа на различията между половете“, каза той, посочвайки „определени страни в Европа или Северна и Южна Америка“.
Сам си, Кристо.
Не знам за теб, ама аз съм твърдо ЗА сватбите между бащи и дъщери. Не стига, че ги дискриминираме, а те се обичат, ами на всичкото отгоре те са напълно годни да си имат деца и най-важното-да си ги правят сами.
Източник: http://radiomilena.com/news/?p=2213http ... ws/?p=2213
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...