Журналисти 2009 ;)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Журналисти 2009 ;)

Мнение от Carmilla »

Хах, от доста хора ще трябва да се "внимава" тая година . :Р
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

Аз ще се запиша и за изпитите в Унсс не,че искам да уча там,но не ми се пропуска година :wink: Иначе какво ви е мнението за Журналистиката в Унсс,на мен ми звучеше преди като Космонавтика в нашия свободен университет :lol:
Лично аз ще се пробвам и във фиологията,пък каквото сабе покаже :wink:
Иначе дано остане оценката по история,лично аз ще съм доволен :lol:
Но местата чувам,че май ще ги увеличават. СУ са искали увеличаване на бройките за почти всички специалности.Днес слушах Вълчев в "Седмицата",който каза,че няма причина да не им удовлетворят искането,тъй като се стремели към доближаване със стандарта на Запад(лесно влизаш,трудно излизаш :mrgreen: )Дано е вярно :wink:
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Ох, дано да ги направят 70, та да дишаме малко по-спокойно :Р
А имате ли някаква идея...кога в крайна сметка трябва да стане ясно?
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент

Мнение от Антоний »

Не само кандидат-студентите си нямат никаква представа кога ще стане ясна бройката, спокойно :scratch:
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от darika »

Антоний написа:http://s637.photobucket.com/albums/uu98/Stat1c_photo/?action=view&current=0732009170023.jpg
Първа графа ви e ясно какво значи; втора е за форма на обучение: Р - редовно, З - задочно; трета и четвърта са състезателните изпити със съответния коефициент, по който се умножават; пета и шеста са оценки от дипломата, които ви се включват в бал-а! Надявам се да няма повече въпроси ;)

Ами всъщност имам въпрос , понеже казваш , че и 6-та графа , тоест оценката от БЕЛ се взима от дипломата , аз мисля ,че това е само при случаите , когато кандидати не са се явявали на матура , т. е. по големи от набор 89 . А за нас , матурата е балообразуваща и замества темата от преди 2 години . Греша ли ?
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя

Мнение от Антоний »

Не мога да ти кажа... показвам ти това, което пише в справочника черно на бяло...
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
moonlight_
В началото бе словото
Специалност: журналистика и връзки с обществеността

Мнение от moonlight_ »

Искам да ви попитам нещо, което е по-специфично. Имам ли правото в есето, което пиша да КРИТИКУВАМ политиците ? Всмисъл такъв да им икзарвам кирливите ризи, примерно, ако въобще се падне да се разъждава по политическа тема или не се гледа на това добре ? Ето един пример :

Остарявайте бързо - реактивно дори

Уважаеми дами, бихте ли си купили крем за "активно стареене"? Не, нали? Няма и кой да го предложи на пазара, защото никой производител на козметика няма да лепне на стоката си такъв двусмислен етикет.
В политиката е друго. Там мозъците, произвеждащи популизъм не се обременяват с размисли за семантиката и асоциациативното поле. В етикета "Национална програма за активно стареене" огласен от социалния министър Масларова липсва даже минималната доза здрав смисъл.
Да познавате човек, на когото да му се старее, още повече да му се старее активно? На хората им се младее: активно, проактивно, всякак. Който може си плаща на частно за активно подмладяване чрез хранителни добавки, козметични процедури и даже хирургически интервенции.
"Активното стареене" на Масларова звучи даже зловещо на фона на демографския профил на населението, което и без национални програми се състарява експресно.
Да припомним, че според тази "Национална програма за активно стареене" 5000 щастливи пенсионери ще отидат за две седмици на море за сметка на данъкоплатците.
Там те ще "стареят активно" по следния начин:
- като се излагат на слънце, за което се знае, че е много вредно и състаряващо за кожата;
- като се подложат на рехабилитационни процедури, водещи до натоварване на сърцето и скачане на кръвното;
- като се къпят в морето и рискуват да се удавят;
Да не говорим за курортните изкушения да се води нощен начин на живот, да се консумира алкохол и да се залага в казината.
След такова реактивно стареене на контингента на Масларова, нищо чудно да се стигне до облекчаване на пенсионните бюджетни разходи.
Което пък Орешарски ще може да отчете като успех в тези кризисни времена.

Как се гледа на един такъв тип изказвания ?
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Според мен трябва да се допиташ до по-компетентен човек..
Всеки от нас може да сподели личното си мнение за въпросния текст, но това не гарантира правотата на изказването.
Аз мисля, че всичко зависи от това,как ще бъде поднесена информацията...можеш да "критикуваш политици" и без да назоваваш конкретни имена ( в този случай алегорията е много подходящ вариант).
avalanche
В началото бе словото

Мнение от avalanche »

moonlight_ и аз съм на мнение, че директната критика не е най-добрият вариант. По-скоро се търси творчески подход, нищо не е казано директно, но добре се разбира. Плюс това не мисля, че ролята на един журналист е да критикува, по-скоро да дава мнение.
Аватар
kalioo
От дъжд на вятър

Мнение от kalioo »

Днес отивам да платя за курса и да се запиша за предварителния изпит :)
Журналистика 3 курс. http://www.facebook.com/profile.php?id= ... &success=1
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя

Мнение от Антоний »

АААААААААААААААААААААА ОТНОВО ЗВЕРСКО УБИЙСТВО!!!! Нямат ли край извращенията в свидната ни родина? :Alvarin_33:
moonlight_
В началото бе словото
Специалност: журналистика и връзки с обществеността

Мнение от moonlight_ »

Искам да ви попитам за предварителните изпити иска ли ми се някакво удостоверение,че съм ученичка-всмисъл такъв-справка с оценките от училище и ако да-от кои години или няма подобно изискване ? Или само с лична карта се подава, че искаш да се явиш на кандидатстудентски изпит ? Къде във Варна мога да се запиша за предварителен изпит и какви документи верно са ми нужни ? Мерси.
Аватар
kalioo
От дъжд на вятър

Мнение от kalioo »

Относно документи-само лична карта и платена такса
Журналистика 3 курс. http://www.facebook.com/profile.php?id= ... &success=1
Аватар
NikTa
Да живей словото
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Антоний написа:АААААААААААААААААААААА ОТНОВО ЗВЕРСКО УБИЙСТВО!!!! Нямат ли край извращенията в свидната ни родина? :Alvarin_33:
За съжаление реторичен въпрос...
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
Ghost rider
В началото бе словото

Мнение от Ghost rider »

kalioo написа:Относно документи-само лична карта и платена такса
Документи какви - диплома , лична карта и друго има ли ? А таксата колко е и къде се плаща ?
The life is change !
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”